Πίστη στο τρίποντο του Τουπάν

Πίστη στο τρίποντο του Τουπάν

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Πίστη στο τρίποντο του Τουπάν
Ο Άξελ Τουπάν σε 34 ματς Euroleague με την Ζαλγκίρις είχε εκτελέσει 40 τρίποντα και σε πέντε φιλικά του Ολυμπιακού έχει ήδη σουτάρει 23.

Η μεταγραφή του Άξελ Τουπάν στον Ολυμπιακό σκόρπισε χαμόγελα στις τάξεις των οπαδών και δικαιολογημένα. Ο Γάλλος είχε κομβική παρουσία στην πρόκριση της Ζαλγκίρις επί των «ερυθρόλευκων» λίγους μήνες νωρίτερα κάνοντας πολλά στο παρκέ.

Μοναδικός προβληματισμός στο άκουσμα του ονόματος του ήταν η επαφή του με το καλάθι από μακρινή απόσταση.

Ο Τουπάν σε καμία των περιπτώσεων δε μπορεί να φέρει τον τίτλο του σουτέρ, ενώ κι η περσινή του σεζόν επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο στοιχείο.

Η Ζαλγκίρις γενικά έπαιζε με ελάχιστα σουτ τριών πόντων ενώ ο Γάλλος φόργουορντ σε 34 παιχνίδια εκτέλεσε 40 φορές πίσω από τη γραμμή, ευστοχώντας σε 15 από αυτά (37.5%).

Μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό ο Τουπάν του δίνει και καταλαβαίνει αφού σε πέντε φιλικές αναμετρήσεις έχει εκτελέσει ήδη 23 τρίποντα ευστοχώντας στα 11 εξ αυτών (47.8%).

Αυτό σημαίνει πολλά και τίποτα...

Στα τρία από αυτά τα φιλικά (Ρέθυμνο, Μάλαγα, Ρεάλ) έλειπαν πάρα πολλοί παίκτες με αποτέλεσμα ο νέος γκαρντ/φόργουορντ του Ολυμπιακού αφενός να βρει πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής και αφετέρου να βρει χώρο για περισσότερες προσπάθειες σε σχέση με τον χειμώνα.

Από την άλλη όμως δείχνει και τη διάθεση του Ντέιβιντ Μπλατ να του αλλάξει την ψυχολογία, στοιχείο το οποίο στον σουτέρ αποτελεί το «Α και το Ω». Ο τεχνικός των Πειραιωτών όχι μόνο δε συζητά το να πάρει το σουτ όταν είναι μόνος του, αλλά τον ενθαρρύνει να εκτελέσει ακόμη κι ο αμυντικός είναι κοντά του.

Με αυτόν τον τρόπο ο Μπλατ θέλει να απελευθερώσει λίγο τον Άξελ Τουπάν και να του δείξει με πράξεις την εμπιστοσύνη του.

Μέχρι τώρα και μόνο που έχει πάρει 23 σουτ σε 5 αγώνες όταν πέρυσι σε 34 είχε πάρει 40, σημαίνει πολλά.

ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΠΑΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

ΜΕ ΠΑΟΚ

3/5

ΜΕ ΑΡΗ

1/3

ΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟ

2/5

ΜΕ ΜΑΛΑΓΑ

4/6

ΜΕ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

1/4

ΣΥΝΟΛΟ

11/23

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα