Βεργίνης: «Το πρώτο καλάθι θα είναι για την κόρη μου»

Βεργίνης: «Το πρώτο καλάθι θα είναι για την κόρη μου»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βεργίνης: «Το πρώτο καλάθι θα είναι για την κόρη μου»

bet365

Ο Δημήτρης Βεργίνης σε μια εκ βαθέων συνέντευξή του στο gazzetta.gr περιγράφει τη σχέση του με τον Βαγγέλη Αγγέλου, επιχειρηματολογεί γιατί τον τοποθετεί στους καλύτερους προπονητές που συνεργάστηκε, εξηγεί γιατί ο Άρης είναι ένα απωθημένο και ανυπομονεί να αφιερώσει ένα καλάθι στην κόρη του.

Υπάρχει τουλάχιστον μία περίοδος τον χρόνο όπου οι επαγγελματίες αθλητές συνηθίζουν να τζογάρουν. Χρησιμοποιούν τον χρόνο, επενδύουν στο επίπεδο ανάγκης της κάθε ομάδας και προσδοκούν στο πιο προσοδοφόρο συμβόλαιο τηρουμένης και της αγωνιστικής αξίας του. Ο Δημήτρης Βεργίνης απέδειξε φέτος ότι αποτελεί μια κατηγορία μόνος του. Πριν καλά-καλά ανοίξει η αγορά, αυτός είχε καταλήξει στον Άρη. Για την ακρίβεια, η συμφωνία του με τους «κίτρινους» δεν αποτέλεσε τίποτε λιγότερο από ένα κοινό μυστικό το οποίο κάποια στιγμή έπρεπε να αποκαλυφθεί. Με τη λειψανδρία που παρουσίασε φέτος η αγορά σε επίπεδο Ελλήνων παικτών, ο 31χρονος θα μπορούσε να καθίσει στην άκρη και να περιμένει. Δεν το έκανε.

Πλέον είναι πολύ ώριμος για να διακρίνει το αγωνιστικό συμφέρον του, να αποφασίσει με κριτήριο την ευτυχία του. Και ξέρει ότι αυτή η σχέση με τον Βαγγέλη Αγγέλου θα είναι επωφελής. Στην πραγματικότητα αυτή ξεπερνά το επίπεδο αυτής μεταξύ προπονητή-αθλητή. Δεν είναι τυχαίες οι διαδοχικές αναφορές στον 31χρονο αθλητή. «Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν περίμενα ότι θα έκλεινα τόσο νωρίς αλλά μετά τη συζήτηση που είχα με τον κόουτς κι έχοντας στο μυαλό μου εικόνες από την παλιότερη συνεργασία μας, πήρα την απόφαση. Έχω πολύ καλές εντυπώσεις, εκτιμώ τους ανθρώπους που είναι στο περιβάλλον της ομάδας, ενώ ο κόουτς είναι από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί. Οπότε η παρουσία του συν του ότι ο Άρης είναι ομάδα που βρίσκεται στην καρδιά μου, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να κλείσω τόσο νωρίς. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι έβαλα το οικονομικό σε δεύτερη μοίρα. Θα έλεγα ότι άκουσα αυτά που ήθελα, τσέκαρα το περιβάλλον, συν τοις άλλοις γνώρισα τον κύριο Γουλιέλμο τον οποίον εκτίμησα ως άνθρωπο. Βέβαια δεν μου άφησε περιθώριο να αρνηθώ (γέλια)», είπε.

«Οι έξυπνοι βελτιώνονται»

Παραμένοντας στη σχέση των δύο ανδρών, ο Αγγέλου είναι πολύ απαιτητικός προπονητής και ιδιαίτερος στον τρόπο προσέγγισης αλλά και δουλειάς. Όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα συνεργασίας μαζί του, προφανώς το διαπιστώνουν εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες. Ο Βεργίνης ξέρει. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Χαλκιδαίος προπονητής του Άρη δείχνει πολύ πιο ήρεμος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. «Δεν είναι καινούργια η εμπειρία για μένα καθώς έχουμε συνεργαστεί. Όσο περνούν τα χρόνια όλοι μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε, το ίδιο ισχύει και για τον κόουτς ο οποίος στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία συνεργασία μας απέκτησε έντονες εμπειρίες. Για μένα είναι από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί. Ανεξαρτήτως της ηλικίας του καθενός, στο μπάσκετ κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι και από τον κόουτς θεωρώ ότι θα κερδίσω πράγματα πέρα από το αγωνιστικό. Γενικώς στο πέρασμα του χρόνου βιώνεις καταστάσεις, εμπειρίες, οι έξυπνοι άνθρωποι πρέπει να βελτιώνονται συνεχώς κι αυτό ισχύει για τον κόουτς».

«Με συγκίνησε η αντίδραση»

Η δεύτερη καταλυτική συνάντηση ήταν με τον Δημήτρη Γουλιέλμο. Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν μόλις πριν από περίπου 2-3 μήνες, αλλά η αντίδραση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ ήταν… μνημειώδης. Στο περιθώριο της κλήρωσης του Πρωταθλήματος και εκπροσωπώντας τον Άρη, ο Βεργίνης τοποθετούνταν στα ηλεκτρονικά Μέσα. «Μακάρι να είχαμε 5-6 Βεργίνηδες», είπε στην παρέμβασή του. «Θα έλεγα ότι ήταν περισσότερο συγκινητικό. Δεν περίμενα αυτήν την αντίδραση γιατί γνωριζόμαστε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, φαίνεται όμως ότι κέρδισα τον σεβασμό του. Αυτή η αντίδραση προσθέτει ευθύνη, είναι όμως σημαντικό να αναγνωρίζεται και το θέλω ενός αθλητή».

Στην περίπτωσή του Βεργίνη υπάρχει κι ένα ακόμη δεδομένο. Ανήκει στη συνομοταξία των αθλητών οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν χρήματα από τον Άρη, για την ακρίβεια είχαν δεχθεί να συμπεριληφθεί το χρέος στο άρθρο 99, τούτο όμως δεν λειτούργησε αποτρεπτικά της συμφωνίας. Πολλώ δε μάλλον αν συνυπολογίσει κανείς ότι πολλούς μήνες τώρα σταμάτησαν να καταβάλλονται οι δόσεις. «Υπάρχουν χρωστούμενα εδώ και χρόνια. Το γνωρίζει ο κόσμος όπως επίσης και ότι, σε όλο αυτό το διάστημα δεν έκανα την παραμικρή κίνηση γιατί ήξερα ότι θα έφερνα σε δύσκολη θέση την ομάδα. Πλέον αυτό το ζήτημα διευθετήθηκε από τον κύριο Γουλιέλμο και τους συνεργάτες του, είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση που έδειξε η ομάδα και θα έλεγα ότι και οι δύο πλευρές προσπαθήσαμε να διευκολύνουμε τις ζωές μας».

Ο… μαθουσάλας του Άρη!

Ενδεχομένως να μην το έχει παρατηρήσει και ο ίδιος, αλλά στον Άρη της επόμενης χρονιάς ο Δημήτρης Βεργίνης είναι ο μεγαλύτερος (ηλικιακά) παίκτης και θα περιτριγυρίζεται από αθλητές ηλικιών από 18-19 ετών έως 26-27 ετών. Δε νιώθει όμως κυριευόμενος από την ανάγκη προσκόμισης αποδείξεων. «Δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν. Αισίως συμπλήρωσα 11-12 χρόνια επαγγελματικής πορείας, μόνο στον εαυτό μου έχω να αποδείξω πράγματα. Πέρυσι στο Λαύριο είχα περιορισμένο ρόλο, τον αποδέχθηκα. Δεν είμαι 37 ετών, είμαι 31, έχω ενέργεια, διάθεση και πολύ μπάσκετ μέσα μου. Γενικώς, αν δεν το νιώθεις δεν έχεις λόγος να συνεχίζει να παίζεις. Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν στον Άρη με γεμίζουν και μου δίνουν κίνητρο», είπε και στάθηκε στον βασικό στόχο της περιόδου:

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε άμεσα είναι να γίνουμε ομάδα. Εκτιμώ ότι ο κόουτς κατάφερε να δημιουργήσει καλό σύνολο από Έλληνες και ξένους οι οποίοι γνωρίζουν το ελληνικό Πρωτάθλημα αλλά και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο Άρης. Τώρα θα πάμε στο στάδιο της καθημερινής δουλειάς και για μένα το σημαντικότερο είναι να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε την κάθε κατάσταση σαν οικογένεια. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι οι ξέρουν γνωρίζουν το περιβάλλον, γνωρίζουν επίσης ότι είναι σε μια απαιτητική ομάδα η οποία είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί».

«Άλλος στη θέση μου, θα το σκεφτόταν»

Υπάρχει κι ένα ακόμη στοιχείο. Ο σοβαρός τραυματισμός τον Οκτώβρη του 2010, σε αγώνα Κυπέλλου με το Περιστέρι στο Nick Galis Hall. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός ουσιαστικά ύψωσε μεγάλο εμπόδιο στην καριέρα του, αλλά δημιούργησε και το απωθημένο της επιστροφής. «Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη μου θητεία στον Άρη συνοδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό μου ο οποίος μου στοίχισε πολύ σε επίπεδο καριέρας. Άλλος αθλητής μπορεί να απέφευγε την επιστροφή, προσωπικά δεν είμαι προληπτικός. Φεύγοντας τότε από τον Άρη ήξερα ότι θα γυρίσω με τις κατάλληλες συνθήκες», παραδέχθηκε.

Πηγαίνοντας τη συζήτηση στους στόχους της επόμενης χρονιάς απέφυγε να μπει στην… αριθμητική και κυρίως να πει κάτι συγκεκριμένο. «Δεν μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία οριοθέτησης στόχου γιατί κι εμείς είμαστε σε στάδιο δημιουργίας. Θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί, να κερδίσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων», σημείωσε.

«Να’ ναι καλά η γυναίκα μου»

Δύο πράγμα αλλάζουν άρδην τη ζωή των ανδρών. Ο γάμος και η πατρότητα. Ο Δημήτρης Βεργίνης είναι παντρεμένος με την Ελεάνα Παπαϊωάννου και πριν από πέντε μήνες απέκτησαν ένα κοριτσάκι. «Αλλάζει η ζωή σου», έσπευσε να πει για να συμπληρώσει: «Είναι ευλογία να γίνεσαι πατέρας. Μου το έλεγαν οι φίλοι μου αλλά αν δεν αποκτήσεις παιδί δεν μπορεί να το καταλάβεις. Νιώθω ευλογημένος για τη σύζυγο που έχω, για την κόρη μου… Όταν γίνεσαι πατέρας αλλάζουν οι προτεραιότητές σου, οι σκέψεις, αλλά αποκτάς μεγαλύτερο κίνητρο. Η κόρη μου είναι πέντε μηνών, πιστεύω ότι φέτος θα την πάμε για πρώτη φορά στο γήπεδο. Περιμένω να έρθει και να της αφιερώσω ένα καλάθι, ασχέτως του ότι δεν θα καταλάβει».

Πάντως πολλά ξενύχτια δεν έκανε. Βλέπετε η σύζυγός του είναι συνυφασμένη με τη ζωή ενός επαγγελματία αθλητή έχοντας πατέρα τον περίφημο Λάκη Παπαϊωάννου. «Η γυναίκα μου προσπάθησε πολύ για να μην επηρεαστεί η αθλητική ζωή μου και θα έλεγα ότι αυτή τράβηξε το κουπί. Τα έχει αναλάβει όλα, γνωρίζει εξάλλου ποιες είναι οι ανάγκες ενός επαγγελματία αθλητή καθώς μεγάλωσε σε αθλητική οικογένεια, αφού ο πατέρας της υπήρξε ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στο τελευταίο διάστημα που δεν είχα υποχρεώσεις είχα την ευκαιρία να περάσω περισσότερες ώρες με την οικογένεια», είπε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα