Φλεβαράκης: «Ουσιαστική η προσθήκη του Σαντ Ρος στην ΑΕΚ» (pics)

Φλεβαράκης: «Ουσιαστική η προσθήκη του Σαντ Ρος στην ΑΕΚ» (pics)

Κάτια Πετροπούλου
Φλεβαράκης: «Ουσιαστική η προσθήκη του Σαντ Ρος στην ΑΕΚ» (pics)

bet365

Ο προπονητής του Χάουαρντ Σαντ Ρος στην Μπράουνσβαϊγκ, Κώστας Φλεβαράκης, μιλάει στο gazzetta.gr και τονίζει πως ο Κουβανός παίκτης έχει να προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ.

Αν κάποιος γνωρίζει καλά το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, Χάουαρντ Σαντ Ρος, αυτός είναι ο Κώστας Φλεβαράκης.

Ο Έλληνας προπονητής έζησε από... μικρό ακόμα τον Κουβανό φόργουορντ στα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό μπάσκετ, καθώς τον είχε παίκτη στην Μπράουνσβαϊγκ.

Ο 27χρονος παίκτης, μετά την χρονιά με τη φανέλα της Νταρουσάφακα - με την οποία κατέκτησε το EuroCup - θα κάνει φέτος το ταξίδι για την Αθήνα και ο πρώτος του προπονητής στην επαγγελματική του καριέρα μιλάει στο gazzetta.gr γι' αυτά που έχει να προσφέρει στην «Βασίλισσα».

Ο πρώην τεχνικός των ΠΑΟΚ, Πανελληνίου, Μακεδονικού, ΑΕΚ, Ηλυσιακού, Τρικάλων και Ρεθύμνου, μεταξύ άλλων, αναφέρει αρχικά: «Ο Χάουαρντ είναι ουσιαστικός, βοηθάει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Είναι ένα παιδί που ακολουθεί το πλάνο του προπονητή του. Μπορεί να παίξει άμυνα και να βοηθήσει στα ριμπάουντ από την περιφέρεια. Γενικά, κάνει ό,τι τού ζητηθεί! Στις προπονήσεις, στο παιχνίδι και στις συναναστροφές του δεν είναι δύσκολος ως χαρακτήρας».

Όσο για το διάστημα της συνεργασίας τους στην Γερμανία το 2012-13, ο 49χρονος κόουτς έχει μόνο καλά να θυμάται: «Στην Μπραουνσβάιγκ είχε μπει σιγά σιγά στην ομάδα, έδειξε πολύ καλή ετοιμότητα με τον Σρέντερ, που τους είχα μαζί. Ο Σρέντερ, βέβαια, είχε κάνει το άλμα από την αρχή της χρονιάς, ο Χάουαρντ προς το τέλος. Μας βοήθησε ουσιαστικά και για μένα είναι ένα παιδί που θα έπρεπε να έχει ακόμα πιο μεγάλη και γρήγορη εξέλιξη από τότε! Κι αυτή τη στιγμή, ωστόσο, είναι σε πολύ καλή και ώριμη ηλικία. Είναι ουσιαστική και πολύ καλή μεταγραφή για την ΑΕΚ!».

Ο Φλεβαράκης εμφανίζεται και 100% βέβαιος πως ο Σαντ Ρος δεν θα αντιμετωπίσει θέμα με την προσαρμογή του, αφού αγωνίζεται χρόνια στην Ευρώπη. «Ήταν στο γερμανικό πρωτάθλημα, μετά πήγε στη Νίμπουρκ, ύστερα στην Νταρουσάφακα. Δεν έχει θέμα με την προσαρμογή του, αυτή θα έρθει άμεσα. Έχει και καλά παιδιά Έλληνες η ΑΕΚ με σοβαρή προσωπικότητα, οπότε θα μπει γρήγορα στο κλίμα της ομάδας».

Τα δυνατά του στοιχεία; «Μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς. Δεν είναι ένα παιδί που έχεις να περιμένεις μόνο ένα πράγμα από αυτόν. Θα παίξει άμυνα, θα κλείσει χώρους, θα γεμίσει με το μέγεθός που έχει, με την αθλητικότητά του μπορεί να κλέψει, να τρέξει στον αιφνιδιασμό, είναι πολύ καλός στο τρανζίσιον. Έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και στο σετ παιχνίδι και στο διάβασμα του παιχνιδιού».

Ο Σαντ Ρος δεν είναι υπόδειγμα μόνο εντός παρκέ, αλλά κι εκτός, αφού ο πρώην προπονητής της Αστάνα σημειώνει: «Ήταν ένα πολύ σοβαρό και μελετημένο παιδί, πολύ συγκεντρωμένο στο στόχο του κι έδειξε πολύ έτοιμος όταν αποφάσισα να τον προωθήσω στην ομάδα. Ακόμα και σε παιχνίδια με πίεση, έδειξε ότι ήταν έτοιμος και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Ακόμη και τότε, που από την δεύτερη ομάδα που πέρασε στην πρώτη, έδειξε ότι έχει ένα πολύ καλό μέλλον».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα