Ο ΠΑΟΚ πάει στο Las Vegas

Ο ΠΑΟΚ πάει στο Las Vegas

Gazzetta team
Ο ΠΑΟΚ πάει στο Las Vegas

bet365

Νίκος Σταυρόπουλος και Ηλίας Παπαθεοδώρου θα αναχωρήσουν αύριο(5/7) για το Las Vegas για να παρακολουθήσουν το summer league αλλά και στο πλαίσιο επαφών με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Φέτος, για πρώτη φορά θα συμμετέχουν στο summer league και οι 30 ομάδες του ΝΒΑ. Όπως είχε αποκαλύψει το gazzetta.gr, στις επαφές που θα έχουν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνεται και μια συνάντηση με τον Φιλ Γκος ο οποίος θα είναι στο τεχνικό επιτελείο των Washington Wizards, με την παράλληλη ιδιότητα και του παίκτη. Μάλιστα, στη συνάντηση που θα γίνει με τον 35χρονο γκαρντ θα φανεί αν τελικώς θα παραμείνει στο PAOK SPORTS ARENA. Ο Γκος έχει στα χέρια του πρόταση από τους Wizards για να ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, με δηλώσεις του στο www.paokbc.gr στάθηκε στη σημασία της παρουσίας του Δικεφάλου στο Las Vegas. «Στο Las Vegas το κυρίαρχο στοιχείο είναι οι παίκτες, αλλά εκεί μπορείς να βρεις και άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στον χώρο, όπως GM ομάδων και ατζέντηδες. Τόσα χρόνια, με την παρουσία μας στις ΗΠΑ, έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο ανθρώπων οι οποίοι μας βοηθάνε σε επιλογές, καθώς είναι πιο έμπειροί από εμάς και έχουν καλύτερη γνώση της αμερικανικής αγοράς. Έχουμε ήδη προγραμματίσει αρκετές συναντήσεις και θεωρώ ότι η παρουσία μας θα αποδειχθεί εποικοδομητική».

Ο «Μάτζικ» αναφέρθηκε και στις διαφορές του τουρνουά του Portsmouth στο οποίο πήγαινε τα οποία χρόνια με το Summer Leagueτου Las Vegas: «Η βασική διαφορά είναι ότι στο Portsmouth έχεις να κάνεις με rookies παίκτες, ενώ στο Las Vegas υπάρχουν και παίκτες με επαγγελματική εμπειρία. Γενικά, το επίπεδο είναι πιο υψηλό στο Las Vegas».

Παπαθεοδώρου: «Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αναφέρθηκε στα μακροχρόνια οφέλη της παρουσίας στο summer league. «Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να δούμε από κοντά και να γνωρίσουμε παιδιά, τα οποία ο ΠΑΟΚ έχει στο στόχαστρό του εδώ και 2-3 χρόνια, αλλά και κάποια νέα παιδιά που βγήκαν φέτος στην αγορά. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε προσωπικά μαζί τους, να τους μεταφέρουμε τις απόψεις μας και να γνωρίσουμε τι ακριβώς ζητάνε και αυτοί από την παρουσία τους στην Ευρώπη. Θα έχουμε επαφές με πάρα πολλούς ανθρώπους, καθώς έχουμε προγραμματίσει ραντεβού με παίκτες, ατζέντηδες και προπονητές. Νομίζω ότι είναι μια εμπειρία που θα μας φανεί σίγουρα ωφέλιμη τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα. Δεν πάμε με σκοπό να υπογράψουμε κάποιον παίκτη, αλλά με σκοπό να επικοινωνήσουμε με κάποια παιδιά που σίγουρα μας ενδιαφέρουν. Αν μιλήσουμε και βρεθεί η χρυσή τομή, τότε γιατί όχι κάποιος ή κάποιοι από τους ξένους της φετινής μας ομάδας να προέρχονται από εκεί».

Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε και στον Τζαμάλ Τζόουνς του οποίου η απόκτηση ανακοινώθηκε χθες(3/7) από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. «Είναι ένα παιδί που είχαμε στο μυαλό μας από πέρυσι, από την πορεία του στη Φινλανδία τη σεζόν 2016-2017. Τον παρακολουθήσαμε πάρα πολύ στενά όλη την προηγούμενη χρονιά στη Verona, όπου έκανε μία ώριμη και καλή σεζόν και νομίζω ότι είναι ένας παίκτης που θα μπορέσει να μας βοηθήσει και με την αθλητικότητά του και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει ως αθλητής».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα