Το «γιατρικό» και η παρακαταθήκη!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Το «γιατρικό» και η παρακαταθήκη!
O Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον καθιερωμένο απολογισμό της προτελευταίας αγωνιστικής του 1ου γύρου στην Basket League, που έκανε «ποδαρικό» στο 2019. Ο "άλλος" Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η «πράσινη» εβδομάδα της κρίσεως και οι αλλαγές που πλέον αναγκάζουν την ΑΕΚ να ανεβάσει τον πήχη!

Βwin – Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα! (21+).

Η 12η στροφή της regular-season δεν έκρυβε εκπλήξεις, αλλά επειδή ουσιαστικά, ήταν κάτι σαν follow up της πρόσφατης ευρωπαϊκής μάχης και συνολικά της 3ης εφετινής των «αιωνίων αντιπάλων»., ήταν χρήσιμη για την εξαγωγή συμπερασμάτων, αναφορικά στις δύο ομάδες που από το 2003 και μετά, μονοπωλούν τους τίτλους στην Basket League.

Για πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (11-0) ήταν εμφανές ότι το ματς με τον Χολαργό, ήταν περισσότερο αγγαρεία και λιγότερο δυνατή προπόνηση, υπό την έννοια ότι το ενδεχόμενο έκπληξης θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν συνωμοτούσε το σύμπαν (και αν...)! Γι' αυτό και πέραν της αναμενόμενης νίκης (86-64), το πιο θετικό στοιχείο της βραδιάς, ήταν η θετική ανταπόκριση του κόσμου, που παρά την ήττα και την κακή εμφάνιση στο ΣΕΦ, τίμησε την «ημέρα φιλάθλου» της «πράσινης» ΚΑΕ (με γενική είσοδο στα 3 Ευρώ) και με το «γενναιόδωρο» παρών (6.000) του, έδωσε την ευκαιρία να μαζευτούν χρήματα για το υπό σύσταση φιλανθρωπικό ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο απολαυστικός Ρικ Πιτίνο μοίρασε τον χρόνο και στους 12 παίκτες του, με τον Μήτογλου (10π., 10ρ. & 2κλ.) να παίρνει δικαιωματικά (λόγω απόδοσης) τον περισσότερο και τον Παπαγιάννη (8π. & 5ρ. σε 11') να αποδεικνύει - για 2ο σερί ματς πρωταθλήματος - ότι όσο περισσότερο στηρίζεται και χρησιμοποιείται, τόσο θα βελτιώνεται! Η συνεχιζόμενη αστοχία έξω από τα 6,75 (16,6% με 2/12 τριπ.), έφερε και τον χαμηλότερο αριθμό σουτ φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη και προκάλεσε σχεδόν πενταπλάσιες (56 δίποντα) προσπάθειες από μέση και κοντινή απόσταση.

Στα αρνητικά του κυριακάτικου απογεύματος, ο τραυματισμός του Θανάση Αντετοκούνμπο, που πήγε απευθείας στο "Υγεία" για εξετάσεις (υπέστη θλάση και δεν θα παίξει στα κρίσιμα ματς με Μπάγερν και Μπαρτσελόνα), αλλά και το «ναυάγιο» του "φλερτ" με τον Σον Κιλπάτρικ, που έχει ως προτεραιότητά του το ΝΒΑ και ζητάει χρόνο που δεν υπάρχει!

Το όνομά του θα μνημονεύεται για χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Στο Φάληρο αντίθετα, που είχε λιγότερο κόσμο απ' ότι στο ΟΑΚΑ, παρά την καθολική επικράτηση των «ερυθρόλευκων» επί του Παναθηναϊκού στο ευρωπαϊκό ντέρμπι της Παρασκευής (04/01), όλα παρέπεμπαν σε μία ωραία ατμόσφαιρα. Την παράσταση, βέβαια, «έκλεψε» ο Βασίλης Σπανούλης (14π. & 4ασ. με 5/6 σουτ σε 20') που με την τελευταία ασίστ του (κάρφωμα Μπόγρη) ξεπέρασε τον Διαμαντίδη και έγινε ο πρώτος πασέρ (2.145 τελικές πασές) στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κατά τα άλλα, όμως και παρά την τέταρτη εφετινή ευρωπαϊκή «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί αλλά και την κούραση από το δεύτερο παιχνίδι σε λιγότερο από 48 ώρες, ο Ολυμπιακός (11-1) έπαιξε λες και είχε «φτερά» στα χέρια και στα πόδια, βγάζοντας σπουδαία ενέργεια στην άμυνα και πέτυχε την δεύτερη εφετινή του "100άρα" (101-75), απέναντι σε μία ομάδα (ΑΕΚ), που τον πλήγωσε δις πέρυσι.

Το 30-29 στο 13ο λεπτό έγινε +27 (88-61) στο 35', με 16 περισσότερα ριμπάουντ (35-19) και πολύ υψηλά ποσοστά σε δίποντα (67,5%), τρίποντα (52,1% με 12/23) και βολές (83,3% με 15/18) και πλην του Τίμα (17π. με 5/8 τριπ.), που άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία να βρει ρυθμό, κανένας άλλος «Πειραιώτης» δεν έμεινε στο παρκέ για περισσότερο από 23 λεπτά.

Με λίγα λόγια, η εμφάνιση ήταν η επιτομή της επίδρασης που έχει συνήθως μία μεγάλη νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι, κυρίως βέβαια στον Ολυμπιακό, που τα τελευταία χρόνια έχει εμφανίσει συμπλέγματα κατωτερότητας στα ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Για τον "Kill-Bill" και την... βιονικότητά του στο υψηλότερο επίπεδο, έχουν γραφτεί τόσα πολλά, που καμιά φορά οι λέξεις ή τα λόγια χάνουν και το νόημά τους. Οι αγκαλιές συμπαικτών και αντιπάλων, η αποθέωση από τον κόσμο, ο πανευρωπαϊκός σεβασμός και η ατάκα του Ντέϊβιντ Μπλατ, προσφέρουν απλά μία ελάχιστη απεικόνιση των στιγμών που διαδραματίστηκαν στο παρκέ του Σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας». Αυτό που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη των απανταχού μπασκετόφιλων, όμως, είναι η παρακαταθήκη που αφήνει στα νέα παιδιά, που δίπλα στο όνομά του και στην ιστορία του (επιθυμία και δουλειά πάνω από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο και τα προσόντα), θα «βλέπουν» τον πιο ασφαλή τρόπο για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Η πιο επιτυχημένη νεοφώτιστη ομάδα στην ιστορία!

Μπορεί το «θαύμα» της σεζόν 2000-01 (όταν και πάλι με τον Άρτζι στον πάγκο, είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 12 συνεχόμενες νίκες), να είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί, αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η εφετινή «παράσταση» του Περιστερίου (10-2) δεν διεκδικεί δάφνες ή μπορεί να κριθεί ως αμελητέα.

Μετά και την εύκολη νίκη (80-64) επί του Ρεθύμνου, που εδραίωσε τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» στην 3η θέση της βαθμολογίας, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη (Χάροου 15π. & 7ασ.) έγραψαν ιστορία ως η νεοφώτιστη ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ 1ου γύρου στα χρονικά της Α1 Κατηγορίας, αφήνοντας πολύ πίσω τον Μακεδονικό της περιόδου 2002-03 (ρεκόρ 7-6)!

Τα 13/18 τρίποντα και το ασύλληπτο 72,2%, αποτελούν ρεκόρ 4ετίας (μετά το 73,6% και τα 14/19 τρίποντα του Αρκαδικού στις 21/11/2015), ενώ το απόλυτο εντός έδρας (7/7), αποτελεί επίδοση που δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά από ομάδα ανέβηκε από την Α2 Κατηγορία!

Δεν χάνει όταν παίζει άμυνα!

Στη Νέα Σμύρνη, ο Προμηθέας (8-4) έκανε αυτό που κάνει καλύτερα απ' όλα και κρατώντας για 8η φορά φέτος (σε 12 ματς) τον αντίπαλό του κάτω από τους 74 πόντους (ρεκόρ 8-0), επανήλθε στις νίκες (74-60), με τον Μάκη Γιατρά να βλέπει με ικανοποίηση τον Λάνγκστον Χολ να πραγματοποιεί την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση (17π., 6ασ. με 5/6 τριπ.).

Οι Πατρινοί που έχουν την 2η καλύτερη άμυνα της εφετινής Basket League (μ.ο. 70,5π.) και είναι 3οι στην δημιουργία (μ.ο. 18,8ασ.), είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη απόκλιση στο παθητικό, ανάμεσα στις νίκες (μ.ο. 65,1π.) και τις ήττες (μ.ο. 81,2π.), ενώ μετά τις 12 πρώτες αγωνιστικές, έχουν ήδη μία περισσότερη νίκη από πέρυσι (7-5), όταν και κατέγραψαν το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους (17-9) στην κανονική περίοδο.

Θέλει χρόνο αλλά έχει μεγάλη απόσταση να καλύψει!

Αν ο εφετινός στόχος της ΑΕΚ (8-4) να διατηρήσει τα κεκτημένα και να «κλείσει» περισσότερο την ψαλίδα με τους δύο «μεγάλους» του ελληνικού μπάσκετ, τότε το μέχρι στιγμής «ταμείο» είναι μείον, καθώς η περυσινή κάτοχος του τροπαίου έμεινε εκτός ημιτελικής φάσης στο Κύπελλο και τα δύο πρώτα ραντεβού με «πράσινους» και «κόκκινους» συνδυάστηκαν με βαριές ήττες και ισάριθμες "100άρες".

H παραπάνω διαπίστωση, βέβαια, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη από το ξεκίνημα της σεζόν όταν προσπαθούσαμε να προβλέψουμε το εφετινό «ταβάνι» της "βασίλισσας" υπό τις οδηγίες του έμπειρου και ικανότατου, Λούκα Μπάνκι. Άλλωστε, η ήττα (75-101) από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ειδικότερα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε φάση αγωνιστικών αλλαγών (μετά τον Ράταν-Μέϊς έφυγε και ο Ρόμπερτσον) και συνολικής ανασυγκρότησης, κρίνεται άκρως φυσιολογική.

Η απόκτηση του Τζόρνταν Θίοντορ και η επιστροφή του χρησιμότατου Ντελρόϊ Τζέϊμς, ανεβάζει αναγκαστικά τον πήχη και των προσδοκιών για το δεύτερο μισό της σεζόν και μετά από μία απαραίτητη πίστωση χρόνου (ειδικότερα ο πρώτος έχει να παίξει επίσημο ματς από τον περασμένο Απρίλιο), η ΑΕΚ οφείλει πλέον να προσεγγίζει τις καλοκαιρινές της επιδιώξεις. Στην Ευρώπη έχει κάνει εξαιρετική αρχή και η διάκριση παραμένει στο χέρι της. Πλέον μένει να φανεί πόσο απειλητική μπορεί γίνει και στην Ελλάδα...

Χωρίς ψηλούς, αλλά με δοκιμασμένη συνταγή!

Ο τραυματισμός του Ντάριους Γκάρετ (μ.ο. 6,1π. & 6,8ρ.) και η αποχώρηση του Γιανίκ Μορέϊρα (μ.ο. 9,0π. & 5,7ρ.), που δεν άντεξε άλλο την συνεχιζόμενη ασυνέπεια της διοίκησης στις πληρωμές και αποδέχτηκε την πρόταση της Βίρτους Μπολόνια, ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ (7-5) να «κατέβει» στη Ρόδο, χωρίς τους δύο πρώτους ριμπάουντερ.

Παρά την αναμενόμενη «ήττα» στην μάχη της ρακέτας, όμως, η δοκιμασμένη «συνταγή» της σκληρής άμυνας, χάρισε στον «δικέφαλο του Βορρά» την 3η διαδοχική εκτός έδρας νίκη (75-60) και ταυτόχρονα του έδωσε μεγάλη ψυχολογική ανάσα σε μία δύσκολη χρονικά στιγμή για τον σύλλογο.

Μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου (Τζ.Τζόουνς 16π. με 4/4 τριπ., Χάτσερ 16π. & 3ασ.), που έκανε το 6/6 στο πρωτάθλημα όταν κρατάει τον αντίπαλό της κάτω από τους 70 πόντους, ήταν η εντυπωσιακή εμφάνιση του Βαγγέλη Μαργαρίτη (14π., 4ρ., 3ασ. & 4κοψ.) που έδειξε να έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που τον άφησε έναν μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης. Καθώς επίσης και το γεγονός, ότι δεν χρειάστηκε να παίξει σκοράρει ο Γκος (4π., 4ρ. & 5ασ. με 0/4 τριπ.) για να νικήσει ένα ματς «ειδικών συνθηκών».

Δεύτερη φορά δέχτηκε πάνω από 80 πόντους σε κανονική διάρκεια!

Τα 20 λάθη (υπερδιπλάσια απ' όσα έκανε ο αντίπαλός του) και τα 9 λιγότερα ριμπάουντ (26-35) σε συνδυασμό με τα σχετικά χαμηλά ποσοστά ευστοχίας σε βολές (62,5%) και σουτ (41.1%) και η πεσμένη αμυντική ανθεκτικότητα του Χολαργού (6-6) αποτυπώνουν πλήρως την φυσιολογική ήττα (64-86) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, που ήταν η πρώτη μετά από 1,5 μήνα για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη (Τζ. Χόκινς 17π.).

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από 12 αγωνιστικές, οι νεοφώτιστοι έχουν δεχθεί μόλις δύο φορές πάνω από 80 πόντους σε 40 λεπτά αγώνα (από τους «αιώνιους αντιπάλους») κι έχουν την 3η καλύτερη άμυνα (μ.ο. 70,5π.) μαζί με τον Προμηθέα, ενώ αν κερδίσουν το άλλο Σάββατο (12/01, 15.30) τον Πανιώνιο, θα ισοφαρίσουν τον δεύτερο καλύτερο ρεκόρ 1ου γύρου (7-6), από ομάδα που έρχεται από την Α2 Κατηγορία.

Χάνει... 16 πόντους όταν φεύγει από τη Λήμνο!

Στην Θεσσαλονίκη, ο Ήφαιστος (6-6) δεν μπόρεσε να ζευγαρώσει τις εκτός έδρας νίκες του και να μπει στο 2019 με τον τρόπο που βγήκε από το 2018 και η αποκαρδιωτική του εικόνα απέναντι στον Άρη (54-65), ισοδυναμεί με δύο βήματα προς τα πίσω!

Για 3η φορά στα τελευταία 4 παιχνίδια μακριά από τη Λήμνο, η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου (Γκότσερ 16π., 6ρ. & 4κλ.) έμεινε κάτω από τους 70 πόντους, με τους 54 να αποτελούν το εφετινό της επιθετικό "limit-down", ενώ τα 24 λάθη και το 36% εντός πεδιάς, είναι νούμερα που «απαγορεύουν» τις όποιες βλέψεις για εκτός έδρας νίκη!

Μετά από 12 αγώνες στο εφετινό πρωτάθλημα, οι νησιώτες είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη απόκλιση παραγωγικότητας ανάμεσα σε εντός (μ.ο. 82,2π.) και εκτός έδρας αγώνες (μ.ο. 66,0π.)

Γι' αυτό υπερέχει από τους υπόλοιπους «μνηστήρες» της σωτηρίας!

Η «πολυτέλεια» του Χρήστου Σερέλη να διαθέτει Έλληνες παίκτες (Κακλαμανάκης 17π. & 9ρ. και Κουζέλογλου 16π. & 5ρ.) που μπορούν να «σηκώσουν» σχεδόν το 50% των πόντων (42/86) και των ριμπάουντ (19/39) της ομάδας τους και να αναδεικνύονται μέχρι και MVP της αγωνιστικής, ήταν το στοιχείο που έκανε την διαφορά στην ευρεία και τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, νίκη (86-68) του Λαυρίου (4-8) επί της Κύμης.

Οι Λαυριώτες έφτασαν τις τέσσερις νίκες και αποσπάστηκαν δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ μια προσεκτική ματιά στα νούμερα δείχνει ότι στα ματς που έχουν νικήσει, η άμυνά τους δέχεται 67,5 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ στις οκτώ ήττες, το παθητικό τους είναι σχεδόν 20 πόντους μεγαλύτερο (μ.ο. 87,1π.).

Κι όλα αυτά με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που ήταν η μετεγγραφική υπέρβαση του καλοκαιριού, να μην έχει ακόμη μπορέσει να προσφέρει ουσιαστικά (μ.ο. 6,7π. & 3,3ρ. με 27,2% στα σουτ), λόγω ενός ύπουλου τραυματισμού.

"Ανάσταση" με αμυντικό "limit-up"!

Μπορεί να χρειάστηκε να αλλάξει το έτος και να φτάσει στις 6 συνεχόμενες ήττες αλλά και κοντά στους δύο μήνες χωρίς ροζ φύλλο αγώνα, ωστόσο, η συσπείρωση του κόσμου (5.000 οπαδοί «γέμισαν» το "Παλέ") σε συνδυασμό με την καλύτερη αμυντική επίδοση της σεζόν, βοήθησαν τον Άρη (3-9) να κερδίσει (65-54) το πρώτο εφετινό παιχνίδι στην έδρα του και να πάρει βαθιά ανάσα στην μάχη της επιβίωσης στην Basket League.

Το κλειδί για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, ήταν η άμυνα από «ατσάλι» των παικτών του στην 2η περίοδο, οπότε και δέχτηκαν μόλις 6 πόντους (εφετινό ρεκόρ για ένα δεκάλεπτο) με την τριάδα Μπελ (16π. & 2κλ. με 5/5 διπ.), ΜακΓκι (11π. & 10ρ. με 5/5 διπ.) και Κάϊζερ (8π., 6ρ. & 2κλ. με 4/5 διπ.) να δίνουν ρεσιτάλ ενέργειας, ευστοχίας και ψυχικών αποθεμάτων! Η επιτυχία των «κιτρινόμαυρων» (o νεοαποκτηθείς Τολιόπουλος είχε ελάχιστη συμμετοχή), μάλιστα παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογίσουμε ότι συνδυάστηκε με θλιβερά ποσοστά σε βολές (52,9% με 9/17) και τρίποντα (18,7% με 6/32) και με χαμένη την μάχη των ριμπάουντ (33-36).

Τα τρίποντα δεν αποτελούν ασφαλή δρόμο...

Στο κλειστό της οδού Αρτάκης, ο Πανιώνιος (3-9) απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι πόσο μονοδιάστατη είναι η επίθεσή του και πόσο πολύ εξαρτάται από την ευστοχία από το μακρινό σουτ!

Παρά την κυριαρχία στα ριμπάουντ (35-30), οι παίκτες του Νίκου Οικονόμου (Μπέρι 20π., 4ρ. & 3ασ.) είχαν 5/19 τρίποντα (26,3%) και συνολικά 33,3% εντός πεδιάς, με αποτέλεσμα να φτάσουν μετά βίας τους 60 πόντους, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας στην εφετινή σεζόν και να χάσουν καθαρά (60-74) από τον Προμηθέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τρεις νίκες τους, οι «κυανέρυθροι» είχαν 35,9% στα τρίποντα σκοράροντας κατά μ.ο. 82 πόντους, ενώ στις 9 φορές που έχασαν, το ποσοστό έξω από τα 6,75 είναι πολύ πιο χαμηλό (30,7%) και η επίθεσή τους, κατεβαίνει κατά σχεδόν 14 πόντους (μ.ο. 68,2π.)!

Έσωσε τα προσχήματα στο 2ο μέρος...

Αν αναλογιστούμε ότι στα έξι ματς που έχει δώσει μακριά από την Κρήτη, πέρα από ισάριθμες ήττες, το Ρέθυμνο (2-10) έχει περάσει μόλις μία φορά το φράγμα των 70 πόντων (μ.ο. 64,5π.), τότε η προσπάθεια της ομάδας στο Περιστέρι απέτυχε από το 1ο μέρος, όταν και οι Κρητικοί σκόραραν μόλις 23! Με την διαφορά να φτάνει ακόμη και στο -30 (15-45 στο 18'), όμως, ο Βαγγέλης Ζιάγκος μπορεί να κρατήσει ως θετικό στοιχείο, την μαχητικότητα του 2ου μέρους, στην διάρκεια του οποίου, οι Cretan Kings (Μπαρτ τζούνιορ 19π., 4ασ. & 2κλ.) έφτασαν μέχρι και το -13, χάνοντας τελικά με 64-80!

Το εντυπωσιακό φινάλε του 2018 και η εκπληκτική ανατροπή στο ματς με τον Άρη, δημιούργησε μεγαλύτερες απαιτήσεις, στις οποίες όμως, η Κύμη (2-10) δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί με το «καλησπέρα» του νέου έτους! Οι παίκτες του Ισίδωρου Κουτσού (Σαγκς 22π. & 4ρ.) ηττήθηκαν κατά κράτος σε όλους τους τομείς στο Λαύριο, πήραν μόλις 20 πόντους από τους 7 γηγενείς παίκτες (Πουλιανίτης 11π. & 3ρ.) που χρησιμοποιήθηκαν, κι έπεσαν αμαχητί (68-86) σε ένα ματς που στα χαρτιά ήταν ντέρμπι, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν να προηγούνται ακόμη και με +27 (78-51 στο 34').

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία...

Ο Κολοσσός (2-9) συνέχισε την καλή δουλειά στην άμυνα, που κάνει στις μέρες του Κώστα Φλεβαράκη στον πάγκο του (μ.ο. 70,3π. στα τρία τελευταία ματς), απέναντι στον ΠΑΟΚ (έπαιξε χωρίς τους δύο βασικούς του ψηλούς), όμως, έχασε από την επίθεση μία μοναδική ευκαιρία για ένα ηχηρό "μπάμ", που θα του έδινε άλλον «αέρα» στην μάχη για την παραμονή. Οι Ροδίτες (Μαυροειδής 13π. & 12ρ.) ήλεγξαν πλήρως την «εναέρια κυκλοφορία» (35-29 τα ριμπάουντ), ωστόσο, υπέπεσαν σε 16 λάθη, σούταραν με 36,3% στα δίποντα (12/33) και στο τσακ «άγγιξαν» τους 60 πόντους εντός έδρας (60-75), στοιχεία που δεν άφησαν κανένα περιθώριο μετουσίωσης των πιθανοτήτων τους σε πραγματικό αποτέλεσμα!

Υγ.: Αν και έπαιξε σχεδόν 5 λεπτά λιγότερο, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης (7π. & 1ρ. σε 8') επικράτησε στην άτυπη μονομαχία με τον δίδυμο αδερφό του, Παναγιώτη (1π. & 1ρ. σε 13') σε μία από τις σπάνιες αδελφικές συνευρέσεις σε αγώνα πρωταθλήματος, με τον πρώτο να κάνει επίτηδες φάουλ στον δεύτερο για να τον στείλει στις βολές. Credit και στον Άρη Λυκογιάννη, που μόλις είδε τον Πιτίνο να ρίχνει τον «βενιαμίν» του «τριφυλλιού» στο παρκέ, πέρασε αμέσως σαν αλλαγή και τον δικό του Καλαϊτζάκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!