Ο ΠΑΟΚ «θυμίζει» τη… Λερναία Ύδρα

Ο ΠΑΟΚ «θυμίζει» τη… Λερναία Ύδρα

Ο ΠΑΟΚ «θυμίζει» τη… Λερναία Ύδρα

bet365

Τα πρώτα αγωνιστικά δείγματα του ΠΑΟΚ δείχνουν πολύ ξεκάθαρα τον χαρακτήρα της νέας ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου και το στοιχείο της πολυφωνίας στην επίθεση μάλλον θα είναι το πιο αντιπροσωπευτικό του Δικεφάλου.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Ο χαρακτήρας κάθε ομάδας φαίνεται στα επίσημα παιχνίδια και κυρίως σ’ αυτά που δεν έχουν... γυρισμό. Ως εκ τούτου και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ είναι σοφότερο να περιμένουμε την έλευση αυτών των αγώνων. Υπάρχουν όμως και στοιχεία τα οποία αναδείχθηκαν από τα φιλικά προετοιμασίας αλλά και στο μόλις ένα επίσημο παιχνίδι που έδωσε το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Το σπουδαιότερο είναι η πολυφωνία στην επίθεση, η ανάδειξη (από παιχνίδι σε παιχνίδι) διαφορετικού πρωταγωνιστή. Αυτό προβλέπει και το σχέδιο του έμπειρου τεχνικού, αυτό είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις του σχετικά με την σύνολο που ήθελε να δημιουργήσει. Μια ομάδα με πολλούς(επιθετικά) ηγέτες η οποία για τον αντίπαλο θα θυμίζει κάτι σαν λερναία ύδρα.

Οι σταθερές αξίες

Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσονται δύο παίκτες. Φιλ Γκος και Ουίλιαμ Χάτσερ. Ο Φιλ Γκος μπορεί να συμπορεύεται με την υπομονή καθώς έχει έναν τραυματισμό να ξεπεράσει, αλλά στα μέχρι στιγμής φιλικά παιχνίδια έχει δείξει ότι δεν θα διαφέρει πολύ από την καλαθομηχανή της περσινής χρονιάς. Για την ακρίβεια με 14 πόντους κατά μέσο όρο στους επτά τελευταίους φιλικούς αγώνες έδειξε ότι και φέτος θα είναι ο ηγέτης της ομάδας. Απλά χρειάζεται και λίγη τύχη, αν κρίνει κανείς από τον τρόπο με τον οποίον ήρθε ο τραυματισμός του. Στη διάρκεια του πρώτου φιλικού αγώνα με την Μπαχτσέσεχιρ και την ώρα που δροσιζόταν ένας αντίπαλος στην άκρη του πάγκου της τουρκικής ομάδας, έπεσαν 5-6 σταγόνες κι εκεί «άνοιξε» το πόδι του Γκος πριν προλάβουν οι υπεύθυνοι να σκουπίσουν το παρκέ!

Η δεύτερη σταθερή αξία είναι ο Ουίλ Χάτσερ ο οποίος χρειάστηκε μάλιστα να προσαρμοστεί στον ρόλο του point guard στη διάρκεια των φιλικών αγώνων λόγω της απουσίας του Γιάννη Αθηναίου. Τούτο βέβαια δεν πτόησε τον Αμερικανό ο οποίος σε δέκα φιλικά προετοιμασίας είχε 12.1 πόντους κατά μέσο όρο, πέραν του ότι ήταν ο πιο δημιουργικός παίκτης του ΠΑΟΚ.

Γκάρετ και Χρυσικόπουλος

Είναι οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος κράτησε την ομάδα του στο κακό πρώτο 15πτο του αγώνα με τους 13 πόντους που είχε σημειώσει (σ. σ. συνολικά πέτυχε 15), ενώ ο Αμερικανός ανέλαβε δράση στο δεύτερο ημίχρονο, τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, κάνοντας και τη διαφορά. Ο Γκάρετ είχε αναδειχθεί πρωταγωνιστής και στο 2ο φιλικό παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ απέναντι στην IBB.

Ο Αθηναίου «φτερούγισε» στο Περιστέρι

Είναι γνωστό ότι ο Γιάννης Αθηναίου προσπαθεί να επανέλθει έπειτα από διάστημα απουσίας (περίπου) τεσσάρων μηνών. Στην πραγματικότητα, ο έμπειρος γκαρντ αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού στο μεγαλύτερο διάστημα της περσινής χρονιάς. Στην επιστροφή του έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον υπολογίζει στο σκοράρισμα καθώς ήταν ο ένας εκ των πολλών πρωταγωνιστών σε φιλικό αγώνα. Απέναντι στο Περιστέρι, σημείωσε 15 πόντους εκ των οποίων οι επτά στο πεντάλεπτο της παράτασης.

Ο Πόουπ και ο Τζόουνς

Είναι οι παίκτες που θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο προσαρμογής σε σχέση με κάθε άλλον παίκτη του ΠΑΟΚ. Γιατί ο πρώτος είναι rookie στην Ευρώπη, ενώ ο δεύτερος δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με αυτό που ήταν παλιότερα. Ο Μαλίκ Πόουπ έδειξε το επίπεδο των ικανοτήτων του στον δεύτερο φιλικό αγώνα με την Μπαχτσέσεχιρ στην Τουρκία όπου τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ο Τζαμάλ Τζόουνς κλήθηκε να διαχειριστεί έναν τραυματισμό, επέστρεψε και το ότι σκοράρει (περίπου) διψήφιο αριθμό πόντων σε κάθε αγώνα αναμφίβολα τον καθιστά στους πρωταγωνιστές της ομάδας.

Οι παλιοσειρές

Στην περίπτωση των συγκεκριμένων παικτών είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη του παρελθόν. Για παράδειγμα, την περσινή χρονιά ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και τον οδήγησε σε διαδοχικές νίκες (σ. σ. με πιο σπουδαία αυτή επί του Άρη στο Nick Galis Hall) ήταν ο Θόδωρος Ζάρας. Ο δικός του καλός μήνας, ουσιαστικά απογείωσε τον ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ (15π.) στη φιλική ήττα από την Κύμη. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είναι η… ραχοκοκαλιά του ΠΑΟΚ, ο συνδετικός κρίκος μεταξύ περιφέρειας και φροντ λάιν. Η δική του βασική ευθύνη δεν είναι το σκοράρισμα αλλά η δημιουργία χώρων για τους συμπαίκτες του. Όταν όμως τους βρίσκει ο ίδιος, μπορεί να «χριστεί» σκόρερ όπως έκανε στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όπου σημείωσε 16 πόντους.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα