Γουλιέλμος: «Ασχολήθηκα γιατί καρδιοχτύπησα για την ομάδα μου»

Γουλιέλμος: «Ασχολήθηκα γιατί καρδιοχτύπησα για την ομάδα μου»

Gazzetta team
Γουλιέλμος: «Ασχολήθηκα γιατί καρδιοχτύπησα για την ομάδα μου»

bet365

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος παραθέτει αυτή τη στιγμή συνέντευξη Τύπου στα δικά του αποκαλυπτήρια έπειτα από την απόκτηση των μετοχών της ΚΑΕ Άρης.

Παίξε νόμιμα στο καζίνο της Sportingbet.gr! Μεγάλες προσφορές* κάθε μέρα στα φρουτάκια. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας εξήγησε τους λόγους της εμπλοκής του στην ΚΑΕ αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον. «Ο Άρης είναι το μπασκετικό θαύμα της Ελλάδας. Φέτος γιορτάζουμε 100 χρόνια μπάσκετ στη χώρα και είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να αλλάξει το άθλημα. Η ιστορική πραγματικότητα είναι ότι ο Άρης από το 1922 είχε σπουδαίες επιτυχίες… φθάνοντας σ’ ένα κοινωνικό, αθλητικό και οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ’80. Αυτή η ομάδα έφτιαξε γενιές Ελλήνων οι οποίοι αγάπησαν το άθλημα καθώς εκείνη η ομάδα του Άρη ουσιαστικά ήταν η μισή Εθνική ομάδα», είπε αρχικά κάνοντας μια ιστορική αναδρομή..

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εμπλοκή του στην ομάδα. «Η ομάδα βρέθηκε στην άκρη του γκρεμού. Αν δεν βρισκόταν κανείς να κάνει ένα βήμα και να της δώσει μια βοήθεια ήταν πολύ πιθανό σήμερα να μην ήμασταν εδώ και η ομάδα να μην ήταν στην Α1. Είχαμε την τύχη και πήγαν όλα καλά. Δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας και χρημάτων αλλά και τύχης. Η προσπάθεια έγινε με πολύ άγχος, αλλά δεν θέλω να μπω ιδιαίτερα σ’ αυτό το κομμάτι. Είναι ντροπή να το συζητάμε, αλλά όταν κλειδώσαμε την παραμονή μας στην κατηγορία τότε κοιμηθήκαμε όλοι. Από την επόμενη μέρα ξεκίνησε η ανάπτυξη της ομάδας με την ταυτόχρονη επιστροφή της σε συνθήκες κανονικότητας. Λόγω του επαγγέλματός μου, ο πατέρας μου έλεγε ότι η δικηγορία είναι το να έρχεται κάποιος κουβαλώντας ένα σακί πέτρες και ο δικηγόρος παίρνει τη δική του. Πήραμε το σακί με τις πέτρες και σιγά-σιγά με τιμιότητα, ηθική, λογική, οικονομία και σεβασμό στις αξίες πήραμε τον δρόμο για να επιστρέψει η ΚΑΕ σε κατάσταση κανονικότητας. Δεν έχει επιστρέψει αλλά είμαστε στο δρόμο. Όλοι κάναμε οικονομικές και προσωπικές θυσίες. Αναφέρομαι σε όλους τους ανθρώπους που είναι στην ΚΑΕ Άρης, τους Αρειανούς που στέκονται δίπλα μας, γι’ αυτούς που δεν είναι Αρειανοί αλλά ταυτίζονται σε επίπεδο αρχών και αξιών, για τον κύριο Αγγέλου φυσικά πίσω από τον οποίον στεκόμαστε και στηρίζουμε και κυρίως τους αθλητές».

«Καμία τρύπα στο μέλλον»

Σχετικά με τους λόγους της απόφασης εμπλοκής του στην ΚΑΕ, είπε: ««Πριν πάρω την απόφαση να πάρω τις μετοχές του κυρίου Λάσκαρη, όλοι οι φίλοι μου ανεξαρτήτως επαγγέλματος και ηλικιών με προϊδέασαν να προσέξω τον κόσμο και τους οργανωμένους. Δεν είδα καμία επίθεση, καμία αντίθεση, κανένα πρόβλημα από τον απλό Αρειανό. Αντίθετα όλοι στάθηκαν δίπλα μας με αγάπη και εμπιστοσύνη η οποία αναπτύσσεται όσο περνάει ο καιρός αλλά και υπομονή. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της οικογένειας του Άρη. Ο Άρης είναι η μόνη ομάδα στη χώρα η οποία είναι κατά βάση μπασκετική. Τι προσπαθούμε να κάνουμε; Προσπαθούμε να φέρουμε τον Άρη σε καθεστώς κανονικότητας. Να φτιάξουμε μια αθλητική ανώνυμη εταιρία η οποία θα εξοφλήσεις τις υποχρεώσεις της για να φτάσουμε στο σημείο του μηδενισμού των χρεών ούτως ώστε να καταφέρει να είναι αυτόνομη οικονομικά. Τα τρέχοντα έσοδα της ΚΑΕ θα πρέπει να εξυπηρετούν τα αντίστοιχα έξοδα κι αυτή είναι η αρχή του κάθε νοικοκύρη. Από εκεί που ο Άρης έκανε μια τρύπα κάθε 3-4 χρόνια, αυτό δεν θα ξαναγίνει. Φέτος η χρονιά θα είναι μία από τις ελάχιστες ισοσκελισμένες οικονομικά και θα πρέπει με τα χρήματα που θα διαθέσουμε εγώ και οι άνθρωποι που μας στηρίζουν οικονομικά να εξυπηρετήσουμε το χρέος των 5εκ. ευρώ».

«Ο Άρης είναι το τελευταίο θαύμα»

Επιμένοντας επί των συνθηκών που τον ανάγκασαν να ασχοληθεί με τον Άρη, είπε: «Καταρχήν να πω ότι στα παλιά χρέη θέλω να πω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Είμαι σχετικά εντυπωσιασμένος από την αντιμετώπιση των αθλητών στους οποίους οφείλουμε χρήματα. Έδειξαν κατανόηση κι έχουν την αντίληψη ότι ο Άρης πρέπει να υπάρχει. Πολλές φορές με ρώτησαν… «γιατί;», τι επιδιώκω. Το πιο αστείο είναι ότι βρήκα μια φίλη μου στο αεροδρόμιο και μου είπε ‘Δημήτρη νόμιζα ότι δεν είχε πολιτική φιλοδοξία’. Η απάντηση είναι απλή. Δεν πιστεύω ότι στον Άρη μπαίνει κανείς γιατί έχει πολιτική φιλοδοξία. Μπαί9νουν οι άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν κάτι στην κοινωνία, να αλλάξουν πράγματα. Γι’ αυτό μπήκα γιατί δεν άξιζε στον Άρη αυτό που ήταν. Πίστεψα έχοντας άγνοια κινδύνου ότι διορθώνοντας το κομμάτι των οικονομικών η ομάδα δεν θα είχε πρόβλημα αλλά τα πράγματα ήταν πιο περίπλοκα. Τώρα έχουμε το επόμενο σκαλοπάτι, να ξαναρχίσει ο Άρης αθλητικά τον ανοδικό δρόμο για να γίνει αυτό που έπρεπε να είναι. Λέω ότι ο Άρης είναι το τελευταίο όνειρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εννοώ ότι αυτό που έκανε δίχως τους τρομερούς χορηγούς, γιατί όλη πόλη και η χώρα έγινε μια αγκαλιά. Έγινε γιατί δεν υπήρχαν ιδιοτελή συμφέροντα πίσω από την ομάδα. Το όραμα λοιπόν που έχουμε είναι να ξαναφέρουμε την ομάδα εκεί που θα έπρεπε να είναι. Νιώθω τυχερός που μέσα από αυτή τη διαδικασία συνεργάστηκα με τον κύριο Αγγέλου. Θεωρώ τον εαυτό μου ικανό γιατί κατάφερα και τον έπεισα να μείνει στην ομάδα. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Μας συνδέουν – κι ελπίζω για πάντα – σχέσεις τιμής, ηθικής, αρχών και αξιών, αυτές είναι οι βασικές γραμμές πίσω από τις οποίες βλέπουμε τόσο τον Άρη όσο και το μπάσκετ.

Για τον στόχο του: «Προσπαθούμε να αλλάξουμε το μπάσκετ, το προϊόν και να ξαναγίνει αυτό το προϊόν που τραβούσε τον κόσμο. Ο δρόμος για να γίνει αυτό είναι ένας. Να έχουμε αρχές και να μην κάνουμε συμβιβασμούς. Άρα στόχος του Άρη είναι να ξαναγίνει μια αθλητική ανώνυμη εταιρία μέσα από τις αρχές της. Θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Αν θέλουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα… «υπάρχει τυφλός που δεν θέλει το φως του;», αλλά ξέρουμε που βρισκόμαστε. Θα πρέπει να ματώνει η φανέλα. Δεν γίνεται να κερδίζεις συνεχώς, αλλά πρέπει να έχεις την απαίτηση ότι έκανες ότι μπορούσες».

«Κανένας όρος επαναφοράς των μετοχών στον Λάσκαρη»

Σε ερώτηση για το αν έχει σχέση με τον Νίκο Λάσκαρη αλλά και τις συνθήκες που συνάντησε αναλαμβάνοντας την ΚΑΕ, απάντησε: «Η διαδικασία της μεταβίβασης δεν ήταν τόσο γρήγορη. Δεν θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες γιατί δεν πρέπει. Δεν ήταν εύκολη και ακολουθήσαμε μια διαδικασία που δεν ήταν απλή. Ο προβληματισμός ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017. Έγιναν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Υπήρχαν ακόμη δύο προτάσεις οι οποίες δεν θα γινόντουσαν αποδεκτές. Κάναμε όλοι τους συμβιβασμούς μας. Δεν ήταν απλή απόφαση δεδομένης της ύπαρξης πέντε εκατομμυρίων χρεών. Χρειάζεται πολύ γερό στομάχι αυτή η ιστορία. Το να μπαίνει κανείς σε μια εταιρία η οποία χρωστάει, με εργαζόμενους σε επίσχεση εργασίας, γραφεία κλειδωμένα, τον κόσμο απογοητευμένο, τους παίκτες απλήρωτους και με ψυχολογική απελπισία αλλά και οικονομική. Δεν υπήρχε εμπορικό, μάρκετινγκ. Μπήκα σ’ έναν άλλον κόσμο σε σχέση με αυτό που ήμουν. Μου έκλειναν το τηλέφωνο στα μούτρα. Ήρθα από έναν κόσμο στον οποίον εισπράττω σεβασμό. Ξαφνικά έκανα ένα βήμα και άλλαξε το ποιος είμαι. Αντιμετωπιζόμουν σαν ένας άνθρωπος με τον οποίον δεν ήθελαν να μιλήσουν. Μου έλεγαν ότι είναι δεδομένη η πτώχευση της ομάδας, προσυμφωνημένος ο υποβιβασμός, ξαφνικά αρνούνταν να μου μιλήσουν στο τηλέφωνο και θα έλεγα ότι δεν ήμουν προετοιμασμένος».

Ερωτηθείς για τη στάση της οικογένειας Λάσκαρης προς τον Άρη, απάντησε: «Το μόνο που ήξερα από πριν ήταν η διαπραγμάτευση για την αγορά μιας εταιρίας. Ήξερα ότι δεν πηγαίνεις μια μέρα και χτυπάς την πόρτα, πολλώ δε μάλλον όταν έτρεχαν άλλες διαδικασίες. Όποτε βρέθηκα με την οικογένεια Λάσκαρη ήταν όλοι. Η αντιμετώπιση που είχαν προς τον Άρη ήταν σαν ένα κομμάτι της ζωής τους. Όταν η ΚΑΕ θα φτιάξει την ιστορία της όπως πρέπει, στις πλακέτες των ιδιοκτητών θα μπει κι αυτή της οικογένειας Λάσκαρη. Όταν ήταν να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών με τον Λάσκαρη μίλησα με Αρβανίτη, έσωσαν τον Άρη από το να εκπέσει το άρθρο 99 σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Αρβανίτη άρα κάτι έκαναν οι άνθρωποι. Ξεκαθαρίσω όμως ότι δεν υπάρχει κανένας όρος επαναφοράς των μετοχών στην οικογένεια Λάσκαρη».

Σε ερώτηση σχετική με τα χρέη και το πλάνο αποπληρωμής, είπε: «Ο μόνος αρμόδιος για τα χρέη είμαι εγώ. Δεν προέκυψαν περισσότερα χρέη σε σχέση με αυτά που ήξερα. Το πλάνο της εξυγίανσης είναι απλό. Δεν ξοδεύουμε περισσότερα απ’ όσα βγάζουμε. Αδυνατώ να συμβιβαστώ όμως με το ότι ομάδες που ξοδεύουν το 1/3 από τον Άρη τερμάτισαν πάνω από τον Άρη. Χρήματα που δεν έχω, δεν γίνεται να τα ξοδέψω. Θα βάζουμε 500.000 ευρώ ετησίως για τα παλιά χρέη Τα έσοδα της εταιρίας είναι περίπου στο 1εκ. ευρώ τον χρόνο και θα ανταποκρίνονται στα τρέχοντα έξοδα. Πέρυσι δόθηκαν λιγότερα διαρκείας από κάθε άλλη χρονιά. Η επιθυμία η δική μου είναι, όταν θα φύγω από την εταιρία να έχουν δημιουργηθεί τόσο σκληρές δομές ούτως ώστε να μην αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα, να μη χρειάζεται να γίνει αυτό που έγινε. Καρδιοχτύπησα για την ομάδα μου, γι’ αυτό μπήκα».

«Να πείσω τον Αγγέλου να μείνει για 10 χρόνια»

Για το πλάνο του με τον Βαγγέλη Αγγέλου: «Καταρχήν, θαυμάζω το κύριο Αγγέλου. Μόνος μου δεν θα μπορούσα να το καταφέρω. Κάναμε μια συμφωνία, έχουμε ένα ισχυρό δεσμό τον οποίον δεν μπορεί να τον διαρρήξει κανείς. Θα θεωρήσω επιτυχημένο τον εαυτό μου αν καταφέρω να πείσει τον προπονητή να μείνει για δέκα χρόνια στην ομάδα. Ποια είναι η συμφωνία μας; Πρώτον: Είναι επί των χαρακτηριστικών που θα έχει η ομάδα στο παρκέ και η φανέλα θα ματώνει. Δεύτερον: Θα βάζουμε τις προσωπικές, δεν αντέχω να βλέπω να χάνουμε τις βολές. Απαιτήσαμε απ’ όλους τους παίκτες διετή συμβόλαια και όσο είμαι εγώ εδώ δεν θα υπάρχει μονοετές εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων. Κι αυτό γιατί ζήσαμε μια σειρά ετών όπου ο Άρης γινόταν σκαλοπάτι για την επόμενη μεταγραφή του παίκτη. Όποιος δεν θέλει, δεν πρέπει να είναι μαζί μας. Δεύτερον: Δίνουμε λιγότερα λεφτά από τους άλλους γιατί αυτά έχουμε και γιατί στον Άρη ο κάθε παίκτης θα βελτιωθεί σε ατομικό επίπεδο. Τρίτον: Γιατί εφόσον μας βγει το πρόγραμμα, όλοι οι παίκτες θα είναι κερδισμένοι και τέταρτον, συμπεριφερόμαστε με σεβασμό σε όλους. Να γνωρίζετε επίσης ότι αρνήθηκα σε όλους να εκχωρήσω δικαιώματα, τηλεοπτικά ή χορηγικά. Εξήγησα ότι δεν γίνεται ο Άρης να μη διαχειρίζεται τα έσοδά του κι αν δεν με πιστεύουν ας μην έρθουν. Όλοι δέχθηκαν να έρθουν. Επίσης, το ρόστερ είναι 100% Αγγέλου. Εννοώ την τεχνική προετοιμασία και την ανάλυση. Το ότι έκλεισαν οι παίκτες είναι επιτυχία του Αγγέλου. Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος προπονητής της Α1».

«Ο Γκάλης είναι ξεχωριστό κεφάλαιο»

Για τη δραστηριοποίηση παλιών αθλητών της ομάδας αλλά και του Νίκου Γκάλη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Χάρη Παπαγεωργίου για την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κι ελπίζω να φανώ αντάξιος, τον κύριο Γιαννάκη για τη βοήθεια που μας έδωσε πέρυσι. Ήρθε σε μια ομάδα όπου κανείς δεν ήξερε αν θα πάρει ένα ευρώ. Του είμαστε ευγνώμονες. Μεγάλωσα σ’ ένα δωμάτιο όπου είχα τη φωτογραφία του Γκάλη και του Γιαννάκη στον τοίχο μου. Τον Γιαννάκη τον βλέπω σαν άγαλμα, σαν όραμα, όχι σαν άνθρωπο. Σε ότι αφορά τον Γκάλη, είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο παγκόσμιο μπάσκετ. Είναι ακόμη πιο ξεχωριστό στο ευρωπαϊκό και το κορυφαίο στον Άρη. Είναι ξεκάθαρος ο θαυμασμός. Δεν θα πω τι μπορεί να δώσει στην ομάδα, ξέρει και ο ίδιος. Η προσέγγιση του Νίκου είναι σε καλό επίπεδο, δεν θα προκαταβάλλω κανέναν λέγοντας αν θα επιστρέψει και με ποιον ρόλο. Όταν θα τον δείτε μαζί μας, θα καταλάβετε. Όταν δεν θα τον δείτε μαζί μας, εγώ δεν θα μπορώ να κάνω κάτι. Είναι άλλος ο Άρης με τον Γκάλη».

«Να λήξει το ban πριν τον Δεκέμβρη»

Σε ερώτηση για τυχόν οικονομικούς συνεργάτες, σημείωσε: «Δεν υπάρχει άνθρωπος από πίσω μου. Το έχω απαντήσει. Είναι ο κανείς. Αν υπήρχε άνθρωπος ισχυρός, καταρχάς δεν θα είχα το δικαίωμα της παρουσίασης. Βάζω τα χρήματα εγώ μαζί με 2-3 άτομα οι οποίοι δεν θέλουν να κοινοποιήσουν την παρουσία τους. Ο ένας από αυτούς μάλιστα δεν είναι Αρειανός αλλά τον συγκινεί το ότι ο Άρης είναι το τελευταίο αθλητικό θαύμα της Ευρώπης», είπε και ρωτήθηκε για το χρέος της ΚΑΕ και το ban. «Έχουμε ήδη συμφωνήσει για τον διακανονισμό μέρους των χρεών. Η λήξη του ban είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Εκτιμώ ότι πρώτα ο Θεός πριν τον Δεκέμβριο θα έχει φύγει το ban. Έξι αθλητές προκάλεσαν το ban. Με δύο έχουμε ήδη υπογράψει, με άλλους δύο είμαστε σε συζητήσεις, έχουμε καταλήξει και θα υπογράψουμε και θα πρέπει να πράξουμε το ίδιο με ακόμη δύο, συν τον Κάμινγκς. Όταν τελειώσουμε το θέμα, θα ευχαριστήσουμε τους παίκτες μες επίσημη ανακοίνωση».

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ρωτήθηκε και για το πλάνο λειτουργίας των Ακαδημιών. «Ο Άρης πρέπει να είναι ανταγωνιστής σ’ αυτό το επίπεδο και να θωρακιστεί γιατί πρέπει να είναι η πηγή από την οποία θα αντλεί το ανδρικό. Σχεδιασμός μας είναι και σ’ αυτό θέλουμε να δώσουμε όλοι παραπάνω χρηματοδότηση. Για να ξαναγίνει ο Άρης αυτό που ήταν θα πρέπει να δημιουργήσει σκληρό ελληνικό κορμό. Άρα πρέπει να κρατήσει τους Πρωταθλητές που βγάζει. Έχουμε γεμίσει ξένες ομάδες και Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό με παίκτες του Άρη. Άρα θα πρέπει να μείνουν αυτοί που αξίζουν. Αυτή είναι μια μπερδεμένη διαδικασία, να μην υπάρχουν οικονομικές συναλλαγές σε λάθος ημερομηνία κ.α. Είμαστε 100% στο ίδιο μήκος κύματος με τον ΑΣ».

«Μακάρι να έρθει ισχυρός επιχειρηματίας»

Σχετικά με το αν υπάρχει στόχος εύρεσης ισχυρού επιχειρηματία, ο Δημήτρης Γουλιέλμος σημείωσε ότι υφίσταται αλλά στάθηκε στην πραγματικότητα. «Αν βρεθεί ο επιχειρηματίας που θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση όχι μόνο θα του δώσω τις μετοχές αλλά και 500.000 ευρώ αλλά και θα παρέχω δωρεάν τις νομικές υπηρεσίες μου. Μετά θα επιστρέψω στη θέση μου στα ορεινά του Παλέ. Εννοείται λοιπόν ότι θα θέλαμε, αλλά ποιος θα έρθει να μπει στην ομάδα τώρα. Πιστεύω ότι θα έρθει όταν η ομάδα θα έχει μπει στη σωστή τροχιά. Προφανώς και αναζητούμε, αλλά δεν γίνεται να ζούμε μ’ αυτό».

«Κανείς δεν θα αδικήσει τον Άρη»

Τέθηκε και το ζήτημα του Παλέ όπου ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, με σκοπό τη δίκαιη λύση. «Μεγάλωσα με το όνειρο ότι το Παλέ θα ανήκει στον Άρη. Δυστυχώς στα χρυσά χρόνια δεν αξιωθήκαμε να το πετύχουμε. Ήρθε η ώρα να το δούμε. Με τον κύριο Υφυπουργό βρισκόμαστε σε καλή επικοινωνία με όλα τα θέματα. Υπάρχει ένα θέμα τη συμφωνία που είχε υπογραφεί με την προηγούμενη διοίκηση αλλά θα λυθεί και πρέπει να λυθεί. Να ψάξουμε να βρούμε την συνταγή η οποία θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Δεν γίνεται συμφωνία που θα αδικεί τον Άρη. Κανείς δεν το θέλει, ούτε ο φίλος μου ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Πιστεύω ότι το καλό του Άρη είναι το καλό του μπάσκετ. Δεν ισοδυναμεί, αλλά είναι».

«Να ξανακάνει ο Άρης το μια πόλη, μια ομάδα στο μπάσκετ»

Ρωτήθηκε για το αν θα καταφέρει να αξιοποιήσει το brand name του Άρη και απάντησε. «Το brand name είναι τόσο μεγάλο που είτε θα σε τραβήξει στα τάρταρα της Κολάσεως ή θα σου δείξει αυτό που είσαι. Στο εξωτερικό, όποιος ασχολείται με το μπάσκετ γνωρίζει τον Άρη. Στην Ελλάδα όλοι είναι και λίγο Άρης. Είτε είναι Ολυμπιακός, είτε Παναθηναϊκός είπε ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι ότι πολλοί απ’ όσους συνεργάστηκαν με την ομάδα στα προηγούμενα χρόνια έχουν να πουν και μια κακή κουβέντα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε το brand name του Άρη. Του χρόνου σίγουρα, ελπίζω και φέτος».

Αναφέρθηκε επίσης στο πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του μεγαλομετόχου. «Το να είναι κανείς ιδιοκτήτης μιας ΚΑΕ και ειδικού βάρους όπως ο Άρης είναι σαν να είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης εταιρίας εισηγμένης στο χρηματιστήριο. Στην ουσία η μετοχή ανήκει στον Αρειανό κατά το ίδιο ποσοστό στον καθένα. Εγώ πήρα ένα σακί πέτρες στην πλάτη μου. Δείξτε μου έναν μεγαλομέτοχο της ομάδας ο οποίος έβγαλε χρήματα για να σας πω μπράβο. Το θέμα είναι να ξανανοίξει η αγκαλιά για την ομάδα. Να ξανακάνουμε το μια πόλη, μια ομάδα στο μπάσκετ, σαν αυτό που είχε πετύχει ο Άρης»

«Ο Άρης θα αλλάξει τον ΕΣΑΚΕ»

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος εξέφρασε ξεκάθαρα τη διαφωνία του για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ. «Θεωρώ ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν εξυπηρετεί τον σκοπό ύπαρξής του. Είναι η διοργανώτρια αρχή 14 παικτών οι οποίοι αντί να παίζουν Μονόπολι παίζουν. Έχει πολλά που πρέπει να γίνουν. Είναι βέβαιο ότι ο Άρης θα πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο. Θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και ο Άρης θα πρέπει να αλλάξει τον ΕΣΑΚΕ, πάντα σε συνεννόηση με τις ομάδες. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά πρέπει να γίνει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα