Η χρονιά της επιβεβαίωσης για τον ΠΑΟΚ! (vids)

Η χρονιά της επιβεβαίωσης για τον ΠΑΟΚ! (vids)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η χρονιά της επιβεβαίωσης για τον ΠΑΟΚ! (vids)

bet365

Η κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα επιβεβαίωσε την αγωνιστική δυναμική του ΠΑΟΚ το 2018 και το gazzetta.gr ξεχωρίζει πέντε γεγονότα από τη χρονιά που φεύγει…

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ πέτυχε αρκετά πράγματα το 2018 βάσει του ποιοτικού μπάσκετ που απέδωσε, την εξαιρετικής παρουσίας του στα Play Offs του Πρωταθλήματος η οποία μετουσιώθηκε με την κατάκτηση της 3ης θέσης, ενώ βρισκόμενος στο κατώφλι του 2019 ελπίζει ότι μετά από 19 χρόνια θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Γεγονότα υπήρξαν και σε διοικητικό επίπεδο με τη δήλωση αποχώρησης του Μπάνε Πρέλεβιτς από την προεδρία της ΚΑΕ στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Νο5: Η νίκη επί του Ολυμπιακού και η επιβεβαίωση

Στις 7 Ιανουαρίου, ο ΠΑΟΚ πέτυχε κάτι ασυνήθιστο καθώς μετά από πέντε χρόνια επικράτησε του Ολυμπιακού στο «Παλατάκι» με 78-71 χάρη στην τρομερή μπασκετική παράσταση του Φιλ Γκος. Γενικώς, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου απέδειξε τόσο στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος όσο και στα Play Offs ότι ήταν η 3η καλύτερη ομάδα. Κυρίως στην τελική φάση της Basketleague «σκούπισε» και τους δύο βασικούς αντιπάλους του. Αρχικά την ΑΕΚ και στη συνέχεια τον Προμηθέα Πατρών, επίσης με ντεσαβαντάζ έδρας κι έτσι κατέκτησε την 3η θέση στο Πρωτάθλημα. Είχαν μεσολαβήσει οι αγώνες απέναντι στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης στους οποίους η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν στάθηκε ανταγωνιστικά.

Νο4: Η χαμένη ευκαιρία και ο Τσόχλας

Η διαφαινόμενη διοργάνωση του FinalFour του BCL στην Αθήνα δημιούργησε έναν στόχο για τον ΠΑΟΚ στις αρχές του 2018 και ήταν η πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού θεσμού. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε με έναν αθλητή ιδιαίτερης ποιότητας όπως ο Τεράν Πέτεγουεϊ, ούτως ώστε να κυνηγήσει την ευρωπαϊκή πορεία με την ελπίδα να φτάσει έως το τέλος. Στη φάση των «16» του BCL ο Δικέφαλος αντιμετώπισε την Καρσίγιακα και στον πρώτο αγώνα στο PAOKSPORTS ARENA όλα κυλούσαν ευνοϊκά για την ελληνική ομάδα. Η διαφορά των 19 πόντων (69-50) έδινε σαφές προβάδισμα αλλά μέσα σε περίπου 180 δευτερόλεπτα η τουρκική ομάδα επέστρεψε και μάζεψε τη διαφορά (74-68) ενόψει του δεύτερου αγώνα. Εκεί επικράτησε με 79-67, πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού και παράλληλα ο ΠΑΟΚ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για να προχωρήσει στον θεσμό, πληρώνοντας βαρύ τίμημα για την κακή διαχείριση των τελευταίων τριών λεπτών στον πρώτο αγώνα.

Λίγες εβδομάδες μετά, στον πρώτο αγώνα Play Offs με την ΑΕΚ στο PAOK SPORTS ARENA είδε τον Απόλλωνα Τσόχλα να φεύγει από το παρκέ έχοντας υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού. Έπειτα από έξι μήνες αποθεραπειών, ο έμπειρος γκαρντ επέστρεψε στις αρχές του μήνα και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ του αφιέρωσε ένα συγκινητικό βίντεο.

Νο3: Η πρόκριση και η προοπτική του Κυπέλλου

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι πέρασαν 19 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (σ. σ. στο Final Four του ΣΕΦ το 1999 όπου κατάκτησε τον τίτλο απέναντι στην ΑΕΚ), η προσδοκία για επιστροφή στην… τελική φάση της διοργάνωσης στοιχειοθετεί σπουδαίο γεγονός. Κατά σύμπτωση μάλιστα, στον προημιτελικό της 4ης Νοεμβρίου ο Δικέφαλος επίσης επικράτησε (82-80) της ΑΕΚ (στο PAOKSPORTS ARENA) σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η προσδοκία ενισχύθηκε μετά την κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου όπου ο ΠΑΟΚ απέφυγε έναν εκ των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Κύμη. Κυρίως όμως, κανείς από το αγωνιστικό τμήμα δεν έκρυψε ότι ο ένας από τους δύο βασικούς στόχους της ομάδας είναι η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Νο2: Νίκη στην Ισπανία, 18 χρόνια μετά

Για περίπου 18 χρόνια, η Ισπανία έμοιαζε με απαγορευμένη ζώνη για τον ΠΑΟΚ. Διότι από εκείνη τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 58-67 στις 25 Οκτωβρίου 2000 στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» στην αφετηρία της (τότε) νέας Euroleague, η ελληνική ομάδα μετρούσε μόνο ήττες σε κάθε επίσκεψή της στην Ισπανία. Η ιστορία άλλαξε στις 22 Νοεμβρίου όπου ο Δικέφαλος επικράτησε της Τενερίφης με 65-66 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του BCL. Πέρα από τη δυναμική της ισπανικής ομάδας, η συγκεκριμένη νίκη είχε μεγάλη αξία λόγω του χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από το τελευταίο πέρασμα του Δικεφάλου από την Ισπανία αλλά και της εξέλιξης του αγώνα. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με τους 24 πόντους που σημείωσε αλλά και το νικητήριο καλάθι στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ.

Νο1: Η δήλωση αποχώρησης του Μπάνε

Ο κύκλος του Μπάνε Πρέλεβιτς στην προεδρεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα, αυτό επισημοποίησε τουλάχιστον ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 23 Νοεμβρίου. «Δεν έχω την απαραίτητη ενέργεια για να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Το όνομά μου είναι Μπάνε και όχι Ντάμπο. Αυτός ο κύκλος έκλεισε γιατί πλέον δεν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι παραπάνω», είχε πει. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου, ο επί επταετίας πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε παράλληλα την έναρξη δράσεων με σκοπό την αναζήτηση ιδιοκτήτη της εταιρίας συνεκτιμώντας ότι… «μόνο ο ΠΑΟΚ δεν έχει ιδιοκτήτη και είναι καθήκον μας να τον ψάξουμε, να τον βρούμε, να του παρουσιάσουμε την ομάδα και να δημιουργήσουμε την επόμενη μέρα». Παράλληλα, ο Μπάνε Πρέλεβιτς αποκάλυψε ότι θα οργανωθούν forum στον χώρο της διασποράς, εκτιμώντας ότι από εκεί μπορεί να αντληθεί ο επόμενος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα