Ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι τεμπέλης, εμπιστοσύνη χρειάζεται να νιώσει (pic & poll)

Ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι τεμπέλης, εμπιστοσύνη χρειάζεται να νιώσει (pic & poll)

Ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι τεμπέλης, εμπιστοσύνη χρειάζεται να νιώσει (pic & poll)
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την εμπιστοσύνη που θέλει να νιώσει προς το πρόσωπό του ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κι εκνευρίζεται με κάθε έναν που χαρακτηρίζει «τεμπέλη» οποιονδήποτε παίκτη.

Δεν υπάρχει άθλημα στο οποίο η ψυχολογία να μην παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση ενός παίκτη. Είτε αναφερόμαστε σε ατομικό σπορ είτε σε ομαδικό, οι πρωταγωνιστές καλούνται να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και αναλόγως να ανταποκριθούν.

Το μπάσκετ δεν θα μπορούσε να μην εξαρτάται από τον παράγοντα της ψυχολογίας.

Πάμε παρακάτω...

Ο Έλληνας οπαδός (και όχι μόνο) τη βρίσκει να εκφέρει άποψη για όλους και για όλα, είτε τα γνωρίζει είτε όχι. Φυσικά το να έχεις άποψη δεν απαγορεύεται, το να θες να την επιβάλεις ενώ δε γνωρίζεις... είναι χαζό.

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες για τον «τεμπέλη» τον Χαραλαμπόπουλο, για τον Χαραλαμπόπουλο που «δεν δουλεύει καθόλου» και για τον Χαραλαμπόπουλο που «χαράμισε το ταλέντο του».

Όλοι αυτοί ξέρουν δηλαδή πως περνάει την καθημερινότητά του ο Χαραλαμπόπουλος, γνωρίζουν αν δουλεύει και κατά πόσο πετάει... αετό.

Εγώ προσωπικά δε γνωρίζω το παιδί, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του και δε θα τον χαρακτηρίσω ούτε «τεμπέλη», ούτε «επόμενο Φάνη» που γραφόταν παλιά.

Προφανώς για τεμπέλης ο Χαραλαμπόπουλος έχει κάνει δουλίτσα στο σώμα του το φετινό καλοκαίρι όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Έχοντας παίξει μπάσκετ έστω και στο επίπεδο που μπόρεσα θεωρώ πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του διεθνή φόργουορντ είναι πως δεν αισθάνθηκε να περιβάλλεται με εμπιστοσύνη.

Ο παίκτης θέλει να αισθάνεται πως τον έχει ανάγκη η ομάδα, ο προπονητής, ο συμπαίκτης. Του αρέσει αυτό το αίσθημα, τον τρέφει...

Ο γεννημένος το 1997 φόργουορντ έχει άπειρο μπασκετικό ταλέντο, ωστόσο δεν έχει φροντίσει να το δείξει πέραν των καλοκαιριών υποχρεώσεων του με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Αυτό δεν κατάφερε να το δείξει στον Παναθηναϊκό γιατί πήγε μικρός, ανέτοιμος και η ομάδα ήθελε νίκες και τίτλους.

Δεν κατάφερε να το δείξει ούτε πέρυσι στον ΠΑΟΚ με τον προπονητικό του «πατέρα», Ηλία Παπαθεοδώρου.

Για να μην παρεξηγηθώ ξεκαθαρίζω πως δεν τον δικαιολογώ. Υπάρχουν παίκτες με τέτοιο χαρακτήρα που ξεπερνούν εμπόδιο του τύπου «έλλειψη εμπιστοσύνης». Τέτοιοι παίκτες όμως είναι η εξαίρεση στον κανόνα κι όχι ο κανόνας.

Με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να τον εντάξει από την ερχόμενη σεζόν στο ρόστερ του (κάτι το οποίο θα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο αν μείνει υγιής ο παίκτης), ήθελα να γράψω τις σκέψεις για τον συγκεκριμένο παίκτη.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΟΥΤΕΡ Ο ΕΝΤΙ ΤΣΟΝΣΟΝ

Ο Έντι Τζόνσον έκανε περίπατο στην περασμένη ψηφοφορία για τον καλύτερο σουτέρ που έχει παίξει στην Basket League. Σε σύνολο 12.141 ψήφων ο Αμερικανός πήρε 44%, ακολούθησε ο Στογιάκοβιτς με 26% και τρίτος ο Αλβέρτης με 13%.

ΥΓ: Ελάχιστοι είναι οι παίκτες που μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει τεμπέληδες. Δε μπορεί κανείς να φανταστεί αν και πόσο δουλεύουν τα καλοκαίρια, πόσο μοχθούν για να βελτιώσουν το σώμα τους ή τις ατομικές τους ικανότητες.

ΥΓ 2: Φυσικά και ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών είτε με τις επιλογές του είτε με τις πράξεις του.

ΥΓ 3: Νέα ψηφοφορία. Αν η Εθνική ομάδα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θέλετε να τη δείτε με βάση τα παιδιά που θα της έχουν χαρίσει την πρόκριση ή με πλήρες ρόστερ διεκδικώντας καλύτερη κατάταξη;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.