«Η θέληση έκανε την διαφορά στον Σπανούλη»

«Η θέληση έκανε την διαφορά στον Σπανούλη»

Gazzetta team
«Η θέληση έκανε την διαφορά στον Σπανούλη»
Με αφορμή τα γενέθλια του Βασίλη Σπανούλη (07/08), ο Γιάννης Τζήμας αναφέρθηκε στον «δουλευταρά» παίκτη που είχε στον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

Ο προπονητής της Καρδίτσας σχολίασε στον «ΣΠΟΡ FM 94.6» για τον αρχηγό του Ολυμπιακού:

Για τα πρώτα βήματα του Βασίλη Σπανούλη στον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας: «Καταρχάς, να πω ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας είναι η μεγάλη μας στεναχώρια. Φέραμε μεγάλους παίκτες στη Λάρισα όσα χρόνια αγωνιστήκαμε στην Α1. Να σας θυμίσω ότι ως πόλη είχαμε και δύο ομάδες στη μεγάλη κατηγορία κάποια στιγμή. Τότε, είχαμε μια δεκάδα παικτών, μεταξύ αυτών ο Βασίλης Σπανούλης και ο αδερφός του, ο Ντικούδης, ο Κόμματος, που είχαν μεγάλο ταλέντο. Την πρώτη χρονιά ήμουν βοηθός του Γιατζόγλου και παρακολουθούσαμε στον Κεραυνό Λάρισας, όπου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Μπορεί να ξεκίνησε ως αναπληρωματικός στην ομάδα μας, αλλά βρήκε χρόνο και έδειξε διάθεση. Ξεκίνησε ως καλός αμυντικός και εν συνεχεία βελτίωσε το επιθετικό του ταλέντο. Ειδικά στον Παναθηναϊκό».

Για το αν είχαν εκτιμήσει το ταλέντο του Σπανούλη: «Η εκτίμησή μας ήταν ότι υπήρχαν πολλά ταλέντα τότε. Δεν λέγαμε για τον Σπανούλη ότι ήταν το παιδί που φαινόταν ότι είχε τις σωματικές δυνατότητες, όπως λέμε για τον Ρογκαβόπουλο ή τον Αντετοκούνμπο. Είχε τρομερή έκρηξη στο πρώτο βήμα, όμως μέχρι εκεί. Αλλά αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η θέλησή του. Ήταν δουλευταράς. Θα σας πω ένα περιστατικό από μια προπόνηση. Τραυματίστηκε ο βασικός μας πλέι-μέικερ και είχαμε τρομερή αγωνία γιατί ακολουθούσε παιχνίδι. Τότε, ο Σπανούλης είπε: “Κόουτς, μην στεναχωριέσαι, εγώ είμαι εδώ”. Αυτό έδειξε πολλά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα