Άρης και Πολιτεία ψάχνουν τη συμφωνία για το Παλέ!

Άρης και Πολιτεία ψάχνουν τη συμφωνία για το Παλέ!

Άρης και Πολιτεία ψάχνουν τη συμφωνία για το Παλέ!

bet365

Η εύρεση εφικτής και συμφέρουσας λύσης τόσο για την Πολιτεία όσο και για τον Άρη αποτελεί το αντικείμενο των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό την παραχώρηση (τουλάχιστον) της κεντρικής σάλας για τουλάχιστον 20 χρόνια!

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το ζήτημα του Παλέ αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» για τον Άρη εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Ή μάλλον, από το διάστημα λήξης της συμφωνίας που υπήρχε μεταξύ της ΚΑΕ με την Πολιτεία και η οποία είχε επιτευχθεί στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Πέρυσι, οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι των συζητήσεων και ουσιαστικά το μόνο που κατάφεραν ήταν η «επιβολή» μιας μη βιώσιμης λύσης. Πλέον, πράττουν το ίδιο με τη διαφορά όμως ότι το πλαίσιο της συμφωνίας που αναζητούν αφορά χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο δεκαετιών και κυρίως μιας λύση η οποία θα είναι προς το συμφέρον και των δύο.

Η Πολιτεία αναζητεί τρόπο απεμπλοκής από την καταβολή των λειτουργικών εξόδων του Αλεξανδρείου τα οποία ανέρχονται στα 398.000 ευρώ. Ο δε Άρης είναι απόλυτα λογικό να αναζητεί μέθοδο εξασφάλισης των δικαιωμάτων χρήσης (τουλάχιστον) της κεντρικής σάλας αλλά με οικονομικούς όρους στους οποίους θα μπορεί να ανταποκριθεί. Για να ακριβολογούμε, πέρυσι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια συμφωνία η οποία ανάγκαζε τους «κίτρινους» να δώσουν ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ (το ποσό της ενοικίασης αλλά και το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια) καθώς έχουν οφειλές από το 2012 όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αθλητικές ανώνυμες εταιρίες οι οποίες χρησιμοποιούν κρατικά γήπεδα. Εκείνη η συμφωνία ουσιαστικά υπογράφηκε… στο πόδι (από την παλιά ιδιοκτησία της ΚΑΕ), ήταν απόλυτα μη συμφέρουσα για την εταιρία καθώς είχε δεδομένη αδυναμία ανταπόκρισης στους όρους, αλλά έγινε γιατί οι «κίτρινοι» καιγόντουσαν για το έγγραφο το οποίο συμπεριλήφθηκε στον φάκελο αδειοδότησης.

Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος, βρίσκεται σε επαφές με την Πολιτεία με απώτερο σκοπό την εύρεση της βιώσιμης και κυρίως εφικτής λύσης. Ήδη έχει κατατεθεί οικονομική μελέτη, από την πλευρά της ΚΑΕ, η οποία προβλέπει την εξόφληση της οφειλής σε βάθος χρόνου αλλά και πλαίσιο συμφωνίας για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και μένει να φανεί αν οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε μια φόρμουλα η οποία θα εξασφαλίζει τα «θέλω» της Πολιτείας, εξυπηρετώντας τους (οικονομικούς) στόχους της για τα κρατικά γήπεδα και παράλληλα δεν θα βάζει το μαχαίρι στον λαιμό του Άρη, όπως δηλαδή συνέβη πέρυσι. Αυτό εξάλλου που ζητούν οι «κίτρινοι» είναι μια δίκαιη λύση βάσει των προδιαγραφών του γηπέδου αλλά και των προοπτικών που προσφέρει για την εξασφάλιση εσόδων αφού το Αλεξάνδρειο δεν μπορεί να συγκριθεί (παραδείγματος χάρη) με το ΟΑΚΑ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα