Ο Μπλατ δοκιμάζει συνέχεια πράγματα

Ο Μπλατ δοκιμάζει συνέχεια πράγματα

Ο Μπλατ δοκιμάζει συνέχεια πράγματα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τις δοκιμές που κάνει ο Ντέιβιντ Μπλατ σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Τα blog μετά από ήττες σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα δύσκολα. Συνήθως ακολουθεί μία καλή εμφάνιση και μια συντριβή ενός αντιπάλου στην Basket League, όμως πάντα ο κόσμος θα μονολογεί, «με το Λαύριο τι να το κάνω, με τον Παναθηναϊκό ήθελα να σας δω έτσι».

Δεν έχουν άδικο, αλλά κι η ομάδα οφείλει να κάνει τη δουλειά της. Οι ρυθμοί των υποχρεώσεων είναι καταιγιστικοί και δεν γίνεται να μένουν πίσω. Πρέπει να σκέφτονται μπροστά.

Κάθε ματς είναι διαφορετικό.

Ο Μπλατ είναι ο μοναδικός προπονητής τα τελευταία χρόνια ο οποίος ξεκάθαρα χρησιμοποιεί τα ματς πρωταθλήματος για να δοκιμάσει πράγματα.

Μπορεί ποτέ να μην χρησιμοποίησε τον Τίμα στη θέση «4» στο πρόσφατο ντέρμπι όπως έκανε στον προημιτελικό με τον Κολοσσό, αλλά το δοκίμασε.

Κόντρα στο Λαύριο ο ΛεΝτέι από τα 20 λεπτά που αγωνίστηκε, έπαιξε ως «τεσσάρι» στα 8-9 από αυτά. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή θα τον χρησιμοποιήσει, αλλά το δοκίμασε. Μάλιστα ο Αμερικανός μου έδειξε περισσότερο απελευθερωμένος σε αυτή τη θέση από όταν ήταν το σέντερ της ομάδας του.

Επίσης έδωσε άπλετο χρόνο συμμετοχής στον Μάντζαρη και αυτός το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Σούταρε με αυτοπεποίθηση, έπαιξε άμυνα, έδωσε 4 ασίστ κι έδειξε σοβαρότατος.

Φοβόμουν μήπως παρουσιαζόταν «ξενερωμένος» ύστερα από το δίλεπτο του ΟΑΚΑ, αλλά αυτός παρουσιάστηκε άκρως επαγγελματίας.

Από εκεί και πέρα οι 26 ασίστ και α 13/27 τρίποντα είναι αξιοπρόσεκτα νούμερα, αλλά πάλι θα ειπωθεί και δικαίως το, «με το Λαύριο τι να το κάνω».

Δεν ήταν όλα ιδανικά πάντως στα δικά μου μάτια.

Ο Σάιλας Μέλσον δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Γκρεγκ Πόποβιτς που ήθελε να ρωτήσει αν το καλοκαίρι θα ήθελε να ενσωματωθεί στην εθνική των ΗΠΑ. Στο πρώτο ημίχρονο είχε 18 πόντους σε 13 λεπτά. Πάρε και δίποντα πάρε και τρίποντα, πάρε και γκολ – φάουλ.

Στις περισσότερες φάσεις τον είχε υπό την εποπτεία του ο Ουίλιαμς Γκος, αλλά δεν έφταιγε μόνο αυτός για τα κατορθώματα του Αμερικανού. Αφήστε που έβαλε 10 πόντους σερί.

Μπορεί να είμαι εγώ υπερβολικός, δεν ξέρω. Απλά μου φαίνεται ακατανόητο άμυνα να δέχεται από έναν παίκτη 10 σερί πόντους. Μπορεί όμως να είναι δικό μου χούι αυτό.

ΥΓ: Ο Τολιόπουλος έπαιξε μόλις 03:49. Προσωπικά ήθελα να τον έβλεπα για ένα δεκάλεπτο τουλάχιστον, αλλά ο Μπλατ κάτι περισσότερο θα ξέρει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.