Γκρίφιν: «Τοπ ομάδα η ΑΕΚ, θα... αλλάξω ό,τι έγινε με τον Παναθηναϊκό»

Κάτια Πετροπούλου
Γκρίφιν: «Τοπ ομάδα η ΑΕΚ, θα... αλλάξω ό,τι έγινε με τον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν επέστρεψε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ και μιλάει στο gazzetta.gr για το ενδιαφέρον της «Βασίλισσας» πριν καν φύγει ακόμα για Ρωσία, ενώ ανακάλεσε στην μνήμη του και το φοβερό ματς του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό τον πρηγούμενο Δεκέμβριο και το... μοιραίο λέι απ του.

Ήταν η πρώτη μεταγραφή της σεζόν που ανακοίνωσε η ΑΕΚ και η οποία έγινε υπό άκρα... μυστικότητα.

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα, μετά την θητεία του στον Κολοσσό.

Ο 26χρονος γκαρντ πέρασε τον πρώτο μισό της περσινής σεζόν στους Ροδίτες και ήταν πρώτος σκόρερ (15.9π.) και τρίτος πασέρ (5.0ασ.) στην Basket League, μέχρι που αναχώρησε για την Ρωσία και την Ζενίτ.

Νιούκαστλ - Τσέλσι! Με υψηλές αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Τρομερά ευδιάθετος στην «κιτρινόμαυρη» media day, ο Γκρίφιν δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του και ανέφερε αρχικά στο gazzetta.gr: «Νιώθω πολύ ωραία που επέστρεψα στην Ελλάδα! Πέρυσι, ήμουν στον Κολοσσό και αγωνίστηκα για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορώ να πω πως ωρίμασα αρκετά σε αυτούς τους πέντε μήνες. Είχα την ευκαιρία να γυρίσω τώρα κι είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

Το ενδιαφέρον της «Βασίλισσας» για τον Αμερικανό, ωστόσο, δεν προέκυψε το καλοκαίρι, αλλά αρκετό καιρό πριν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος: «Για την ακρίβεια, πριν φύγω για να πάω στην Ζενίτ, ο κόουτς Λυκογιάννης μού είπε πως η ΑΕΚ ενδιαφερόταν για μένα. Πήγα, όμως, στην Ρωσία μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά εκεί τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα σχεδίαζα. Ένιωσα καλά που η ΑΕΚ συνέχισε να ενδιαφέρεται. Ο μάνατζέρ μου μίλαγε μαζί τους όλο το καλοκαίρι, αλλά δεν με ενημέρωσε μέχρι να οριστικοποιηθούν όλα. Είμαι χαρούμενος για αυτή την ευκαιρία, γιατί ήρθα σε μια τοπ ομάδα, με μεγάλη παράδοση και σπουδαία ιστορία. Νιώθω πολύ καλά που είμαι μέρος της».

Πριν φτιάξει τις βαλίτσες του για την Αγία Πετρούπολη, ο Γκρίφιν δεν έμεινε... χαραγμένος στην μνήμη όλων μόνο για αυτά που έκανε στο παρκέ, αλλά και για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Εκείνη την ημέρα, έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση στη Ρόδο (20π., 5ασ.), αλλά αστόχησε στο κρισιμότερο λέι απ στο τέλος της αναμέτρησης (09:54 στο παρακάτω βίντεο), με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να νικήσει μόλις για ένα πόντο (71-72). Αυτό ήταν κάτι που... δυσκολεύτηκε να ξεχάσει και θέλει να «τελειώσει» φέτος την δουλειά που άφησε στην μέση. «Ναι (γέλια). Ήταν ένα ματς που μας... ξέφυγε. Θυμάμαι που έχασα το κρίσιμο λέι απ στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού! Προφανώς δεν μου έχει αφήσει καλή... γεύση αυτός ο αγώνας, αλλά έχω ακόμα μια ευκαιρία να το αλλάξω αυτό. Είναι ωραία να έχω αυτή την ευκαιρία ξανά».

Ο γεννηθείς στις 10 Αυγούστου το 1991 δήλωσε επίσης έτοιμος να σηκώσει το... βάρος που φέρνουν οι δύο κατακτήσεις (Κύπελλο και BCL) που πέτυχε η ΑΕΚ πέρυσι. «Τα σκέφτηκα όλα αυτά πριν υπογράψω το συμβόλαιό μου. Ξέρω πως το να κατακτάς το Κύπελλο και το BCL σού βάζει πολλή πίεση. Αλλά έχω "χτιστεί" για την πίεση, να βγαίνω μπροστά σε κάθε κατάσταση και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα, καλό επιτελείο, μού αρέσουν όλοι εδώ, υπάρχει θετική ενέργεια, οπότε νιώθω πραγματικά καλά».

Με την φανέλα της Ζενίτ είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί και στο EuroCup, οπότε γνωρίζει καλά από... δύο ματς την εβδομάδα! «Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό, γιατί ήταν δύσκολοι 10 μήνες με ένα μόνο παιχνίδι και τόση προπόνηση! (γέλια) Είναι καλό να έχεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Σε κρατάει σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα για το επόμενο ματς. Μού αρέσει να παίζω πολλούς αγώνες. Είχα πει και στον ατζέντη μου πως δεν θέλω να αγωνιστώ σε καμία ομάδα που θα παίζει μόνο ένα ματς την εβδομάδα. Τώρα είμαι εδώ και όλα καλά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα