Μπαμπάς προπονητής, γιος παίκτης… Οι έξι περιπτώσεις του ελληνικού μπάσκετ

Μπαμπάς προπονητής, γιος παίκτης… Οι έξι περιπτώσεις του ελληνικού μπάσκετ

bet365

Δεν είναι σπάνια αλλά ούτε και συνηθισμένη. Βλέπετε, υπήρξαν ακόμη πέντε περιπτώσεις συνύπαρξης πατέρα και γιου σε μια ομάδα με διαφορετικούς ρόλους (προπονητής-παίκτης) και αυτή των… Αγγέλου στον Άρη είναι η τελευταία.

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Γιώργος Αγγέλου θα συνεχίσει την καριέρα στον Άρη κι όταν περάσει το κατώφλι του Παλέ θα συναντήσει τον πατέρα του Βαγγέλη. Στις δηλώσεις του, ο παίκτης Αγγέλου υποστήριξε ότι δεν είναι εύκολη η συνύπαρξη και η τοποθέτησή του εμπεριέχει αρκετή δόση αλήθειας καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολος ο παραμερισμός του… συναισθηματικού τομέα. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια και προς αποφυγήν κατηγοριών περί εύνοιας οι πατεράδες προπονητές συνηθίζουν να αδικούν τους γιους τους!

Αυτό έγινε γίνει με ένα άλλο δίδυμο πατέρα-γιου με τον ρόλο προπονητή-παίκτη αντίστοιχα πριν από μια 20ετία. Για την ακρίβεια, ο Κώστας Διαμαντόπουλος ήταν προπονητής στον Παπάγου και ο γιος Γιώργος έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του. Στη διάρκεια της σεζόν ο «Κίτσος» Διαμαντόπουλος αντικαταστάθηκε και ο γιος Γιώργος είχε πει (σε συνέντευξή του στα «Νέα») ότι «με την πρόσληψη του Τάκη Κορωναίου η αλήθεια είναι ότι βρήκα περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

Το πιο… διάσημα δίδυμο είναι ασφαλώς αυτό των Σάκοτα – Ντράγκαν και Ντούσαν – στην ΑΕΚ, με τη διαφορά ότι πατέρας και γιος έχουν συνεργαστεί τουλάχιστον σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδου. Σούλης και Χάρης Μαρκόπουλος συνεργάστηκαν μια φορά στον Μακεδονικό την περίοδο 2002-03, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε προσφέρει στον γιο του Δημήτρη 3:30 αγωνιστικά λεπτά στην Basketleague κατά την κοινή παρουσία τους στο Μαρούσι.

Η πιο παλιά περίπτωση είναι αυτή των Ορέστη και Μιχάλη Αγγελίδη. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο αείμνηστος Ορέστης Αγγελίδης είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ και είχε παίκτη (σ. σ. δεύτερο πλέι μέικερ) τον γιο του Μιχάλη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα