ΑΕΚ: Η μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη με ΠΑΟΚ

Gazzetta team
ΑΕΚ: Η μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη με ΠΑΟΚ

bet365

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ με 91-71 για την Basket League, μια νίκη που είναι η μεγαλύτερη στα εντός έδρας ματς της «Βασίλισσας» με τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα.

Aναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚE για το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

Για την ΑΕΚ η χθεσινή νίκη επί του ΠΑΟΚ είχε διπλή σημασία. Αφενός σημειώθηκε στο 600ό παιχνίδι της στην κανονική περίοδο της Betshop Basket League κι αφετέρου ήταν η ευρύτερη που σημείωσε ως γηπεδούχος επί του έτερου Δικεφάλου του ελληνικού μπάσκετ. Η “Ένωση” επικράτησε με 91-71 και αυτό το +20 είναι η μεγαλύτερη διαφορά της σε εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των16 πόντων με την οποία είχε νικήσει στον ημιτελικό των πλέι οφ του 1997.

Ζήσε τη δράση του ποδοσφαίρου και πολλές καθημερινές προσφορές* για όλους του παίκτες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τότε η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 70-54, παίρνοντας 24 πόντους από τον Βίκτορ Αλεξάντερ και άλλους 17 από τον Μπιλ Έντουαρντς (15 είχε ο Μπόνερ και 14 ο Ντεμπς για τον ΠΑΟΚ). Το χθεσινό +20 πάντως δεν είναι και συνολικά η ευρύτερη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος καθώς τον είχε νικήσει στη Θεσσαλονίκη την περίοδο 2007-08 με 87-64 (Ντιαρά 14, Χαριτόπουλος 13 – Ουέσον 22, Κυρίτσης 13).

ΜΙΚΡΑ

*Ο Βινς Χάντερ ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ. Με τους 18 πόντους μάλιστα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση των 30 αγώνων του στην κατηγορία αφού τόσους είχε και στο περσινό, εκτός έδρας παιχνίδι με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο.

*Ένα ριμπάουντ στέρησε από τον Γιόνας Ματσιούλις το “double-double” που είχε 10 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Ο Λιθουανός ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στην Betshop Basket League αφού εννιά ριμπάουντ είχε τρεις φορές στο Πρωτάθλημα του 2012-13 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

*Κόβοντας ένα αντίπαλο σουτ, ο Βασίλης Καββαδάς έφτασε τις 115 τάπες στην καριέρα του στην κατηγορία και έφτασε στην 28η θέση της λίστας τους Χρήστο Μυριούνη, Δημήτρη Μαρμαρινό και Μπακ Τζόνσον.

*Ο Ντούσαν Σάκοτα είχε επίσης ένα κόψιμο με το οποίο έφτασε τα 34 με τη φανέλα της ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα και “έπιασε” στην 9η θέση της σχετικής λίστας τον Μάρτιν Μιούρσεπ.

*Ακόμη ο αρχηγός της ΑΕΚ με τη μία ασίστ που είχε χθες, έφτασε στην 6η θέση της λίστας της “Ένωσης” στις 177 τον Δήμο Ντικούδη.

*Το έργο της ΑΕΚ απλοποίησε το σκορ που βρήκε στο transition παιχνίδι. Το επιμέρους 21-7 «μιλάει» από μόνο του. Οι 21 πόντοι των νικητών αποτελούν και ρεκόρ της φετινής Betshop Basket League αφού 19 είχε ο Πανιώνιος στην πρεμιέρα με την Κύμη.

*Η ΑΕΚ ακόμη παίρνοντας 21 πόντους από τα επιθετικά ριμπάουντ, ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση. Την ίδια επίδοση είχε ο Άρης στο Λαύριο και ο Ολυμπιακός κόντρα στον Χολαργό σε ματς της πρεμιέρας.

*Μετά τον Γιανίκ Μορέιρα στην πρεμιέρα με το Ρέθυμνο Cretan Kings, ο Ουίλ Χάτσερ έγινε ο 2ος παίκτης του ΠΑΟΚ που έφτασε σε «double-double και μάλιστα με ασυνήθιστο τρόπο για παίκτη ύψους 1,88 αφού είχε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα 10 ριμπάουντ αποτελούν καριέρας για τον Αμερικανό γκαρντ που είχε δύο φορές -κόντρα στον Κολοσσό H Hotels και τον Άρη- από επτά στο Πρωτάθλημα της σεζόν 2012-13.

Παράλληλα ο Χάτσερ έγινε ο 8ος ξένος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Με τους 15 χθεσινούς πόντους του, έφτασε τους 626 και προσπέρασε τον Κένι Γκρέγκορι (622).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα