Η άρση του ban και οι δύο επιλογές της διοίκησης

Η άρση του ban και οι δύο επιλογές της διοίκησης

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η άρση του ban και οι δύο επιλογές της διοίκησης

bet365

Η ΚΑΕ Άρης ουσιαστικά προανήγγειλε παρεμβατικές ενέργειες με σκοπό την αγωνιστική επιτυχία, στην πραγματικότητα όμως οι επιλογές της περιορίζονται στην… εξής μία. Την άρση του ban.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Πριν καλά-καλά διανύσει πολλά μέτρα του φετινού αγωνιστικού μαραθωνίου, ο Αρης δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Αυτό φανερώνουν τα αρνητικά αποτελέσματα, πολύ περισσότερο δε, η αγωνιστική εικόνα. Λίγο πολύ, ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε προαναγγείλει ότι η χρονιά θα εμπεριέχει έντονο βαθμό δυσκολίας, ήταν χαρακτηριστική η ατάκα του… «θα παλέψουμε με την απελπισία», η οποία βγήκε από τα χείλη του στην παρουσία του Πρωταθλήματος. Φαίνεται όμως ότι αυτή (η απελπισία) ήρθε νωρίς. Αν αντιμετωπιστεί σωστά, αυτό μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά.

Στο τελευταίο διάστημα, στο εσωτερικό του Άρη, γίνονται διαδοχικές συναντήσεις. Μετά την «κατραπακιά» από την Κατάγια και για περίπου δύο ώρες, Δημήτρης Γουλιέλμος και Βαγγέλης Αγγέλου, κλείστηκαν σ’ ένα γραφείο και συζητούσαν για την κατάσταση της ομάδας. Γιατί η εικόνα δεν αρέσει σε κανέναν από τους δύο. Διότι ο μεν ιδιοκτήτης περίμενε την υλοποίηση όλων όσων είχε ακούσει από τον προπονητή το καλοκαίρι. Ο δε προπονητής έχοντας την απόλυτη ευθύνη στο κομμάτι της δημιουργίας της νέας ομάδας, προσδοκούσε σε καλύτερα αποτελέσματα και σίγουρα όχι την τωρινή αγωνιστική εικόνα.

Ακολούθησε η ομιλία του Δημήτρη Γουλιέλμου την επομένη της ήττας από την Κατάγια. Πριν την προβολή βίντεο, προσπάθησε να μπει στην ψυχή του κάθε παίκτη, να του εξηγήσει τον αγωνιώδη αγώνα που γίνεται εδώ κι έξι μήνες. Γιατί, τηρουμένων των αναλογιών οι «κίτρινοι» προσφέρουν στους αθλητές πράγματα τα οποία δεν τα έχουν άλλες ομάδες, οι οποίες μάλιστα δεν έχουν να διαχειριστούν χρέη του παρελθόντος. Ακολούθησε η ήττα από τον Πανιώνιο και νέες συναντήσεις…

Για να έρθει και η χθεσινή (22/10) επίσημη τοποθέτηση της ΚΑΕ περί ενεργειών που πρέπει να γίνουν για τη διασφάλιση της επιτυχίας στο αθλητικό τμήμα. Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι ενέργειες; Το πράγμα είναι πολύ απλό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Είτε υποστήριξη του υπάρχοντος υλικού, είτε αλλαγές. Για να γίνει το πρώτο, θα πρέπει να βοηθήσουν οι υπάρχοντες. Από Έλληνες και ξένους οι οποίοι έχουν βασικό ρόλο.

Παραδείγματος χάρη, ο Βαγγέλη Αγγέλου περιμένει πολλά περισσότερα από τον Λευτέρη Μποχωρίδη στον οποίον δόθηκε το χρίσμα του «ηγέτη». Υπάρχει όμως κι ένα ερώτημα. Μπορεί ο 24χρονος να ανταποκριθεί στον αγωνιστικό ρόλο που του έχει ανατεθεί; Το ίδιο ισχύει και για τον Λάκι Τζόουνς. Είχε προαναγγελθεί ότι ο Αμερικανός θα αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο σε σχέση μ’ αυτόν που είχε σε άλλες ομάδες. Μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται. Στην ίδια συνομοταξία μπαίνει και ο Ραμόν Χάρις.

Τα πρόσωπα όμως είναι απλά ένα μέρος του προβλήματος και σίγουρα δεν περιορίζονται στα παραπάνω τρία που ενδεικτικά αναφέραμε. Είναι η έλλειψη χημείας, επικοινωνίας, το γεγονός ότι η ομάδα δεν παρουσιάζει βελτίωση και ήδη μετράει απώλειες, πριν καλά-καλά κληθεί να κολυμπήσει στα βαθιά νερά. Αυτά βρίσκονται στις αμέσως επόμενες αγωνιστικές.

Για να επιστρέψουμε στις επιλογές της διοίκησης, είναι φανερό ότι θέλει να στηρίξει τους πάντες, διότι αυτή η επιλογή είναι και η πιο οικονομική. Γιατί, εκτός των άλλων, δεν επιτεύχθηκαν οι οικονομικοί στόχοι που είχαν οριοθετηθεί τόσο από τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας (σ.σ. δόθηκαν 1050 κι ενώ υπήρχε η προσδοκία για διπλάσιο αριθμό), όσο και στον εμπορικό τομέα. Είναι δηλαδή πιθανό να χρειαστεί μεγαλύτερος βαθμός χρηματοδότησης από τον Δημήτρη Γουλιέλμο σε σχέση με αυτόν που είχε κατά νου, όταν παρουσιάστηκε επισήμως στους φιλάθλους του Άρη.

Αν διαπιστωθεί ότι η τωρινή κατάσταση δεν βγάζει πουθενά και υπό την πίεση των αποτελεσμάτων, θα τεθεί ζήτημα αλλαγών. Στην πραγματικότητα όμως, για να πάει ο Άρης στο plan B, θα πρέπει να επιτευχθεί η άρση του ban. Αυτή θα έπρεπε να ήταν η προτεραιότητα του Αρη από το περασμένο καλοκαίρι, γιατί ταυτόχρονα θα επιτύγχανε την εξασφάλιση ελευθερίας κινήσεων. Πέραν της αδιαλλαξίας συγκεκριμένων πιστωτών, τότε οι «κίτρινοι» αποφάσισαν να ρισκάρουν, επιλέγοντας αποκλειστικά και μόνο παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα. Ωστόσο, στις ενέργειες που προανήγγειλε η διοίκηση δεν εννοούσε την άρση της ποινής.

Η άρση του ban είναι απαραίτητη διότι για να μπει μια ομάδα σε διαδικασία σκέψης γι’ αλλαγές, θα πρέπει οι υποψήφιοι αντικαταστάτες να είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Κι αυτοί που είναι διαθέσιμοι, δεν έθελξαν δα με την παρουσία τους στο Πρωτάθλημα της περσινής χρονιάς και δεν είναι τυχαίο επίσης ότι παραμένουν στην ελεύθερη αγορά. Κοινώς, για να γίνει μια αλλαγή, θα πρέπει να αξίζει τον κόπο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα