Ζάρας: «Στην καλή μας μέρα θα κάνουμε θαύματα»

Ζάρας: «Στην καλή μας μέρα θα κάνουμε θαύματα»

Ζάρας: «Στην καλή μας μέρα θα κάνουμε θαύματα»

bet365

Το χαμόγελο του Θόδωρου Ζάρα έδειξε και την αισιοδοξία του για την πορεία του Δικεφάλου της επόμενης χρονιάς. Ο έμπειρος γκαρντ εξήγησε στο gazzetta.gr γιατί ο φετινός ΠΑΟΚ θα κάνει τη ζωή δύσκολη σε πολύ κόσμο.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο Θόδωρος Ζάρας είναι ωραίος τύπος. Πάντα χαμογελαστός, με αίσθηση του χιούμορ, σε προδιαθέτει να τον ρωτήσεις πράγματα τα οποία στ’ αυτιά άλλων αθλητών δεν ηχούν καλά. Δεν θα κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, δεν θα φοβηθεί να κάνει την αυτοκριτική του και κυρίως να εκφράσει αυτό που νιώθει. Για τον ΠΑΟΚ της επόμενης χρονιάς έχει πολύ καλό προαίσθημα. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, χαμογέλασε και απάντησε… «βλέπω τον ΠΑΟΚ πολλά χρόνια και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι η πιο γεμάτη ομάδα».

Γενικώς, το ταλέντο και η ποιότητα των παικτών στην επίθεση ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης. «Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο, διαπιστώνω ότι όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε, υπό την έννοια ότι μπορεί να έρθει ένας παίκτης από τον πάγκο και να είναι καλύτερη λύση σ’ έναν αγώνα. Απλά, θέλουμε δουλειά γιατί έχουμε παιδιά τα οποία δεν δούλεψαν στο παρελθόν στην Basketleague, πρέπει επίσης να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι δεν υπάρχει εύκολο ματς και ότι δεν κερδίζεις τους αγώνες επειδή είσαι ο ΠΑΟΚ. Ο κόουτς έβαλε από νωρίς τις αρχές του, στοιχείο εξίσου πολύ σημαντικό και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλά», είπε.

Αυτό έδειξε ο Δικέφαλος στα φιλικά παιχνίδια. Πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά αγώνα, η πολυφωνία στην επίθεση ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας. «Έχουμε πολύ ποιότητα στην επίθεση. Στην καλή μας μέρα θα μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Στην κακή μας μέρα θα πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι, να βάζουμε τα πόδια κάτω και να παίζουμε άμυνα», είπε με σιγουριά. Βέβαια, η ύπαρξη πολλών πρωταγωνιστών απαιτεί και ισορροπία σε επίπεδο προσπαθειών. «Δεν υπάρχει θέμα. Βασικά είναι θέμα εμπειρίας και χαρακτήρα. Στην ομάδα υπάρχουν καλά παιδιά τα οποία βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ. Νομίζω ότι η ομάδα θα κερδίσει παιχνίδια λόγω του ταλέντου της και της συγκέντρωσης που θα έχει στην άμυνα».

Εκεί μπήκε στη συζήτηση και η άμυνα. Κατά πόσο δηλαδή, φύσει επιθετικοί παίκτες θα έχουν αυταπάρνηση στην άμυνα. «Πράγματι, είμαστε αρκετοί φύσει επιθετικοί παίκτες. Η άμυνα απαιτεί θέληση κι επειδή διαπιστώνω ότι στην ομάδα υπάρχει θέληση… και άμυνα θα παίξουμε και τα ριμπάουντ θα πάρουμε, θα τρέξουμε και στο γήπεδο. Νομίζω ότι έχοντας κάποια στεγανά στην επίθεση, εφόσον δέσει η άμυνά μας θα απλοποιήσουμε τα πράγματα».

Η κουβέντα κατέληξε στους στόχους. Αν και εξωστρεφής, ο Ζάρας απέφυγε να πει αυτό που ονειρεύεται, να σηκώσει μια κούπα. «Καταρχήν θέλουμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, να το ευχαριστιόμαστε εμείς και ο κόσμος. Θέλουμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, να φτάσουμε στο σημείο διεκδίκησης του τίτλου. Στο BCL θέλουμε να κάνουμε καλύτερη πορεία από πέρυσι. Απλά να είμαστε λιγότεροι τυχεροί από πέρυσι και πιστεύω ότι σ’ αυτή την περίπτωση θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τουλάχιστον στην προημιτελική φάση. Στην Ελλάδα θα είναι επιτυχία εφόσον διατηρηθούμε στην 3η θέση. Θέλουμε να κερδίσουμε τους πάντες στην έδρα μας. Ξέρουμε ότι το παραπάνω είναι δύσκολο γιατί ισχύουν άλλα δεδομένα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό», είπε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα