Πού πήγαν τα πέντε «κανόνια» της περσινής Basket League; (poll)

Κάτια Πετροπούλου
Πού πήγαν τα πέντε «κανόνια» της περσινής Basket League; (poll)

bet365

Ήρθαν, μας εντυπωσίασαν κι έφυγαν! Οι πέντε πρώτοι σκόρερ της περσινής Basket League έφτιαξαν βαλίτσες για άλλες... πολιτείες και το gazzetta.gr αναρωτιέται ποιος θα σας λείψει περισσότερο.

Η αλήθεια είναι πως πέρυσι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μας εντυπωσίασε μόνο για τις... εκπλήξεις που μας επεφύλασσε, αλλά και για τα «μαργαριτάρια» που έκρυβε.

Αρκετοί παίκτες ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, αλλά εμείς θα εστιάσουμε στους πέντε πρώτους σκόρερ που άφησαν το στίγμα τους τη σεζόν 2017-18 στην Basket League.

Πέντε παικταράδες έκαναν... πράγματα και θάματα, το κοινό παραμιλούσε, αλλά μας άφησαν στα... κρύα του λουτρού.

Έχουμε και λέμε...

Θαντ ΜακΦάντεν (20 ματς - 17.7 πόντοι)

Ένας killer των παρκέ! Ο Θαντ ΜακΦάντεν, αφού μας έκανε να μάθουμε το όνομά του την πρώτη του χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ, επέστρεψε πέρυσι στην Basket League, για χάρη της Κύμης. Η συμβολή του και η ποιότητά του αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι η ομάδα της Εύβοιας, από το 0-6 που βρισκόταν πριν την άφιξή του στην Χαλκίδα, έφτασε μέχρι τα playoffs! Ο Αμερικανός γκαρντ τα... έβαζε με όποιο τρόπο και όπως είχε δηλώσει και στο gazzetta.gr: «Θέλω να παίρνω το τελευταίο σουτ»! Με την Κύμη έκανε μια φοβερή χρονιά που σε αριθμούς αποτυπώνεται ως εξής: 17.7 πόντοι (354 στο σύνολο), 3.0 ριμπάουντ, 4.0 ασίστ, 1.5 κλεψίματα, 2.3 λάθη, 17.8 ranking σε 33.40 λεπτά.

Πλέον, θα τον θαυμάζουμε στο ισπανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Τενερίφης!

Μακένζι Μουρ (23 ματς - 16.8 πόντοι)

Ο τύπος που είτε θα τον φώναζες «MVP, MVP, MVP», είτε θα τον... μισούσες, γιατί «πλήγωνε» την ομάδα σου! Ο Μακένζι Μουρ έκανε τα πάντα στο παρκέ, εντυπωσίαζε με τα καρφώματά του, οι μετοχές του αυξήθηκαν στα χέρια του Χρήστου Σερέλη κι έχει παραδεχθεί στο gazzetta.gr πως «ανταγωνίζομαι τον ίδιο μου τον εαυτό». Η πρώτη του θητεία ήταν στον Προμηθέα Πάτρας, αλλά πέρυσι έκανε το breakthrough και άπαντες έκαναν λόγο για τον «Πολυτιμότερο Παίκτη» της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (αχ, ρε Καλάθη). Σε 23 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 16.8 πόντους (386 σύνολο), 6.0 ριμπάουντ, 5.0 ασίστ, 2.1 κλεψίματα, 2.7 λάθη και 23.8 ranking σε 27.41 λεπτά.

Ακόμα απορούμε γιατί κατέληξε στην Ρωσία και την Άβτοντορ...

Στέφαν Μούντι (26 ματς - 15.0 πόντοι)

Ένας παίκτης που «κατηγορήθηκε» για το... μπάσκετ αλάνας που έπαιζε, αλλά δεν έπαυε να είναι αποτελεσματικός για το Ρέθυμνο! Το ύψος του 24χρονου γκαρντ φτάνει μόλις το 1.78, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε από το να κάνει κι εκπληκτικά καρφώματα. Ποιος ξεχνά, άλλωστε, εκείνο το ασύλληπτο κάρφωμα που έκανε στο All-Star Game της Πάτρας, πάνω από τον Θανάση Αντετοκούνμπο; Σε 26 ματς με τους Κρητικούς μέτρησε 15.0 πόντους (391 σύνολο), 2.2 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ, 0.9 κλεψίματα, 2.4 λάθη και 14.07 ranking σε 24.79 λεπτά.

Η Τσμόκι Μινσκ στην Λευκορωσία είναι η ομάδα που θα τον «φιλοξενεί» του χρόνου.

Τζαχί Κάρσον (25 ματς - 13.5 πόντοι)

Ο 26χρονος γκαρντ αγωνίστηκε πέρυσι στον Κόροιβο και μετά από όσα έγιναν, λογικό να θέλει να ρίξει μαύρη... πέτρα πίσω του. Εκρητικός παίκτης με σουτ - φαρμάκι, που... τρόμαξε κόσμο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Σε 25 ματς είχε κατά μέσο όρο 13.5 πόντους (337 σύνολο), 2.8 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ, 1.0 κλεψίματα, 2.5 λάθη και 11.76 ranking σε 28.27 λεπτά.

Η νέα χρονιά θα τον βρει στον Καναδά και τους Μόνκτον Μάτζικ.

Κουέντον ΝτεΚόζι (26 ματς - 13.0 πόντοι)

Μαζί με τον Τζαχί Κάρσον αποτελούσε το κορυφαίο δίδυμο για τον Κόροιβο στο περσινό πρωτάθλημα. Είχε πιο αθλητικά και αμυντικά προσόντα από τον συμπαίκτη του και σε 26 ματς είχε κατά μέσο όρο 13.0 πόντους (338 σύνολο), 5.5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 1.6 λάθη και 13.65 ranking σε 28.53 λεπτά.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο επόμενος προορισμός του...

Εσείς; Ποιος θα θέλατε να είναι και του χρόνου στην Basket League; Το gazzetta.gr ζητάει την ψήφο σας!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα