Από τον 33χρονο Ιωαννίδη, στον 36χρονο Καστρίτη

Από τον 33χρονο Ιωαννίδη, στον 36χρονο Καστρίτη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Από τον 33χρονο Ιωαννίδη, στον 36χρονο Καστρίτη

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης είναι ο νεότερος προπονητής του Άρη στην τελευταία 20ετία. Συνολικά, ο Γιάννης Ιωαννίδης διατηρεί τον συγκεκριμένο τίτλο καθώς στην πρώτη παρουσία του στην τεχνική ηγεσία των «κίτρινων» ήταν 33 ετών.

Εκείνο το εγχείρημα αποδείχθηκε ό,τι σοφότερο έκανε ο Άρης στην ιστορία του στο ελληνικό μπάσκετ. Το καλοκαίρι του 1978, το δραστήριο πνεύμα του Ανέστη Πεταλίδη εκτίμησε ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο καταλληλότερος για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ ήταν εξάλλου το πνευματικό παιδί του θρυλικού Πεταλίδη. Απέμενε η συγκατάθεση του τότε προέδρου του συλλόγου, Απόστολου Γεωργιάδη. Ο τελευταίος στήριξε την επιλογή του «πατριάρχη» του Άρη κι έτσι ο Γιάννης Ιωαννίδης σε ηλικία 33 ετών ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και οδήγησε τους «κίτρινους» στο πρώτο μεταπολεμικό Πρωτάθλημα στην ιστορία τους επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικό κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών.

Μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο νεότερος που κάθισε στον πάγκο του Άρη είναι ο Μέμος Ιωάννου. Στην πραγματικότητα, έχει δύο θητείες. Σε ηλικία 34 ετών, στα «τελειώματα» της σεζόν 1991-92 και ειδικότερα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν ο υπηρεσιακός προπονητής του Άρη. Δύο χρόνια μετά, σε ηλικία 36 ετών, η έπραξε το ίδιο δίχως όμως να ολοκληρώσει την αγωνιστική περίοδο.

Ο τρίτος νεότερος είναι ο Χρήστος Μαγκώτσιος ο οποίος ανέλαβε την ομάδα σε μια άκρως προβληματική σεζόν και την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1998. Τότε, ο Μαγκώτσιος ήταν 35 ετών. Ο Γιάννης Καστρίτης είναι ο 4ος νεότερος στην ιστορία της ομάδας καθώς διανύει το 36ο έτος της ηλικίας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα