Βασιλόπουλος: «Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, στο τέλος... ξυρίζουν τον γαμπρό»

Βασιλόπουλος: «Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, στο τέλος... ξυρίζουν τον γαμπρό»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Βασιλόπουλος: «Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, στο τέλος... ξυρίζουν τον γαμπρό»

bet365

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος παραδέχεται στο gazzeta.gr πως δεν περίμεναν στο Περιστέρι ν' αρχίσουν με 7/7 και τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης.

Πέντε χρόνια μακριά από την Basket League ήταν πολλά για το Περιστέρι, που στην πρώτη του χρονιά μετά την επιστροφή του στην κατηγορία μοιάζει ασταμάτητο.

Οι «Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» έκαναν το 7/7 απέναντι στο Λαύριο και λίγη ώρα αργότερα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr και κράτησε χαμηλούς τόνους: «Όλοι θυμούνται τι έκανες στο τέλος, όχι στην αρχή».

Ατρόμητος – Ολυμπιακός με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

«Παραλίγο να... βγάλουμε τα μάτια μας»

Η έβδομη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια ήρθε, ωστόσο το Λαύριο δεν ήταν εύκολος αντίπαλος: «Μας δυσκόλεψε...γιατί παραλίγο να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας. Είχαμε ένα πάρα πολύ κακό ξεκίνημα. Είναι απαράδεχτο να δεχόμαστε 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν πάρα πολύ κακό το ξεκίνημα που κάναμε. Ιδιαίτερα στην άμυνα. Είμαστε μία ομάδα νέα ομάδα ουσιαστικά και ειδικά μέσα στην έδρα μας θα πρέπει να στηριζόμαστε πάρα πολύ στον τρόπο που παίζουμε στην άμυνα για να μπορέσουμε να χτίσουμε χαρακτήρα. Έτσι, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία ανάλογη συνέχεια».

Περιμένατε στην αρχή της σεζόν ότι θα κάνατε τόσο δυνατό ξεκίνημα;

«Όχι! Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Δεν είναι κάτι το οποίο περιμέναμε. Κάποιες φορές η τύχη και η συγκυρίες συμβάλουν να έρθει το αποτέλεσμα Είναι πάρα πολύ ωραίο το συναίσθημα να έχεις κάνει ένα σερί νικών, αλλά αυτό σου δημιουργεί ευθύνες για ακόμα περισσότερη δουλειά. Αντιλαμβάνεσαι πως όταν κερδίζεις όλοι θα θέλουν να είναι πιο συγκεντρωμένοι όταν θα σε αντιμετωπίσουν. Αυτό θα πρέπει να μας κάνει κι εμάς να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ τις λεπτομέρειες και να μην έχουμε άσχημα ξεκινήματα όπως απέναντι στο Λαύριο».

Το σερί νικών σας έχει επηρεάσει ή δουλεύετε το ίδιο σκληρά;

«Όχι, σε καμία περίπτωση δεν άλλαξε κάτι. Το έχω πει πολλές φορές είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτόν τον προπονητή. Είναι στην φύση του αθλητή και του ανθρώπου, όταν πηγαίνει καλά να επαναπαύεται και να προσπαθεί να... σώσει λίγο ενέργεια. Ο προπονητής μας δεν μας αφήνει κανένα δικαίωμα και κανένα περιθώριο στο να κάνουμε έστω και μία μέρα χαλαρά προπόνηση».

Οπότε η πορεία μέχρι τώρα πιστώνεται στον προπονητή; «100%».

«Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα!»

Τι άλλο είναι αυτό που έκανε το Περιστέρι να πετύχει μέχρι στιγμής;

«Σίγουρα έχουμε χημεία, ωστόσο μην ξεχνάμε πως είναι αρκετά νωρίς. Δεν θα πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας... αέρα. Το Πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι αυτό που λέμε... στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Στο τέλος θυμούνται όλοι τι έχεις κάνει, όχι στην αρχή. Είναι σημαντικό που στην ομάδα ο κάθε παίκτης έχει καταλάβει το ρόλο του. Είναι όλοι πάρα πολύ καλά παιδιά. Όποιος μπαίνει μέσα ξέρει τι πρέπει να κάνει, έτσι ώστε να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει. Αυτό είναι που μένει στο τέλος. Η ομάδα να κερδίζει, να πηγαίνει καλά κι όχι η προσωπική διάκριση.

Το Περιστέρι επέστρεψε δυνατά και απέδειξε πως έλειψε από την κατηγορία, έτσι;

«Πραγματικά έλειψε! Τόσα χρόνια δεν ήταν στην κατηγορία μία από τις πιο ιστορικές ομάδες. Είμαστε τυχεροί που έχουμε όμορφο κόσμο και που μας ακολουθεί σε κάθε παιχνίδι, σε όλα τα εκτός. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να παίζεις σε αυτό το γήπεδο, είναι πολύ μπασκετικό, με ζεστή ατμόσφαιρα. Χαίρομαι που μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις που κάνουμε συνοδεύονται με το ανάλογο αποτέλεσμα».

Μετά τη νίκη επί του Λαυρίου ο κόσμος ζήτησε... νίκη στο ΟΑΚΑ. Πως περιμένετε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που είναι επίσης αήττητος;

«Τα στάτους των δύο ομάδων δεν μπορούν να συγκριθούν. Αυτό που λέω πάντα, όμως, είναι ότι από πέντε παίζουν κάθε φορά.

Θα ήταν ωραίο για εμάς να δουλέψουμε καλά και να καταλάβουμε - ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα - μέσα από αυτό το παιχνίδι τι σημαίνει πρωταθλητισμός κι επαγγελματισμός».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα