Ο μετρημένος και η λογική ανετοιμότητα του ΠΑΟΚ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο μετρημένος και η λογική ανετοιμότητα του ΠΑΟΚ

bet365

Ο θυμόσοφος λαός συνηθίζει να λέει ότι… «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Στην περίπτωση του μπασκετικού ΠΑΟΚ, η επιβλητική νίκη επί της IBB και το υψηλό επίπεδο ποιότητας που χαρακτήρισε τον Δικέφαλο ενθουσίασε τους πάντες εκτός του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε με θετικό μάτι τον καλό βαθμό συνεργασιών, ικανοποιήθηκε από το επίπεδο δημιουργίας του Ουίλιαμ Χάτσερ και πολύ περισσότερο από το αντίστοιχο ετοιμότητας του Ντάριους Γκάρετ. Καθόλου τυχαία όμως, επέλεξε να μην παρασυρθεί από τη (γενική) θετική αύρα. Μάλιστα, χθες(15/9), στο περιθώριο της επίσκεψης της μπασκετικής ομάδας στο περίπτερο της μπουτίκ της ΚΑΕ έλεγε ότι… «πιο ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν στο φιλικό με τον Ήφαιστο Λήμνο». Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν το ίδιο δημιουργικός ή αποτελεσματικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτά που είχε πει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου περί έλλειψης ρυθμού σε επίθεση και άμυνα επίσης επιβεβαιώθηκαν μέσα α) από τους 68 πόντους που σημείωσε η ομάδα του και β) από τους 71 που δέχθηκε από τον Ήφαιστο Λήμνου και κυρίως από τους 22 στην τελευταία περίοδο. Κυρίως από το γεγονός ότι σ’ ένα φιλικό παιχνίδι υψηλότερων απαιτήσεων περιορίστηκε στις μόλις εννιά ασίστ. Απέναντι στην IBB είχε 14 στο ημίχρονο!

Η ουσία είναι ότι, η εποχή δεν ενδείκνυται για συμπεράσματα. Τουλάχιστον για τον ΠΑΟΚ. Παραδείγματος χάρη, απόντος του Γιάννη Αθηναίου, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε περισσότερο δημιουργικό και λιγότερο εκτελεστικό ρόλο στον Ουίλιαμ Χάτσερ. Είναι δεδομένο ότι ο ρόλος του Χάτσερ θα διαφοροποιηθεί όταν επιστρέψει ο Αθηναίου καθώς ο έμπειρος γκαρντ μαζί με τον Αντώνη Κόνιαρη θα έχουν τη βασική ευθύνη της κατεύθυνσης της ομάδας.

Κυρίως όμως, ο ΠΑΟΚ παίζει χωρίς τον βασικό σέντερ (σ. σ. Γιανίκ Μορέιρα) αλλά και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη του οποίου ο ρόλος είναι καταλυτικός. Διότι ο 37χρονος φόργουορντ είναι ο παίκτης που λειτουργεί 100% για τους συμπαίκτες του και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είναι δεδομένο δηλαδή ότι παρόντος του αρχηγού του, ο ΠΑΟΚ θα διαπιστώσει μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι του από τους Πόοουπ, Τζόουνς.

Το βασικό ζητούμενο για τον Ηλία Παπαθεοδώρου είναι να αποκτήσει η ομάδα του καλύτερο ρυθμό, κυρίως όμως… «να είμαι όλοι εδώ. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί είμαστε πίσω σε κομμάτια όπως οι συνεργασίες». Ο ΠΑΟΚ περιμένει την ενσωμάτωση των Γιανίκ Μορέιρα, Βαγγέλη Μαργαρίτη, έχει μπροστά του τέσσερα φιλικά παιχνίδια – δύο για τα «Μαυροσκούφεια» και ακόμη δύο στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μπαχτσέσεχίρ το προσεχές Σαββατοκύριακο (22-23/9) – και μέσα από αυτά θα επιζητήσει βελτίωση σε όλα τα επίπεδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα