Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού; (poll)

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού; (poll)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού; (poll)
To gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλους τους προπονητές που καθοδήγησαν τον Ολυμπιακό από το 1992 έως τον Ντέιβιντ Μπλατ και ζητάει να αναδείξετε τον κορυφαίο.

Άγιαξ - ΑΕΚ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 220+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Ολυμπιακός από την ημέρα που το μπάσκετ έγινε επαγγελματικό άθλημα και καθιερώθηκε από την σκέπη του ΕΣΑΚΕ (1992) έχει πανηγυρίσει 8 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 3 Euroleague και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Σε αυτά τα 26 χρόνια έχουν περάσει από τον πάγκο της ομάδας 14 προπονητές του Ντέιβιντ Μπλατ συμπεριλαμβανομένου.

Άλλοι κάθισαν για χρόνια, άλλοι για λίγους μήνες....

Το gazzetta.gr καταγράφει έργα και ημέρες καθενός, ζητώντας από εσάς να αναδείξετε τον κορυφαίο προπονητή που κάθισε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

*Ο Μπλατ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ψηφοφορία αφού λίγες μέρες που καθοδηγεί την ομάδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (1991-96. 1999-2000)

Ο «ξανθός» ήταν αυτός που αναμόρφωσε το τμήμα και του έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν. Ο Σωκράτης Κόκκαλης τον επέλεξε για να κάνει τον Ολυμπιακός μία εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και έπαιξε σε δύο τελικούς Euroleague.

Λάτρης της πειθαρχίας, προληπτικός, αυστηρός και τελειομανής.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ (1996-99, 2011-13)

Ο Σέρβος κόουτς κάθισε σε δύο τελείως διαφορετικές περιόδους στον πάγκο της ομάδας. Αντικατέστησε τον Γιάννη Ιωαννίδη και με την πρώτη χάρισε τον ευρωπαϊκό τίτλο στους Πειραιώτες ενώ κάτι ανάλογο έκανε και το 2012.

Ο Ντούντα πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και δύο Euroleague.

Ο Ίβκοβιτς επέλεξε τον Ολυμπιακό για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του δείχνοντας πόσο όμορφες αναμνήσεις έχει.

ΗΛΙΑΣ ΖΟΥΡΟΣ (2000-01)

Ανέλαβε την ομάδα σε πολύ μικρή ηλικία και σε δύσκολη περίοδο. Ο Ηλίας Ζούρος ήταν το «κομπιούτερ» όπως τον έλεγαν αφού υπήρξε από τους πρώτους που έβαλε την τεχνολογία στην προπονητική.

Δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο.

ΣΛΟΜΠΟΝΤΑΝ ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ (2001- τέλη 2003)

Σε δυόμιση σεζόν στην ομάδα πανηγύρισε μόνο ένα Κύπελλο. Εκτός από προπονητής υπήρξε και οικονομικός διαχειριστης του μπάτζετ και κάπου μπερδεύτηκε. Το 2002 βρέθηκε μία ανάσα από το «triple crown» αλλά φρόντισε να χάσει τ πρωτάθλημα από την ΑΕΚ (ενώ ήταν μπροστά με 2-0), να ηττηθεί από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στερώντας την παρουσία στο Final 4 της Μπολώνια (έστειλε τον Παναθηναϊκό) και κατέκτησε το Κύπελλο.

Επί ημερών του διώχθηκε ο Θοδωρής Παπαλουκάς ύστερα από μείωση που του προτάθηκε για να πάρει τη θέση του ο Χρήστος Χαρίσης.

ΝΤΡΑΓΚΑΝ ΣΑΚΟΤΑ (τέλη 2003-2004)

Κάθισε λίγους μήνες στον πάγκο και τα έκανε όλα λάθος. Για αυτό και απομακρύνθηκε γρήγορα.

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ (αρχές 2004-2004, λίγα ματς στην αρχή 2014-15)

Πιστός στον Ολυμπιακό. Μετά την απομάκρυνση του Ντράγκαν Σάκοτα έγινε ο πρώτος παίκτης προπονητής στην ιστορία της ομάδας.

Μετά την απομάκρυνση του Γιώγου Μπαρτζώκα καθοδήγησε την ομάδα σε λίγα παιχνίδια και με την επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέστρεψε σε χρέη συνεργάτη.

ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ (2005-06)

Ο Λιθουανός προπονητής στη διετία που καθοδήγησε τους Πειραιώτες δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον τίτλο. Η ομάδα δεν έπαιξε κάποιο εντυπωσιακό μπάσκετ αν και η αλήθεια είναι πως ήταν η πρώτη ουσιαστικά επιλογή των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου οι οποίοι τον πίστευαν πολύ.

ΠΙΝΙ ΓΚΕΡΣΟΝ (2006- Ιανουάριος 2008)

Ένας από τους εξυπνότερους προπονητές την ώρα του αγώνα. Μπορούσε να «διαβάσει» το ματς και να διαφοροποιηθεί κατά τη διάρκειά του όσο ελάχιστοι. Ο Ολυμπιακός δεν πανηγύρισε κάποιον τίτλο με τον Γκέρσον να θυμάται ακόμη το «non call» στον Σκούνι Πεν.

Έγινε ο πρώτος προπονητής που απολύθηκε πριν λήξει η σεζόν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Ιανουάριος 2008-2010)

Ο Έλληνας τεχνικός αντικατέστησε τον Πίνι Γκέρσον, έχοντας στα χέρια του το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το 2010 τα χρήματα ήταν εξωπραγματικά με τους Πειραιώτες να κατακτούν το Κύπελλο και να χάνουν στον τελικό του Final 4 από την Μπαρτσελόνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ (2012-Οκτώβριος 2014)

Με τον Ολυμπιακό ήδη Πρωταθλητή Ευρώπης ανέλαβε κι έκανε το ακατόρθωτο κατακτώντας τον back to back τίτλο στην Euroleague. Μάλιστα η κατάκτηση ήρθε με εντυπωσιακό μπάσκετ και «100άρα» στον τελικό.

Στα δικά του χρόνια η ομάδα κατέκτησε κι ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο ενώ έχουν να λένε για τις επιλογές ξένων αφού έβγαλε από την αφάνεια και τους έκανε με σπουδαία καριέρα, αρκετούς παίκτες (Λοτζέσκι, Ντάνστον, Χάντερ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (2014-18)

Ο δεύτερος μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία της ομάδας μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη. Με αυτόν στον πάγκο ο Ολυμπιακός πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, έπαιξε (κι έχασε) σε δύο τελικούς Euroleague από την διοργανώτρια ομάδα και έκανε τις περισσότερε νίκες στην έδρα του Παναθηναϊκού από οποιονδήποτε άλλον.

Την τελευταία διετία η ομάδα έμεινε όμως άτιτλη, ηττήθηκε σε τελικό Κυπέλλου από την θεωρητικά αδύναμη ΑΕΚ και γενικά η ομάδα δεν έπαιξε το μπάσκετ που ήθελε να βλέπει ο κόσμος της.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα