Παπαθεοδώρου: «Γεμάτη ομάδα η Βενέτσια, είχε την πολυτέλεια να ξεκουράσει παίκτες»

Παπαθεοδώρου: «Γεμάτη ομάδα η Βενέτσια, είχε την πολυτέλεια να ξεκουράσει παίκτες»

bet365

Ο ΠΑΟΚ αναχώρησε για τη Βενετία ενόψει του αυριανού (9/10, 21:30) αγώνα με τη Βενέτσια στην πρεμιέρα του BCL και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στο βάθος της ιταλικής ομάδας την οποία έχρισε εκ των φαβορί του ομίλου για την πρώτη θέση.

Aξεπέραστο Live Στοίχημα και πολλά ειδικά στοιχήματα για όλους τους αγώνες! (21+)

Ο Δικέφαλος αναχώρησε με μοναδικό πρόβλημα τον Φιλ Γκος ο οποίος θα δοκιμάσει να μπει στο πρόγραμμα των προπονήσεων μετά την επιστροφή της ομάδας από τη Βενετία. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξήγησε τη δυναμική της Βενέτσια αλλά και τη σημασία του ελέγχου του ρυθμού του αγώνα. «Είναι η έναρξη των υποχρεώσεών μας στην Ευρώπη. Παίζουμε με μια ομάδα που μαζί με την Τενερίφη θεωρώ ότι είναι φαβορί του ομίλου. Έχει ένα πολύ μεγάλο ρόστερ με οκτώ ξένους και κάποιους πολύ χρήσιμους Ιταλούς. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Η Venezia έχει δώσει μόνο ένα επίσημο παιχνίδι στο πρωτάθλημα χθες το βράδυ, έχουμε κάποια εικόνα από τα φιλικά της και περιμένουμε να δούμε σήμερα και το χθεσινό παιχνίδι με την Torino για να το αναλύσουμε. Νομίζω ότι ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι. Παίζουμε με μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει, έχει παίκτες με ποιότητα και καλά ατομικά χαρακτηριστικά και εμείς θα πρέπει να ρίξουμε τον ρυθμό, να παίξουμε καλή ομαδική και ατομική άμυνα και να βρούμε ρυθμό μέσα από αυτό για την επίθεσή μας», είπε.

Στάθηκε μάλιστα στο γεγονός ότι στο παιχνίδι με την Τορίνο δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μάικ Μπράμος ούτως ώστε να είναι «φρέσκος» για το αυριανό (9/10) παιχνίδι. «Δε νομίζω να την επηρεάζει το ότι ο αγώνας κρίθηκε στην παράταση γιατί η ποιότητα και η ποσότητα στο ρόστερ της Venezia είναι πολύ μεγάλη. Για παράδειγμα χθες δεν χρησιμοποίησαν τον Μάικ Μπράμος για να τον ξεκουράσουν εν όψει του αυριανού αγώνα και προφύλαξαν κάποιους παίκτες ακόμα, μοιράζοντας αρκετά τον χρόνο. Επίσης, είμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς, η κούραση είναι λιγότερη και δεν νομίζω ότι θα παίξει ρόλο το χθεσινό παιχνίδι».

Ερωτηθείς για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο BCL, σημείωσε: «Ο στόχος μας είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Το έχουμε πει από την αρχή αυτό. Είμαστε σε έναν απαιτητικό και δύσκολο όμιλο, όπως είναι όλοι οι όμιλοι της διοργάνωσης. Θέλουμε να είμαστε στις ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε και για τη μέχρι στιγμής «κατάκτηση» του ΠΑΟΚ. Αν δηλαδή είναι οι 22 ασίστ με το Ρέθυμνο ή η αυτοπεποίθηση των παικτών στο μακρινό σουτ. «Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κέρδος για εμάς, ειδικά από το παιχνίδι του Σαββάτου είναι ότι για παράδειγμα ο Γιάννης Αθηναίου μπήκε στο γήπεδο στο 17΄και ο Yanick Moreira που έπαιξε μόλις 9΄στο Κύπελλο ήταν ουσιαστικά δύο από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας στον αγώνα με το Ρέθυμνο. Αυτό που θεωρούσαμε, δηλαδή, ότι έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ, γίνεται σιγά-σιγά και πράξη στα παιχνίδια».

Σχετικά με τον χρόνο που θα χρειαστεί ο Φιλ Γκος για να επιστρέψει στη δράση, είπε: «Η απουσία του είναι πάρα πολύ μεγάλη, αλλά από την στιγμή που τονίζουμε ότι έχουμε μεγάλο ρόστερ δεν μπορούμε να τη συζητάμε. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι ο Goss μας κάνει διαφορετική ομάδα. Οι ηγετικές του ικανότητες εντός και εκτός παρκέ δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα, αλλά εμείς προσπαθούμε μέσα από την ποιότητα των άλλων παικτών και την ομαδική λειτουργία να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Όσον αφορά την κατάστασή του, θα δούμε πώς θα είναι στις εξετάσεις που θα κάνει και αν προπονηθεί από την ημέρα που θα επιστρέψουμε θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΚ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα