Τα φιλικά θα φέρουν κι έναν undersize σέντερ στον ΠΑΟΚ

Τα φιλικά θα φέρουν κι έναν undersize σέντερ στον ΠΑΟΚ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τα φιλικά θα φέρουν κι έναν undersize σέντερ στον ΠΑΟΚ

bet365

Η τακτική του «βλέπω, αξιολογώ και αποφασίζω» εφαρμόζεται στον ΠΑΟΚ σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα και το ενδεχόμενο προσθήκης ενός undersize center μοιάζει… αναπόφευκτο.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του 5+1 Αμερικανούς. Το… +1 έχει τη σημασία του διότι ο Τζόρτιν Ουίλιαμς είναι υπό δοκιμή και καλείται να «κουμπώσει» σε μια ούτως ή άλλως γεμάτη περιφερειακή γραμμή. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε αρκετά πειστικό επίπεδο ικανότητας στην «επιβίωση» υπό την έννοια ότι από τη δεύτερη κατηγορία του κολεγιακού πρωταθλήματος κλήθηκε να κολυμπήσει σε βαθύτερα νερά και τα έχει καταφέρει.

Οι θετικές εντυπώσεις που άφησε στην προετοιμασία (η οποία εξελίσσεται) ενδεχομένως να μην είναι αρκετές για να τον κρατήσουν στο ρόστερ. Τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί αλλά υπάρχουν δύο δεδομένα. Το πρώτο σχετίζεται με το γεγονός ότι πολύ δύσκολα θα βρει χρόνο συμμετοχής από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης στην περιφέρεια. Δεύτερον, οι επιτελείς του Δικεφάλου προσανατολίζονται στη σκέψη της απόκτησης ενός undersize center, ενός αθλητικού παίκτη με χαρακτηριστικά αντίστοιχα του Ουσμάν Κρουμπάλι. Γι’ αυτόν τον λόγο η απώλεια του τελευταίου ήταν σημαντική.

Σε περίπτωση εφαρμογής του συγκεκριμένου σχεδίου, θα κινηθεί η διαδικασία επέκτασης του συμβολαίου του Ουίλιαμς ο οποίος ήρθε υπό δοκιμή (σ. σ. ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να το σπάσει στα μέσα του Σεπτέμβρη). Ωστόσο, ο παίκτης έδειξε καλά στοιχεία και οι Θεσσαλονικείς δείχνουν αποφασισμένοι να επενδύσουν σ’ αυτόν. Γι’ αυτόν τον λόγο το επικρατέστερο είναι α) να αναζητήσουν ομάδα στην οποία θα παραχωρηθεί δανεικός και β) να υπογράψουν μαζί του συμβόλαιο πολυετούς διάρκειας.

Πάμε στον undersize center. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην αγορά και εξετάζει περιπτώσεις εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει βρει παίκτη ο οποίος θα ανταποκρίνεται και στα οικονομικά κριτήρια που τέθηκαν. Εκτιμάται ότι ένας παίκτης των χαρακτηριστικών του Κρουμπάλι θα «κουμπώσει» απόλυτα με τον Γιανίκ Μορέιρα και θα ισχυροποιήσει τη φροντ λάιν. Πέραν τούτου όμως, είναι απαραίτητος για τη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα