Κεμζούρα: «Ο Σπανούλης είναι το... πρόσωπο του Ολυμπιακού»

Κεμζούρα: «Ο Σπανούλης είναι το... πρόσωπο του Ολυμπιακού»

Gazzetta team
Κεμζούρα: «Ο Σπανούλης είναι το... πρόσωπο του Ολυμπιακού»
Ο Κεστούτις Κεμζούρα θα είναι και στον Ολυμπιακό ο άμεσος συνεργάτης του Ντέιβιντ Μπλατ και μίλησε για τη νέα καριέρα του.

Στη λιθουανική ιστοσελίδα «delfi.lt» μίλησε ο άμεσος συνεργάτης εδώ και μία διετία πλέον του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα θα είναι στο προπονητικό τιμ των «ερυθρόλευκων» και μίλησε για τα νέα δεδομένα στην καριέρα του.

Αναλυτικά:

Για το αν πήγε στον Ολυμπιακό ώστε να συνεχίσει να δουλεύει με τον Μπλατ: «Μπορείς να το πεις έτσι. Η πιθανότητα να πάρω μία καλή δουλειά ως head coach δεν ήταν μεγάλη ούτε οι επιλογές μου ήταν πολύ ελκυστικές. Έχοντας συνυπολογίσει τα υπέρ και τα κατά, πήραν την απόφαση».

Για τους στόχους της ομάδας: «Δεν έχω συζητήσει γι' αυτό το θέμα με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ο κόουτς Μπλατ είχε μία κουβέντα με την διοίκηση. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι τέτοιος οργανισμός και ομάδα που πάντα παίζει για τους υψηλότερους στόχους».

Για το αν ο Ντέιβιντ Μπλατ ζητά τη γνώμη του για τους παίκτες που αποκτά: «Ναι, με ρωτά για το τι νομίζω και ότι μόνο εμένα. Μιλά επίσης με τη διοίκηση της ομάδας όταν εξετάζει τους πιθανούς στόχους».

Για το ότι ο Ολυμπιακός πήρε τον Ουίλιαμς-Γκος και ήθελε τον Χέρνι που ήταν στη λίστα της Ζαλγκίρις: «Δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα που γράφονται στον Τύπο. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι μόνο αυτές οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τους συγκεκριμένους παίκτες. Δεν πήρα μέρος στις διαπραγματεύσεις και γι' αυτό δεν μπορώ να μιλήσω με λεπτομέρειες. Οι παίκτες είχαν την ευθύνη της απόφασής τους».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Το καλύτερο είναι να έχεις συνδυασμός μία νεανικής, πεινασμένης ομάδας με έμπειρους παίκτες. Κάθε ομάδα θέλει έναν τόσο έμπειρο παίκτη όπως ο Σπανούλης που είναι το... πρόσωπο του Ολυμπιακού».

Για τις αρμοδιότητες του: «Το στιλ του Μπλατ χαρακτηρίζεται από το γεγονός πως του αρέσει να συνεργάζεται, δίνει σε όλους αρμοδιότητες και υπάρχει μεγάλη ευθύνη. Εγώ είμαι περισσότερο επιφορτισμένος με το επιθετικό κομμάτι και να βλέπω τι πήγε λάθος μετά την ανάλυση κάθε αγώνα. Όλο το staff όμως συμμετέχει στην προετοιμασία του πλάνου για τον επόμενο αγώνα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα