Έξι ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην ΑΕΚ

Gazzetta team
Έξι ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην ΑΕΚ

bet365

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε σε έξι κορυφαίες επιδόσεις στο ματς με την ΑΕΚ. Ποιοι παίκτες ξεχώρισαν κι από τις δύο ομάδες.

Αναλυτικά:

«Η νίκη επί της ΑΕΚ και η επέκταση του φετινού (9-0) αλλά και του συνολικού αήττητου του στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος (59-0), ήρθε για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μέσα και από έξι διαφορετικές, κορυφαίες επιδόσεις περιόδου στην Basket League που εξηγούν σε μεγάλο βαθμό και τον άνετο τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε της φορμαρισμένης “Ένωσης”.

*Με τους 111 πόντους του, ξεπέρασε τη δική του επίδοση των 108 που είχε κόντρα στο Λαύριο Aegean Cargo στην 3η αγωνιστική. Το ματς του ΟΑΚΑ είχε 190 πόντους επίδοση που συνιστά επίσης ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 187 που είχαν Κολοσσός H Hotels και Κύμη στο μεταξύ τους παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής.

*Το ρεκόρ ήρθε μέσα και από μία ακόμη κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League καθώς οι πρωταθλητές είχαν 34 εύστοχα δίποντα, ένα περισσότερο από αυτά που είχε μία μέρα πριν ο Προμηθέας απέναντι στο Λαύριο Aegean Cargo.

*Οι “πράσινοι” ήταν και εξαιρετικά εύστοχοι από μέση και κοντινή απόσταση. Το 70,83% με το οποίο εκτέλεσαν στα δίποντα (34/48) συνιστά επίσης ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν το 70,21% του Προμηθέα στο Λαύριο (33/47).

*Παράλληλα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση κοψιμάτων που ήταν δική του, με οχτώ όσα είχε και στην πρεμιέρα με τον Ήφαιστο.

*Περισσότεροι από τους μισούς πόντους της ομάδας του Γιώργου Βόβορα ήρθαν μέσα από τη ρακέτα. Είχε 58 ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αφού από 58 είχαν ακόμη ο Κολοσσός H Hotels και ο Προμηθέας στα παιχνίδια τους με την Κύμη για την 3η και την 7η αγωνιστική αντίστοιχα.

*Οι γηπεδούχοι μπήκαν εντυπωσιακά στο παιχνίδι κάνοντας επιμέρους σκορ 36-16 στην πρώτη περίοδο και σημειώνοντας και σε αυτήν την περίπτωση ρεκόρ περιόδου. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση μιας περιόδου ήταν οι 33 πόντοι που είχαν η ΑΕΚ στην τέταρτη περίοδο του παιχνιδιού στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στη δεύτερη περίοδο του αγώνα με το Λαύριο Aegean Cargo και ο Προμηθέας στην πρώτη περίοδου του αγώνα με την Κύμη.

Σε ατομικό επίπεδο...

Νικ Καλάθης και Νίκος Παππάς με τη συμμετοχή τους στο χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, “έπιασαν” στη λίστα των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τα περισσότερα ματς στην Basket League τον Νίκο Οικονόμου και τον Τιτ Σοκ που συνυπήρξαν στους “πράσινους”.

*Πιο συγκεκριμένα ο Καλάθης με το 215ο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα έφτασε στην 7η θέση της λίστας τον Οικονόμου που στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, από το 1992 ως το 1999, μέτρησε τις ίδιες συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Ο Νίκος Παππάς μοιράζεται πια την 13η θέση της ίδιας λίστας με τον Σοκ αφού τον έφτασε στα 144 παιχνίδια με τα πράσινα. Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ πραγματοποίησε συνολικά το 250ό παιχνίδι του στην κατηγορία ενώ κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, έγινε ο 11ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που ξεπερνά τα 150 στο Πρωτάθλημα.

*O Καλάθης από την πλευρά του σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου με τις 11 ασίστ που μοίρασε αφού είχε 10 απέναντι στον Ήφαιστο.

*Με τα τρία εύστοχα δίποντα που είχε χθες, ο Τζέιμς Γκιστ έφτασε τα 441 και προσπερνώντας τον Ντάριλ Μίντλετον που είχε 439 παίζοντας για το “τριφύλλι” από το 2000 ως το 2005, ανέβηκε στην 5η θέση της αντίστοιχης λίστας των ξένων παικτών της ομάδας.

*Ο Ματ Λοτζέσκι είχε χθες οχτώ πόντους με τους οποίους ξεπέρασε τους 1.400 στην κατηγορία ενώ ο Λούκας Λεκαβίτσιους έχοντας 14 κόντρα στην ΑΕΚ ξεπέρασε τους 300.

Ο Λιθουανός γκαρντ μάλιστα έκανε την πιο παραγωγική επιθετικά εμφάνιση του, σημειώνοντας 14 πόντους, δύο περισσότερους από το παιχνίδι με το Λαύριο Aegean Cargo.

*Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αστόχησε ούτε σε ένα από τα έξι δίποντα που επιχείρησε και με αυτά ξεπέρασε τα 100 εύστοχα στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έχει πλέον 103/157 (65,6%). Παράλληλα έφτασε για πρώτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα σε διψήφιο αριθμό πόντων έχοντας 14, πέντε περισσότερους από το παιχνίδι με το Λαύριο Aegean Cargo.

*Ο Στεφάν Λάσμε έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη φετινή Basket League, με τις κορυφαίες επιδόσεις του τόσο στο σκοράρισμα με 16 πόντους -είχε από 10 με Άρη και Ρέθυμνο Cretan Kings - όσο και στο ranking με 20 βαθμούς - είχε 14 κόντρα στον Άρη.

*Ξέχωρα από το ότι έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων για 5ο συνεχές παιχνίδι Πρωταθλήματος και συνολικά 7η φορά στις οχτώ εμφανίσεις του σε αυτό, ο Ντεσόν Τόμας σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τις τρεις ασίστ του.

Ρεκόρ καριέρας στις ασίστ για Λαρεντζάκη και Χάντερ

Σε μία ξεχωριστή λίστα παικτών της ΑΕΚ μπήκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ευστοχώντας σε ένα από τα δύο τρίποντα που επιχείρησε κόντρα στον Παναθηναϊκό, έφτασε τα 74 με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα και ξεπερνώντας τον Τόμπι Μπέιλι που είχε 73 σε μία όμως σεζόν (2004-05), μπήκε στην πρώτη 10άδα.

Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ με τις έξι ασίστ που μοίρασε χθες, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Είχε την ίδια επίδοση ως παίκτης του Κολοσσού H Hotels την περίοδο 2015-16 στα ματς με τον Αρκαδικό και το Λαύριο Aegean Cargo.

*Ρεκόρ καριέρας σημείωσε και ο Βινς Χάντερ με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε αφού στις προηγούμενες 37 εμφανίσεις του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, δεν πέρασε ποτέ τις δύο.

*Ο Γιόνας Ματσιούλις είχε 11 πόντους με τους οποίους έφτασε τους 600 στην Betshop Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο...

*Οι 20 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική της “Ένωσης” είναι ρεκόρ περιόδου γι' αυτήν καθώς είχε 19 στο παιχνίδι με την Κύμη.

*Η ΑΕΚ έφτασε σε διψήφιο αριθμό εύστοχων τρίποντων (10/22) μετά από οχτώ αγωνιστικές όμως τα 17 εύστοχα δίποντα της συνιστούν ισοφάριση του αρνητικού της ρεκόρ περιόδου αφού τον ίδιο αριθμό είχε και και με τον Προμηθέα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα