Το εναλλακτικό πλάνο του Αγγέλου

Το εναλλακτικό πλάνο του Αγγέλου

bet365

Για τον Άρη των περιορισμών σε όλα τα επίπεδα, είναι απολύτως λογικό να κυκλοφορεί ο Βαγγέλης Αγγέλου με το εναλλακτικό πλάνο ανά χείρας και να διατηρεί ανοιχτές όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις.

Το φετινό καλοκαίρι θυμίζει εν πολλοίς αυτό που είχε ζήσει ο Βαγγέλης Αγγέλου στην πρώτη του θητεία στον Άρη. Γιατί και το 2013 οι «κίτρινοι» είχαν να διαχειριστούν την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και τότε επίσης τα χρήματα δεν ήταν αρκετά και τότε ακόμη στο γραφείο του είχε αραδιάσει έναν… πάκο χαρτιά στα οποία ήταν εγγεγραμμένα τα ονόματα των βασικών στόχων. Ενδεχομένως να έχει μικρή σημασία αλλά από τους παίκτες που είχε στο μυαλό του, απέκτησε μόλις έναν. Τον Τζέρεμι Χαντ. Γνωρίζοντας ότι ο Αμερικανός είχε «γυάλινα» γόνατα, δεν μπορούσε, αλλά αποκτήθηκε γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση.

Κάτι αντίστοιχο ενδέχεται να σημειωθεί και φέτος με τη διαφορά ότι (σε αντίθεση με τότε) η ελληνική αγορά δεν είναι το ίδιο πλούσια. Αυτό είναι το μόνιμο παράπονο όλων των προπονητών των ομάδων που πλην των πρώτων πέντε της περασμένης σεζόν. Γι’ αυτό ο Αρης αναγκάζεται να διαπραγματεύεται εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες με τους ίδιους παίκτες. Ξεχώρισε 10-12 από την περσινή Basketleague εκτιμώντας ότι αυτοί μπορούν να ανταποκριθούν στα αγωνιστικά κριτήρια και πλέον βρίσκεται με ένα τηλέφωνο στο χέρι.

Η ομάδα που σχημάτισε στο μυαλό του ο Αγγέλου προβλέπει την προσθήκη (στο υπάρχον ρόστερ) των Λευτέρη Μποχωρίδη, Τι Τζέι Μπρέι, Λάκι Τζόουνς, Μίλαν Μιλόσεβιτς ή Μάικ Κάιζερ και Βασίλη Καββαδά. Ξεκινώντας από τον Μποχωρίδη, πιθανότατα θα χρειαστούν κάποιες ημέρες ακόμη, αλλά η συμφωνία θα έρθει. Γιατί πολύ απλά, δεν γίνεται να μη συμφωνήσουν. Είναι το κοινό συμφέρον. Ο Άρης έχει την ανάγκη του 24χρονου γκαρντ και ο τελευταίος του Άρη. Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να το πει ο πάντα εύστοχος Νίκος Λότσος σε σημερινή(13/7) συνέντευξή του. Απλά αναζητείται το… fair deal που συνηθίζει να λέει ο γνωστός ατζέντης.

Επί της περίπτωσης του Βασίλη Καββαδά, ο ίδιος ατζέντης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του στο Nick Galis Hall. Αν με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση ήθελε απλά να καταδείξει το επίπεδο δυσκολίας και θυσίας που θα πρέπει να κάνει ο Άρης, θα φανεί στο μέλλον. Ο Άρης έχει χρόνο στη διάθεσή του. Ο βασικός σέντερ δεν θα απασχολήσει άμεσα τον Άρη. Όχι γιατί ο Αγγέλου έχει τη λογική ότι οι αγώνες κερδίζονται από τα γκαρντ, έχει όμως τους λόγους του να περιμένει. Ένας από αυτούς είναι ο Καββαδάς.

Οι δύο Τζόουνς

Για να επιστρέψουμε στους βασικούς στόχους, ο Τι Τζέι Μπρέι είναι η κύρια επιλογή για το 2-3. Λέγεται ότι έχει πρόταση στα χέρια του από τον Ερυθρό Αστέρα αλλά και από γερμανικές ομάδες. Το γνωρίζει μόνο ο ατζέντης του και οι ομάδες. Το βέβαιο είναι ότι έβαλε ψηλά το κασέ του. Περί των 90-100 χιλιάδων δολαρίων. Αν ο Άρης ανέβει σ’ αυτά τα επίπεδα κινδυνεύει να πάθει ίλιγγο γιατί δεν έχει αυτά τα χρήματα. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Βαγγέλης Αγγέλου κοίταξε και πάλι την περίπτωση του Κάμερον Τζόουνς. Με τον Αμερικανό συζήτησε πριν από περίπου έναν μήνα και ήταν απόλυτα ειλικρινής μαζί του. Ο Τζόουνς γνωρίζει τι θα πρέπει να προηγηθεί για να ανοίξει χώρος γι’ αυτόν. Δηλαδή, να μην προχωρήσει η υπόθεση του Τι Τζέι Μπρέι. Αυτό συμβαίνει κι έτσι ο Χαλκιδαίος προπονητής διατηρεί ανοιχτή την υπόθεση του Τζόουνς.

Πάμε στον Λάκι Τζόουνς. Ο Αμερικανός δεν απάντησε στην πρόταση του ΠΑΟΚ, δεν είναι «ζεστός» για το Περιστέρι κι όσο παραμένει ελεύθερος, ο Άρης νιώθει ότι έχει ελπίδες. Κακά τα ψέματα το Περιστέρι δεν ήταν ποτέ ο βασικός αντίπαλος των «κίτρινων» καθώς η καλύτερη πρόταση του «σκόνταψε» πάνω στην απουσία του από ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι σε επαφή με τον αθλητή, περιμένει και θεωρεί ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ του.

Κάιζερ, Μιλόσεβιτς και ΜακΓκι

Από τους τρεις, ο Άρης έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Μάικ Κάιζερ. Σε ότι αφορά τον Μίλαν Μιλόσεβιτς, στην παρούσα φάση η δική του περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει για αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους. Το κασέ του Σέρβου φθάνει τα 100.000 ευρώ, συν τοις άλλοις, έχει τον ίδιο ατζέντη (σ. σ. Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς) με τον Τάντια Ντραγκίτσεβιτς και ο Άρης χρωστάει στον τελευταίο το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του (της σεζόν 2016-17). Το ζήτημα είναι… σύνθετο.

Αγωνιστικά, αν θεωρηθεί δεδομένη η απόκτηση του Κάιζερ, ο Άρης ήδη έχει τρεις ξένους. Θέλει να αποκτήσει δύο για τις θέσεις 2-3 (Μπρέι ή Κάμερον Τζόουνς) και 3-4 (σ. σ. Λάκι Τζόουνς) και η θέση του έκτου ξένου θα πρέπει να δοθεί στον βασικό σέντερ. Τούτο έχει άμεση σχέση και με την περίπτωση του Γκάρι ΜακΓκι. Αν οι «κίτρινοι» αντιστρέψουν την υπόθεση του Βασίλη Καββαδά, δεν θα έχουν λόγο να κοιτάξουν τον πρώην σέντερ της Κύμης και από το πουθενά θα προκύψει η πολυτέλεια της προσθήκης ενός ξένου.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα