Έτσι δελεάζει τον Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός

Έτσι δελεάζει τον Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός

Έτσι δελεάζει τον Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός

bet365

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και πλέον οι «πράσινοι» έχουν ανοικτό πεδίο δράσης για να τον κάνουν δικό τους, αν και παραμονεύει το εξωτερικό!

Μουντιάλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 300+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγες ώρες, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο εκπρόσωπος του 24χρονου παίκτη ενημέρωσε την ΚΑΕ Ολυμπιακός ότι απορρίπτει την πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου και ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά.

Αυτομάτως χτύπησε... καμπανάκι στο «πράσινο» στρατόπεδο αφού ήταν γνωστή η πρόθεση του Παναθηναϊκού να κινηθεί για την απόκτησή του. Βέβαια ήταν δεδομένο επίσης ότι δεν θα έκανε καμία απολύτως κίνηση εάν και εφόσον δεν ξεκαθάριζε το μέλλον του στους «ερυθρόλευκους».

Από τη στιγμή που αποτέλεσε παρελθόν από το λιμάνι, ο Παναθηναϊκός πήρε τη μπάλα στα χέρια του και αντίπαλος για την απόκτηση του Παπαπέτρου είναι μόνο το εξωτερικό. Βέβαια τίποτε δεν είναι δεδομένο ωστόσο οι πρωταθλητές του προσφέρουν το ιδανικό «πακέτο» ώστε να αποδεχτεί την πρότασή τους.

Τα χρήματα παίζουν ρόλο, αλλά όχι πρωταρχικό για τον διεθνή φόργουορντ. Άλλωστε οι διαφορές σε αυτά που του πρόσφερε ο Ολυμπιακός, από αυτά που θα του προσφέρει ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μικρές και σε βάθος τριετίας φτάνουν τα 150.000 ευρώ περίπου. Εκείνο που μετράει για τον Ιωάννη Παπαπέτρου είναι ο ρόλος.

Ο ίδιος γνώριζε καλά ότι στον Ολυμπιακό θα έχει μπροστά του τον -κατά τα άλλα κολλητό του φίλο- Κώστα Παπανικολάου. Όπως γνώριζε ότι κανείς δεν μπορούσε να του εγγυηθεί ότι θα παίζει σίγουρα στην αγαπημένη του θέση και δεν θα συνεχίσει να είναι... ασανσέρ στο «τρία» και στο «τέσσερα», δίχως ξεκάθαρο ρόλο. Στον Παναθηναϊκό κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι εκείνος που επιθυμεί πρώτος απ' όλους την απόκτηση του Ιωάννη Παπαπέτρου, αφού στο πρόσωπό του βλέπει τον παίκτη που του έλειπε από τη συγκεκριμένη θέση. Δεν είναι επικοινωνιακό το θέμα, όσο αγωνιστικό. Σίγουρα εγγυήσεις για χρόνο συμμετοχής δεν υπάρχουν ποτέ και για κανέναν από τη στιγμή που είναι κάτι που πρέπει να κερδίσει κάποιος με το σπαθί του, ωστόσο ο Καταλανός προπονητής του δίνει μια βάση.

Όπερ και σημαίνει ότι θα αγωνίζεται στο «τρία», θα προπονείται ως «τριάρι» και μόνο σε συνθήκες αγώνα θα μεταφέρεται στο «τέσσερα». Αν και γι' αυτήν την δουλειά θα υπάρχουν ήδη δύο παίκτες (σ.σ. ο ξένος και ο Μήτογλου) όπως και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που έχει κάνει με επιτυχία την συγκεκριμένη δουλειά. Ουσιαστικά ο Παπαπέτρου θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες ως σμολ φόργουορντ και θα μοιράζεται τη θέση με τον Θανάση. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που του προσφέρει αυτά που ακριβώς θέλει, τόσο όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι (αν και όπως είπαμε δεν είναι το βασικό μέλημα για εκείνον) όσο -και πολύ περισσότερο- όσον αφορά το αγωνιστικό.

Βέβαια τα πράγματα ίσως και να μην είναι τόσο εύκολα και απλά όσο... μπορεί να φαίνονται. Πάντα η μετάβαση από τον έναν «αιώνιο» στον άλλον δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για Έλληνα παίκτη. Αυτό ίσως να είναι ένα κομμάτι που μπορεί να «τρενάρει» τον Παπαπέτρου, ο οποίος -προς το... παρόν!- έχει προτάσεις τόσο από την Εφές, όσο και από την Χίμκι. Αν και εφόσον ο ίδιος δεν σκεφτεί τη μεταπήδηση από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, είναι δεδομένο ότι θα φορέσει τα πράσινα. Αν ωστόσο στραγγαλίζει το μυαλό του με τέτοιες σκέψεις, ενδεχομένως να κοιτάξει το μέλλον του εκτός των συνόρων...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα