Ζιάγκος: «Στοίχισαν άμυνα και ριμπάουντ»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ζιάγκος: «Στοίχισαν άμυνα και ριμπάουντ»

bet365

Ο Έλληνας τεχνικός εξήγησε τους λόγους της ήττα του Ρεθύμνου από τον Ήφαιστο.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μετά τη λήξη του αγώνα ανέφερε...

«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηφαίστου για τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ. Όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους αλλά και γιατί θέλαμε να αφιερώσουμε τη νίκη αυτή στην οικογένεια του προέδρου μας, Κωστή Ζομπανάκη, στη μνήμη του πατέρα του. Τη θέληση αυτή δεν την εκφράσαμε με την ατομική αμυντική συμπεριφορά μας στο α’ ημίχρονο. Είχαμε επισημάνει ως ένα από τα 2 βασικά κλειδιά του παιχνιδιού τη συνέπεια στα ατομικά αμυντικά καθήκοντα. Πράγμα που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο γεγονός πως δεχθήκαμε στο α’ μέρος 40 πόντους με μόλις 3 ασίστ. Αυτό δείχνει τον τρόπο που μπήκε η μπάλα στο δίχτυ.

Δεύτερος βασικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος ήταν το επιμέρους σκορ του α’ μέρους και το γεγονός ότι χάσαμε το Στιβ από πολύ νωρίς με 2 φάουλ με αποτέλεσμα επιθετικά να δυσκολευόμαστε να βρούμε λύσεις. Σε αντίθεση με το β’ μέρος που η εικόνα άλλαξε δραματικά και η συμπεριφορά της ομάδας και στην επίθεση και στην άμυνα. Στην επίθεση σκοράραμε 52 πόντους ενώ στην άμυνα αυξήσαμε την πίεση μας και βγάλαμε την αποφασιστικότητα που έλλειπε από το α’ ημίχρονο.

Δυστυχώς οι δύο αγωνιστές παράμετροι που μας πλήγωσαν ήταν η προσωπικές ήττες σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, κυρίως στο low post αλλά και οι 20 πόντοι 2ης ευκαιρίας που δώσαμε με 15 επιθετικά ριμπάουντ.

Θέλω να πω ότι νιώθω περήφανος και τυχερός που εργάζομαι σε αυτόν τον σύλλογο. Έναν σύλλογο που διδάσκει ήθος, παρά τα σημεία των καιρών, αξιοπρέπεια και προωθεί τον αθλητισμό έτσι όπως θα έπρεπε να είναι και όχι έτσι όπως είναι.

Καλή χρονιά σε όλους και καλή Πρωτοχρονιά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα