Ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή της φετινής ΑΕΚ; (poll)

Ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή της φετινής ΑΕΚ; (poll)

Κάτια Πετροπούλου
Ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή της φετινής ΑΕΚ; (poll)

bet365

Μετά τα πρώτα δείγματα από το τουρνουά της Κύπρου - έστω κι αν δεν τους είδαμε όλους - το gazzetta.gr σας καλεί να ψηφίσετε την κίνηση - ματ που έκανε η ΑΕΚ φέτος το καλοκαίρι!

Έξι νέοι και... ολόφρεσκοι παίκτες ντύθηκαν στα κιτρινόμαυρα φέτος για χάρη της ΑΕΚ!

Πρόκειται για τους Εξέιβιερ Ρατάν - Μέις, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Μάλκολμ Γκρίφιν, Γιόνας Ματσιούλις, Χάρη Γιαννόπουλο και Τάιλερ Ρόμπερσον, οι οποίοι «διψούν» για διακρίσεις και θα δώσουν στην «Βασίλισσα» το κάτι παραπάνω την φετινή χρονιά, υπό τις οδηγίες του Λούκα Μπάνκι.

Πέρα από τους δύο πρώτους (τραυματίες), πήραμε μια «γεύση» από τους υπόλοιπους στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» της Κύπρου, οι οποίοι μαζί με τους συμπαίκτες τους άφησαν πολλές υποσχέσεις για τη σεζόν που έρχεται.

Το gazzetta.gr ζητάει να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στον παίκτη που πιστεύετε ότι θα κάνει την διαφορά!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

ΕΞΕΪΒΙΕΡ ΡΑΤΑΝ-ΜΕΪΣ

Ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε στο φιλικό με την Μέγκα Μπεμάξ, αγωνίστηκε στο αμέσως επόμενο με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά αυτό μάλλον δεν του έκανε καλό. Ο Ρατάν - Μέις τέθηκε νοκ άουτ (αιμάτωμα στη μεσότητα του έξω πλατέως του δεξιού μηρού) και ακολουθεί θεραπεία, προκειμένου να επιστρέψει γρήγορα στο παρκέ. Αποτέλεσμα να μην ταξιδέψει στην Κύπρο για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» και ο κόσμος να μην δει τον παίκτη, για τον οποίο λέγεται ότι θα είναι ηγέτης στο παρκέ για την ΑΕΚ. Ο «Εξ» είναι απόφοιτος του Florida State και έχει αγωνιστεί σε Γκρίζλις και Νικς (και στη θυγατρική αυτών), ενώ πήρε και μέρος στο Summer League με τους Λέικερς. Διακρίνεται για την αθλητικότητά του, την γρηγοράδα του και το καλό του σουτ. (Δείτε το story του)

ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΣΑΝΤ-ΡΟΣ

Πρόκειται για τον δεύτερο Κουβανό μπασκετμπολίστα που έρχεται στην Ελλάδα, μετά τον Αντρές Γκιμπέρτ (Σπόρτινγκ, Απόλλων Πάτρας, Νήαρ Ήστ, Ηράκλειο, ΚΑΟΔ) και με προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ πέρυσι κατέκτησε το EuroCup. Είναι ένας φόργουορντ με αξιόπιστο σουτ και κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ. Δυστυχώς, όμως, ούτε αυτόν τον είδαμε στο τουρνουά της Κύπρου, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξιό μηρό και ακολουθεί θεραπεία. Δηλώνει «διψασμένος» και για άλλες διακρίσεις!

ΜΑΛΚΟΛΜ ΓΚΡΙΦΙΝ

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν γνωστός στο ελληνικό κοινό από την θητεία του στον Κολοσσό Ρόδου, με τον οποίο - μέχρι να αποχωρήσει στα μέσα της σεζόν για την Ζενίτ - ήταν πρώτος σκόρερ (15.9π.) και πασέρ (5.0ασ.) στην Basket League. Στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» έδειξε κέφι και αποτελεσματικότητα, αφού σε τρία ματς είχε κατά μέσο όρο 13.3 πόντους, 4.3 ασίστ και 1.0 ριμπάουντ. Έχει δηλώσει «χτισμένος για την πίεση»!

ΓΙΟΝΑΣ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ

Οι συστάσεις για τον Λιθουανό φόργουορντ είναι... αχρείαστες! Ο Ματσιούλις έχει φέρει κλίμα ενότητας κι ομαδικότητας στην ΑΕΚ. Στην Κύπρο έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα (14.0π., 5.3ρ.και 3.3ασ.) και οι «κιτρινόμαυροι»... τρέμουν μην τους φύγει! Ο ίδιος δείχνει να απολαμβάνει την επιστροφή του στην Ελλάδα κι εμείς ανυπομονούμε να θαυμάσουμε ξανά στα επίσημα παιχνίδια τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Οι συστάσεις επίσης δεν χρειάζονται στην περίπτωση του Γιαννόπουλου! Το φλερτ με τον... Έλληνα Ντατόμε - όπως αρέσκονται πολλοί να λένε - με την ΑΕΚ υπήρχε από παλιά, αλλά ευδοκίμησε φέτος! Ο διεθνής φόργουορντ, μετά τις καλές του εμφανίσεις με την Εθνική (5.5π., 2.0ρ., 61.5%τρ.), έδειξε και καλά δείγματα στην Κύπρο (8.6π., 2.6ρ.). Ανυπομονούμε να δούμε πως θα «εκτελεί» τους αντιπάλους του τη νέα σεζόν, με το... φαρμακερό του σουτ, αλλά και μέχρι που θα φτάσει το τρολάρισμα που τού κάνει ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος στο instagram!

ΤΑΪΛΕΡ ΡΟΜΠΕΡΣΟΝ

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ ήρθε από την θυγατρική ομάδα των Κλίπερς, Agua Caliente, αλλά ακόμα δεν έχει δείξει, παρά ελάχιστα, από αυτά που μπορεί να κάνει. Είναι αθλητικός, μπορεί να τελειώσει φάσεις κοντά στο καλάθι, αλλά ακόμα χρειάζεται δουλίτσα και κυρίως να προσαρμοστεί. Στην Κύπρο άρχισε καλά, αλλά στην συνέχεια αποσυγκεντρώθηκε (5.3π., 2.0ρ.). Πάντως, ο προπονητής του στην ομάδα του Λος Άντζελες, Κέισι Χιλ, δήλωσε σίγουρος στο gazzetta.gr πως «οι φίλοι της ΑΕΚ θα τον απολαύσουν», ενώ κι εκείνος με την σειρά του υποστήριξε πως θέλει να ζήσει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί.

Διαλέξτε τον καλύτερο λοιπόν!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα