Σε τεστ αντοχής υποβλήθηκαν οι παίκτες του Αρη

Σε τεστ αντοχής υποβλήθηκαν οι παίκτες του Αρη

Σε τεστ αντοχής υποβλήθηκαν οι παίκτες του Αρη

Παράλληλα με την προετοιμασία οι παίκτες του Αρη υποβάλλονται σε διαδοχικά τεστ με σκοπό το επιτελείο της ομάδας να έχει ξεκάθαρη άποψη για τον οργανισμό των παικτών.

Σήμερα(18/8) οι παίκτες υποβλήθηκαν σε τεστ εκτίμησης της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας. Στο δελτίο Τύπου η ΚΑΕ Αρης ανέφερε: «Τεστ εκτίμησης της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας, της αερόβιας ικανότητας, καθώς και τεστ πρόληψης τραυματισμού περιελάμβανε το σημερινό (18/08) πρόγραμμα για τους παίκτες του ΑΡΗ. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν εντός του «Nick Galis Hall», στη κεντρική σάλα και στο βοηθητικό του γηπέδου υπό την επίβλεψη του Βαγγέλη Αγγέλου και των συνεργατών του».

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ο γυμναστής της ομάδας, Παναγιώτης Ζάλογγος, μιλώντας στο www.arisbc.gr στάθηκε στη σημασία αυτών των τεστ. «Διεκπεραιώθηκε το παλίνδρομο τεστ αντοχής. Σκοπός είναι η εκτίμηση της μέγιστης αερόβιας ικανότητας των αθλητών. Παράλληλα με τα τεστ αντοχής έγιναν και κάποιες μετρήσεις ισορροπίας και ιδιοδεκτικότητας, στο βοηθητικό γήπεδο.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα για τη διαμόρφωση του προγράμματος και των ερεθισμάτων, που θα δοθούν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, στη Καστοριά.

Έχοντας τα αποτελέσματα των τεστ αερόβιας ικανότητας, αλλά και των υπόλοιπων εργομετρικών τεστ, θα μπορούμε να προσδιορίσουμε τον ακριβή όγκο και την ακριβή ένταση της προπόνησης που θα πρέπει να γίνει στο βασικό στάδιο».

Τη σημασία των τεστ εξήγησε και ο φυσιοθεραπευτής του Αρη, Παναγιώτης Μπουτοβίνος ο οποίος κατήρτισε τα τεστ πρόληψης τραυματισμού, τα οποία έγιναν στο βοηθητικό. «Πραγματοποιήσαμε κάποια τεστ πρόληψης τραυματισμού, όπως το Box drop jumptest, το Y-Balance test και το One leg triple jump test, τα οποία είναι κυρίως για τα κάτω άκρα. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο κι έχει αποδειχθεί μετά από έρευνες, είναι ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί στο μπάσκετ έχουν να κάνουν με την ποδοκνημική, το γόνατο και κάποιες μυϊκές κακώσεις στο κάτω άκρο. Αυτό που κάναμε σήμερα (18/08) ήταν κάποια τεστ που αφορούν τη δύναμη και την ιδιοδεκτικότητα στα κάτω άκρα, για να προβλέψουμε τις κακώσεις των κάτω άκρων.

Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να βρούμε από τώρα, που είμαστε στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τις εκάστοτε αδυναμίες που έχει ο κάθε αθλητής και μαζί με τον Παναγιώτη Ζάλογγο να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει αφενός τους ίδιους τους παίκτες να μην τραυματίζονται, αφετέρου στο να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει ο κόουτς Αγγέλου».

Best of internet