Ντελρόι Τζέιμς: Ο «αφανής» ήρωας της ΑΕΚ! (pics & vids)

Ντελρόι Τζέιμς: Ο «αφανής» ήρωας της ΑΕΚ! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Ντελρόι Τζέιμς: Ο «αφανής» ήρωας της ΑΕΚ! (pics & vids)

bet365

Ο Ντελρόι Τζέιμς, που βοήθησε την ΑΕΚ να κατακτήσει δύο τρόπαια την περσινή σεζόν, επιστρέφει στα κιτρινόμαυρα και το gazzetta.gr θυμάται τις καλύτερες στιγμές του!

Βwin – Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα! (21+).

Ήταν από τους παίκτες που θα έκανε... αθόρυβη δουλειά και κάποιες φορές και την διαφορά σε κρίσιμες στιγμές.

Ο Ντελρόι Τζέιμς ντύθηκε πέρυσι στα κιτρινόμαυρα και κέρδισε με το «σπαθί» του την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του κόσμου, όσο περνούσε ο καιρός. Το καλοκαίρι έγιναν προσπάθειες να μείνει στην ομάδα, ωστόσο μόνο για λόγους που οι δύο πλευρές γνωρίζουν, αυτό δεν έγινε πράξη. Λίγους μήνες αργότερα, και με τους οπαδούς να εκφράζουν κατά καιρούς την προτίμησή τους στο πρόσωπό του, ο Μάκης Αγγελόπουλος χειρίστηκε το θέμα κι έφερε ξανά τον Αμερικανό στην «Βασίλισσα».

Ο 31χρονος φόργουορντ γνωρίζει καλά την ομάδα κι έρχεται για να «αποφορτίσει» λίγο τους Γιόνας Ματσιούλις και Βινς Χάντερ, αφού ο Τάιλερ Ρόμπερσον αποδείχθηκε φιλότιμος μεν, αλλά άπειρος δε.

Ο Τζέιμς αποτελεί μια σημαντική προσθήκη για την ΑΕΚ, αφού η άμυνα είναι το στοιχείο του, ενώ μπορεί να μαρκάρει όλους τους αντιπάλους, από το «1» έως το «5». Κάτι που απέδειξε και στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ πέρυσι, όταν κλήθηκε να μαρκάρει Σπανούλη και Καλάθη, αντίστοιχα. Στα «συν» και το γεγονός πως πέρυσι δοκιμάστηκε και ως «5άρι» σε κάποιους αγώνες κι έδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το ρόλο.

Ψηλός και με γρήγορα πόδια, μπορεί να δώσει λύσεις μέσα από την δημιουργία ή το ριμπάουντ ακόμα και στα άσχημα επιθετικά του βράδια, ενώ αποτέλεσε έναν εκ των πρωταγωνιστών των περσινών τροπαίων της ΑΕΚ, του Κυπέλλου Ελλάδος και του Basketball Champions League.

Το gazzetta.gr θυμάται μερικές από τις καλύτερες στιγμές του

Το πόστερ κάρφωμα στον Μπράμος

Δεύτερο ματς των ομίλων στο BCL με την Βενέτσια και ο Τζέιμς, με 2.2'' να απομένουν για το φινάλε της παράτασης, παίρνει την ασίστ από τον Μάικ Γκριν και καρφώνει μπροστά στον Μάικ Μπράμος (Νο.1 στο παρακάτω βίντεο), για να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ (101-103). Εκείνο το βράδυ μπορεί να έμεινε στα... ρηχά (4π., 2ρ.), αλλά η επέμβασή του στο τέλος αποδείχθηκε σωτήρια και για τη συνέχεια του θεσμού.

Βλέπει... Ισπανούς και τρελαίνεται

Κόντρα στην Εστουδιάντες, ο Αμερικανός έκανε κάποιες από τις καλύτερές του εμφανίσεις. Στο ΟΑΚΑ μέτρησε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, ωστόσο η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει (79-87). Στη ρεβάνς, όμως, είχε 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα και οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν με το «διπλό» (78-85).

Ακόμα και στον ημιτελικό με την Μούρθια έδωσε σημαντικές λύσεις, χωρίς να κάνει... φασαρία.

Την... έσπρωξε στους «16» του BCL

Στο κρίσιμο ματς με την Μπαϊρόιτ, ο έμπειρος φόργουορντ πρωταγωνίστησε και πάλι, με 11 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 τάπες, για να οδηγήσει με τους συμπαίκτες του την ΑΕΚ στη νίκη (83-81), η οποία έβαλε την «Βασίλισσα» στους «16» του θεσμού.

Κομβικός στην ευρωπαϊκή κούπα

Στον τελικό με την Μονακό ο Τζέιμς ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Με το σκορ στο 80-89 έβαλε καλάθι για να δώσει ώθηση στην ομάδα του, ενώ με 24'' να απομένουν για τη λήξη (94-97), έβαλε «στοπ» σε σουτ του Ντι Τζέι Κούπερ. Συνολικά, είχε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες.

Σημαντική η συμβολή και στο Κύπελλο Ελλάδος

Ο Τζέιμς έβαλε το... χεράκι του και στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της περσινής σεζόν για την ΑΕΚ, αφού είχε 11 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 τάπα και 1 κλέψιμο, ενώ ήταν πολύ καλός και στο αμυντικό κομμάτι.

«Έσπασε» τα ταμπού και μίλησε για τον αυτισμό

Το πιο σημαντικό... καλάθι του το έβαλε όταν άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τον αυτισμό του γιου του, Τζέιλεν. Μια καθημερινή «μάχη» που δίνει με τον μικρό του ήρωα, αποκαλύπτοντας μια ευαίσθητη και «ανθρώπινη» πλευρά του, όταν σβήνουν τα φώτα των παρκέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα