Αγγέλου: «Χτυπάμε τον βράχο μέχρι να σπάσει»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αγγέλου: «Χτυπάμε τον βράχο μέχρι να σπάσει»
Ο Βαγγέλης Αγγέλου κατέθεσε την πίστη του στην ομάδα, αναφέρθηκε στο ψυχολογικό πρόβλημα αλλά και στο επεισόδιο με τον Δημήτρη Βεργίνη.

«Ήταν ένα παιχνίδι με δύο όψεις. Η μία ήταν η δική μας ψυχολογική έπειτα από την ήττα από τον Πανιώνιο αλλά και της εμφάνισης στην Ουκρανία. Αυτό συμβαίνει σε ομάδες που παίζουν τρεις αγώνες σε οκτώ μέρες. Ακόμη και σε μεγαλύτερες ομάδες συμβαίνει… Δεν λαμβάνω υπ’ όψιν μου αυτό το ματς. Δίνουμε μάχη με τον εαυτό μας. Πρέπει να πιστέψουμε κάποια στιγμή ότι πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα στάνταρ. Είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε με 20 πόντους. Το σημείο που δουλεύουμε τώρα είναι η απόφαση. Στα τελευταία λεπτά με τον Πανιώνιο είχαμε έξι κακές αποφάσεις στην επίθεση και τρεις στην άμυνα. Σήμερα είχαμε τέσσερις στην επίθεση και τέσσερις στην άμυνα. Το μπάσκετ, όταν το φέρεις στα 3-4 τελευταία λεπτά, είναι θέμα απόφασης. Η απόφαση είναι θέμα να μπορείς να εμπιστεύεσαι αυτούς που σε προπονούν, αυτούς που διοικούν, τους συμπαίκτες του, την δουλειά που γίνεται. Προσπαθούμε όλα αυτά τα να βάλουμε στην ομάδα. Ίσως κάνουμε κάτι λάθος. Δυστυχώς ή ευτυχώς φεύγουμε αύριο για τη Βουλγαρία και επιστρέφουμε για να προετοιμάσουμε αγώνες που έχουν το «πρέπει», είπε αρχικά.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η ομάδα του παρουσιάζεται ανταγωνιστική απέναντι σε πληρέστερες ομάδες και ταυτόχρονα χάνει από υποδεέστερες. «Έχει λογική αυτή η προσέγγιση, αλλά στο μπάσκετ πρέπει να έχεις κοντή μνήμη. Χάνω την ενέργεια που πρέπει να δώσω για να συνεχίζω να προσπαθώ. Έχουμε ένα μότο στην ομάδα. Χτυπάμε τον βράχο χίλιες φορές για να τον σπάσουμε. Ξέρετε το «ξύλο» που έφαγε ο κ. Γουλιέλμος στον ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά, ξέρετε τον αγώνα που δίνει για το Παλέ, τι αγώνα κάνει η ομάδα σε πόσους τομείς και ποια μάχη δόθηκε το καλοκαίρι και τι μάχη δίνουν οι παίκτες για να μπουν στο πρέπει του Άρη. Πιθανώς να το πληρώσουμε και να πάμε κόντρα στο πρόγραμμα. Αν όμως τώρα σκεφτόμαστε τι κάναμε λάθος, δεν θα έχουμε ενέργεια για το επόμενο παιχνίδι. Πιστεύω στη ομάδα αυτή, πιστεύω στο γκρουπ των ανθρώπων που δουλεύουν για την ομάδα».

Σε ερώτηση για το θερμό επεισόδιο που είχε με τον Δημήτρη Βεργίνη, απάντησε ότι… «υπήρξε ένταση αλλά εγώ δεν έχω θέμα. Διαφώνησα με τον Βεργίνη. Έχουμε κάνει θέμα, το θέμα με τον Βεργίνη. Είναι παιδί φιλόδοξο και δουλεύει στους δικούς του ρυθμούς. Και μένα αν με έβγαζε ο προπονητής, θα μάλωνα μαζί του. Δεν τον ξαναέβαλα γι’ αυτή την ένταση, αλλά το αν θα παίζει ή πώς θα παίζει είναι δικό μου θέμα. Δεν σημαίνει ότι έχω δίκιο, αλλά αυτή είναι η άποψή μου».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα