Γκάρετ: «Βλέπεις τον εαυτό σου (μόνο) κόντρα στους καλύτερους»

Γκάρετ: «Βλέπεις τον εαυτό σου (μόνο) κόντρα στους καλύτερους»

Γκάρετ: «Βλέπεις τον εαυτό σου (μόνο) κόντρα στους καλύτερους»

bet365

Ο Ντάριους Γκάρετ σκιαγράφησε τον Ηλία Παπαθεοδώρου και εξήγησε σε συνέντευξή του στο www.gazzetta.gr γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει λόγο φόβου απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο έρθει στον δρόμο του.

Συνήθως, στις διορθωτικές κινήσεις, οι προπονητές αποφεύγουν τις αποφάσεις υψηλού ρίσκου. Επιλέγουν παίκτες οι οποίοι καλλιεργούν κλίμα ασφάλειας και σιγουριάς. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, μπορεί να προκύψει ένα «λαχείο», μια επιλογή value for money. Ο Ντάριους Γκάρετ ανταποκρίνεται και στα δύο χαρακτηριστικά. Διαπιστώνοντας το πρόβλημα στο κομμάτι της ενέργειας και της αθλητικότητας, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου απέφυγε τα πειράματα. Επέλεξε τη δοκιμασμένη λύση του Αμερικανού στις αρχές του περασμένου μήνα, καθώς οι δυο τους συνεργάστηκαν πριν από πέντε χρόνια στην Κηφισιά.

Λόγω προβλημάτων τραυματισμών και απουσιών, ο Γκάρετ (μετά από ένα... ξεμούδιασμα στην Καστοριά) χρειάστηκε να πατήσει στο παρκέ του PAOK SPORTS ARENA και να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Δικεφάλου, λίγες ημέρες μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη. Τότε, ο Αμερικανός είχε εντυπωσιάσει με το επίπεδο προσαρμοστικότητάς του, επ’ ουδενί έδειξε ότι μετρούσε ελάχιστες ώρες προπόνησης. «Ο λόγος που επιλέξαμε τον Ντάριους είναι γιατί εκτός της ικανότητάς του, είναι πολύ έξυπνος και ξέρει να αφομοιώνει πράγματα. Δεν περίμενα ότι θα θυμόταν τη φιλοσοφία μου», είχε πει ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ στοιχειοθετεί την ευκαιρία που περίμενε εδώ και τουλάχιστον μια τριετία. Ο Γκάρετ περιπλανήθηκε αρκετά στα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια, μετά την αποχώρησή του από την Κηφισιά, με συνέπεια να μην παρουσιάσει η καριέρα του την εξέλιξη που θα περίμενε και ο ίδιος. «Ήταν ένας συνδυασμός αποφάσεων και επιλογών. Μετά την Κηφισιά πήγα στην Ιταλία. Είπαν ότι ήμουν τραυματίας, αλλά δεν ήμουν. Επέστρεψα στην Ελλάδα και ακολούθησε η επιλογή της Τουρκίας η οποία δεν ήταν καλή. Μετά πήγα στην Καραϊβική. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν χαρούμενος εκεί, δεν μ’ ενθουσίασε η πρόκληση. Στη συνέχεια είχα τον τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα. Δεν μου αρέσει να κοιτάω το παρελθόν, αυτά έγιναν. Τώρα είμαι εδώ, για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες», είπε.

Βέβαια, όπως ένιωσε ασφάλεια ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, το ίδιο συναίσθημα αναπτύχθηκε και στον Ντάριους Γκάρετ καθώς και για τον παίκτη είναι σημαντικό να συνεργάζεται με έναν προπονητή για τον οποίον ξέρει ότι μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες του. «Δεν μπορώ να επικεντρώσω σ’ έναν λόγο για να εξηγήσω γιατί ήρθα στον ΠΑΟΚ, προφανώς έπαιξε ρόλο ο κόουτς. Ξέρω πως δουλεύει, πως σκέφτεται, τι του αρέσει, τι δεν του αρέσει. Θα έλεγα ότι ήταν θέμα μοίρας να διασταυρωθούν και πάλι οι δρόμοι μας. Στον κόουτς αρέσει να σε βλέπει να παλεύεις, να πολεμάς για τη νίκη, γιατί του αρέσει να κερδίσει. Την τελευταία φορά που ήμασταν μαζί τα πήγαμε αρκετά καλά, ελπίζω να γίνει το ίδιο και φέτος», είπε και συμπλήρωσε: «Ο κόουτς ξέρει τι μπορεί να περιμένει από εμένα. Μπορώ να δώσω πολλά στον ΠΑΟΚ. Να κάνω τη δύσκολη δουλειά, να μαζέψω ριμπάουντ, να δώσω σκορ. Νιώθω έτοιμος να προσφέρω ό,τι χρειαστεί η ομάδα».

Τα πρώτα συμπεράσματά του για τον ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από θετικά. «Η ομάδα έχει ταλέντο και θα έλεγα πολλά καλά κομμάτια. Αναφέρομαι τόσο στην ικανότητα στο παρκέ, όσο και στους χαρακτήρες στα αποδυτήρια. Μας περιμένει μια μεγάλη σεζόν, οπότε όσο είμαστε ενωμένοι έχοντας έναν στόχο, όλα θα πάνε καλά».

Κι εκεί τέθηκαν οι στόχοι οι οποίοι στο ελληνικό Πρωτάθλημα περιορίζονται κάτω από τη 2αδα ελέω Παναθηναϊκού και Ολυμπιακό. «Στην Ελλάδα υπάρχει αυτό», είπε και χαμογέλασε. «Όλοι προσπαθούν να αποφύγουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο δικός μου τρόπος σκέψης είναι διαφορετικός. Προτιμώ να συγκεντρώνομαι στη μέρα, στον επόμενο αγώνα… δεν χρειάζεται να κουράζεις περισσότερο απ’ όσο πρέπει το μυαλό σου. Αν κοιτάς το μεθαύριο, θα χάσεις το αύριο, θα χάσεις ένα αποτέλεσμα που χρειάζεσαι».

Πάντως, δεν έδειξε φοβισμένος στις επικείμενες «συναντήσεις» με τους δύο αιώνιους της Αθήνας, μάλλον έδειχνε ανυπόμονος γι’ αυτές τις συγκρούσεις. «Πράγματι είναι οι καλύτερες ομάδες, έχουν φοβερούς παίκτες, αλλά για να δεις τον εαυτό σου πρέπει να ανταγωνίζεσαι με τους καλύτερους. Στο κάτω-κάτω, σορτς θα φοράμε εμείς, σορτς θα φοράνε κι αυτοί. Αν έρθει αυτή η στιγμή, θα δούμε τι θα κάνουμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα