Μήτογλου: «Νιώθω αυτοπεποίθηση, στόχος μου η σταθερότητα»

Μήτογλου: «Νιώθω αυτοπεποίθηση, στόχος μου η σταθερότητα»

Γιώργος Κούβαρης
Μήτογλου: «Νιώθω αυτοπεποίθηση, στόχος μου η σταθερότητα»

bet365

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στο gazzetta.gr μετά την εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ απέναντι στο Λαύριο ενώ στάθηκε και στη δική του απόδοση, υπογραμμίζοντας ωστόσο τον μεγάλο του στόχο ενόψει της συνέχειας.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Λένε ότι «όποιος δουλεύει, στο τέλος δικαιώνεται». Και ο Ντίνος Μήτογλου αναμφισβήτητα ανήκει σε αυτήν την ομάδα των ανθρώπων. Ένα παιδί που έκλεισε τα 22 του χρόνια πριν από πέντε μήνες και στη δεύτερη, μόλις, σεζόν του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ έχει βαλθεί να... μεγαλώσει απότομα!

Άλλωστε ήταν ο λόγος που ο Τσάβι Πασκουάλ «έκοψε» από το ρόστερ των περσινών playoffs τον Κένι Γκέιμπριελ έχοντας περισσότερες αρμοδιότητες και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Το καλοκαίρι έγινε πολύ λόγος για το «step up» του Θεσσαλονικιού φόργουορντ και εκείνος από τη πλευρά του έχει βαλθεί να (απο)δείξει ότι... τίποτε δεν ήταν τυχαίο.

Αφενός το προπονητικό τιμ τον εμπιστεύεται και μάλιστα τον εμπιστεύεται πολύ και αφετέρου και εκείνος από τη πλευρά του δεν σταματάει να δουλεύει και παιχνίδι με το παιχνίδι να βελτιώνεται. Φυσικά δεν χρειάστηκε το ματς με το Λαύριο (όπου είχε 15 πόντους και 9 ριμπάουντ) για να το καταλάβει κάποιος ωστόσο προσπαθεί μέρα με τη μέρα να δείχνει ότι αποτελεί -πλέον- έναν έτοιμο παίκτη και όχι κάποιο... ταλέντο.

«Εχει περάσει ένας χρόνος και έχω προσαρμοστεί πολύ καλύτερα. Άλλωστε με έχουν βάλει όλοι μέσα στην ομάδα, τόσο ο προπονητής όσο και οι συμπαίκτες μου. Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και προσπαθώ στο 100% για να κερδίζει η ομάδα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις νίκες, ανεβάζουν ακόμα περισσότερο η αυτοπεποίθησή μου» δήλωσε ο Μήτογλου στο gazzetta.gr και έσπευσε να υπογραμμίσει και τον επόμενο στόχο του: «Να είμαι σταθερός! Το να είσαι σταθερός είναι ότι καλύτερο. Αυτός είναι ένας από τους επόμενους στόχους μου».

Το παιχνίδι με το Λαύριο δεν αντέχει κριτικής, αλλά όπως είπε ήταν μια μίνι-πρόβα για το ματς με την Ζάλγκιρις Κάουνας: «'Ετσι ήταν το πλάνο του παιχνιδιού μας, έτσι ήταν προσαρμοσμένη η άμυνά μας από την αρχή. Τεστάραμε τις δυνατότητές μας και το πλάνο μας και πλέον είμαστε επικεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι μας κόντρα στην Ζάλγκιρις. Αυτή η άμυνα που είδατε ήταν μια πρόβα Ο προπονητής ξέρει τι κάνει όπως και όλο το σταφ. Και σίγουρα μας προετοιμάζουν γι' αυτό το ματς.»

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να σημείωσε για δεύτερο σερί ματς περισσότερους από 100 πόντους, αλλά όπως είπε ο Μήτογλου «έχουμε βρει ρυθμό στην επίθεση, αλλά το σημαντικό είναι ότι παίζουμε και καλή άμυνα. Βρίσκουμε τα πατήματά μας, επικοινωνούμε καλύτερα και καθένας μαθαίνει τις δυνατότητες του άλλου. Έτσι μπορούμε και βγάζουμε διάφορα πράγματα πάνω στο παιχνίδι μας» εξηγώντας ότι «ξεκινούν όλα από τις προπονήσεις μας οι οποίες είναι ανταγωνιστικές και σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα δίνουμε όλα και εκεί. Αυτό είναι που θέλουν και ζητούν οι προπονητές. Να παλεύουμε για κάθε φάση. Να μην αφήνουμε καμία μπάλα χαμένη και να είμαστε σοβαροί. Είτε το ματς είναι στον έναν πόντο, είτε στους 20 και στου 30.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα