Μπλατ: «Δε μου αρέσει να μιλάω για στόχους, αλλά να δουλεύω για αυτούς» (vids)

Μπλατ: «Δε μου αρέσει να μιλάω για στόχους, αλλά να δουλεύω για αυτούς» (vids)

Μπλατ: «Δε μου αρέσει να μιλάω για στόχους, αλλά να δουλεύω για αυτούς» (vids)
Ο Ντέιβιντ Μπλατ έφτασε στην Αθήνα και στις πρώτες του δηλώσεις στάθηκε στη νέα σελίδα της καριέρας του, το πόσο εύκολα πήρε την απόφαση να αναλάβει τον Ολυμπιακό, τη φιλοσοφία του, τον Σπανούλη, τον Τουπάν ενώ προανήγγειλε την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη.

«Eίναι υπέροχο που βρίσκομαι εδώ. Έχω ζήσει στην Ελλάδα στο παρελθόν και έχω την εμπειρία. Νιώθω περήφανος και τυχερός που μου δίνεται η ευκαιρία να αναλάβω τον Ολυμπιακό την δεδομένη χρονική στιγμή. Είμαι χαρούμενος και ανυπομονώ να ξεκινήσω» είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Για το αν ήταν εύκολη η απόφασή του: «Ήταν πάρα πολύ εύκολη. Η πρώτη και μοναδική ομάδα που μίλησα ήταν ο Ολυμπιακός. Και όταν είδα το πλάνο που υπήρχε, έσπευσα να ολοκληρώσω τη συμφωνία. Εδώ είναι το μέρος που ήθελα να βρίσκομαι...»

Για τους στόχους του: «Δεν έρχεσαι σε μια ομάδα και σε ένα πρόγραμμα όπως του Ολυμπιακού χωρίς να γνωρίζεις τις προσδοκίες και την θέληση να αναλάβεις τις ευθύνες. Στο παρελθόν είχα την τύχη να αναλάβω ανάλογα προγράμματα, πολυ πετυχημένες ομάδες, πρωταθλήτριες, νικήτριες μεταλλίων. Για μένα δεν είναι θέμα αποτελεσμάτων, αλλά το τι κάνεις για να φτάσεις σε αυτά τα αποτελέσματα. Και ο Ολυμπιακός έχει πετύχει όσα έχει πετύχει, βάζοντας έναν στόχο. Το δύσκολο είναι η δουλειά που κάνεις, η αφοσίωση που βάζεις και η θέλησή του να θυσιάσεις ότι χρειάζεται προκειμένου να κάνεις αυτά τα πράγματα. Και γι αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό. Είναι ένα κλαμπ που το καταλαβαίνει αυτό. Και ταιριάζει στην φιλοσοφία μου...»

Για το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Θα κάνω το καλύτερο δυνατόν. Αυτή είναι η υπόσχεσή μου. Νιώθω πολύ τυχερός που γίνομαι μέλος αυτού του οργανισμού και αυτής της κοινότητας και αυτής της ιστορίας. Ο Ολυμπιακός έχει ειδική κουλτούρα, παράδοση και όλοι όσοι υποστηρίζουν την ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της. Θα κάνω το καλύτερο για να είναι ευτυχισμένοι».

Για την επόμενη κίνηση: «Μετά την απόκτηση του Τουπάν, απομένει ένα κομμάτι ακόμα. Παρά τα όσα ονόματα ακούγονται από τα media ή τους ατζέντηδες, δουλευουμε σκληρά ώστε να χτίσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για τον οργανισμό και τους οπαδούς μας. Εχω δώσει έμφαση στο να συνδυάσω την μεγάλη εμπειρία που έχουν οι παίκτες μαζί με τους νέους παίκτες την αθλητικότητα, την ταχύτητα και το σουτ. Αργά η γρήγορα θα έχουμε συμπληρώσει την ομάδα».

Για τον Τουπάν: «Βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, αλλά έχει την προοπτική να ανέβει ακόμα πιο ψηλά. Τρέχει στο παρκέ, είναι παίκτης που κάνει πολλες δουλειές και μπορεί να βοηθήσει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Θέλει να είναι μέλος στο πρόγραμμα που φτιάχνουμε».

Για τον Σπανούλη: «Παρά το γεγονός ότι έχει καταφέρει τόσα πολλά στην καριέρα του, έχει κατακτήσει τόσους τίτλους, παραμένει ένας ταπεινός και απλός παίκτης του μπάσκετ που τον νοιάζει πολύ η ομάδα του. Νοιάζεται για την επιτυχία της. Αναμφισβήτητα είναι ο ηγέτης της. Οταν φτάνεις να κοουτσάρεις τέτοιους παίκτες, το συναίσθημα είναι υπέροχο. Και ο Παπανικολάου γνωρίζει καλά τι χρειάζεται η ομάδα για να τα πάει καλά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα