Λάνγκφορντ: «Αυτό κάνω από την αρχή της καριέρας μου»

Λάνγκφορντ: «Αυτό κάνω από την αρχή της καριέρας μου»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Λάνγκφορντ: «Αυτό κάνω από την αρχή της καριέρας μου»

bet365

Στην Πυλαία, ο Κιθ Λάνγκφορντ επιβεβαίωσε τον τίτλο που τον συντροφεύει στην πολυετή παρουσία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Αμερικανός μίλησε στο gazzetta.gr για το «ξέσπασμα» των τελευταίων λεπτών, την ισορροπία με τον Καλάθη και το δύσκολο πρόγραμμα στην Euroleague.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Οι 12 πόντοι που σημείωσε ο Κιθ Λάνγφορντ στην τελευταία περίοδο, στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι», ήταν αποτέλεσμα της εκτελεστικής δεινότητας που τον χαρακτηρίζει εδώ και πολλά χρόνια. Το γεγονός ότι ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να «ακουμπήσει» την μπάλα στον Αμερικανό σε όλες τις κρίσιμες φάσεις, δείχνει το επίπεδο εμπιστοσύνης του. «Αυτό είναι ο ρόλος μου στο σύνολο της καριέρας μου. Είμαι σ’ ένα καινούργιο περιβάλλον, για παράδειγμα, αυτός είναι ο ρόλος του Νικ και προσπαθούμε να βρούμε ισορροπίες σε τέτοιου είδους καταστάσεις, προς αυτήν την κατεύθυνση μας βοηθάει η δουλειά του προπονητή. Η δουλειά μου είναι να παίρνω την μπάλα σε τέτοιες καταστάσεις και να τελειώνω τις φάσεις», είπε.

Στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα της βελτίωσης με σκοπό την εξασφάλιση αποτελεσμάτων. Ο Κιθ Λάνγκφορντ στάθηκε περισσότερο σε μία λέξη. «Κάθε ομάδα ψάχνει τη βελτίωση, αυτό ισχύει και για μας. Η τάση στην Ευρώπη είναι οι υπερβολικές αντιδράσεις έπειτα από ένα λάθος, από μία ήττα… Πρέπει να ελέγξουμε τις αντιδράσεις μας, να είμαστε ομάδα και στις καλές και στις κακές στιγμές και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι».

Αυτό ισχύει κι ενόψει του εξαιρετικά δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί για την Euroleague. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης (19/12) και τον Ολυμπιακό (04/01) και στο ΟΑΚΑ τις Αρμάνι Μιλάνο (21/12), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (28/12). Ο Αμερικανός δεν έδειξε να τον φοβίζει το δύσκολο πρόγραμμα. «Κατά τη γνώμη μου, αυτά είναι τα καλύτερα παιχνίδια γιατί έχουν λιγότερη πίεση σε σχέση με τα προηγούμενα και θα πρέπει να τα διασκεδάσουμε. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με αυτό που πρέπει να κάνουμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Όπως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το κάθε παιχνίδι τη φορά και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε εκτός έδρας. Γενικώς θα θέλαμε να είχαμε περισσότερες νίκες στη διοργάνωση, νιώθω όμως βέβαιος ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα