Ξεπέρασε τις 1.000 ασίστ ο Καλάθης στην Basket League!

Ξεπέρασε τις 1.000 ασίστ ο Καλάθης στην Basket League!

Gazzetta team
Ξεπέρασε τις 1.000 ασίστ ο Καλάθης στην Basket League!

bet365

Ο Νικ Καλάθης μοίρασε 8 τελικές πάσες στο παιχνίδι της Πάτρας με αποτέλεσμα να «σπάσει» το... φράγμα των 1.000 ασίστ στην Basket League.

Iντιάνα Πέισερς – Ατλάντα Χοκς με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Όπως ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ «ένα επίτευγμα με ιστορική αξία προέκυψε μέσα από το σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα. Με τις οχτώ ασίστ που μοίρασε, ο Νικ Καλάθης έσπασε το “φράγμα” των 1.000 ασίστ και έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό. Χρειάστηκε 216 παιχνίδια για να τα καταφέρει.

Ο δρόμος προς τις 1.000 ασίστ...

*Με το 216ο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα, ο Καλάθης έγινε ο 7ος της σχετικής λίστας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Νίκο Οικονόμου.

Στη 13η θέση της ίδιας λίστας ανέβηκε ο Νίκος Παππάς, φτάνοντας τις 145 εμφανίσεις και προσπερνώντας τον Τιτ Σοκ.

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης, στο 50ό παιχνίδι του στην Basket League, πρόλαβε να μαζέψει εννιά ριμπάουντ σε 13,5 λεπτά παρουσίας στο παρκέ, στην κορυφαία φετινή επίδοση του. Είχε επτά στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Ο διεθνής σέντερ με τα δύο εύστοχα δίποντα του εξάλλου, ξεπέρασε τα 100 στην κατηγορία. Έχει πλέον 101/169 (59,76%).

Ατομικό ρεκόρ για τον Μπράουν

O Ρίον Μπράουν πραγματοποίησε την πιο παραγωγική εμφάνιση του στην Basket League σημειώνοντας 23 πόντους, τρεις περισσότερους από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

*Ο Λεωνίδας Κασελάκης επέστρεψε από τον τραυματισμό του και με τους έξι πόντους που σημείωσε, έφτασε τους 1.100 στην κατηγορία.

*Στους 900 πόντους καριέρας έφτασε από την πλευρά του ο Χρήστος Σαλούστρος έχοντας πέντε στο σημερινό παιχνίδι.

*Δεν ευστόχησε σε κάποιο από τα έξι σουτ που επιχείρησε, όμως ο Νίκος Γκίκας σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου με τις επτά ασίστ που μοίρασε. Είχε από έξι στα εκτός έδρας παιχνίδια με Ρέθυμνο Cretan Kings, Χολαργό και Λαύριο Aegean Cargo.

*Την κορυφαία φετινή επίδοση του στο σκοράρισμα ισοφάρισε ο Τόνι Μέιερ έχοντας 12 πόντους όπως και στα παιχνίδια με τον Κολοσσό H Hotels και τον Άρη.

Σε ομαδικό επίπεδο...

*Ο Προμηθέας έκανε εξαιρετική δουλειά στα κλεψίματα αφού καταγράφηκαν 13 στη στατιστική του, επίδοση με την οποία ισοφάρισε το ρεκόρ της φετινής Basket League αφού τόσα είχε και ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής απέναντι στο Λαύριο Aegean Cargo.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα