Οι Ουίζαρντς θέλουν τον Φιλ Γκος!

Οι Ουίζαρντς θέλουν τον Φιλ Γκος!

Οι Ουίζαρντς θέλουν τον Φιλ Γκος!

bet365

Το gazzetta.gr καταθέτει τα δεδομένα της υπόθεσης του Φιλ Γκος και της πρότασης που έχει στα χέρια του από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Προφανώς και δεν εντάσσεται στη σφαίρα του τυχαίου το ότι η προσπάθεια του ΠΑΟΚ για την παραμονή του Φιλ Γκος χρονολογείται από τις αρχές του περασμένου Απρίλη. Λίγες εβδομάδες μετά το περιβόητο… «money time» που είπε ο Αμερικανός όταν είχε ερωτηθεί για το αγωνιστικό κίνητρο μιας σειράς εξαιρετικών εμφανίσεων. Η συγκεκριμένη απάντηση έχει σημασία γιατί πολύ απλά καταδεικνύει τον τρόπο σκέψης του και το επίπεδο ειλικρίνειάς του.

Ο ΠΑΟΚ εκτίμησε πολλά πράγματα στον 35χρονο Αμερικανό και κυρίως το γεγονός ότι ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την (περσινή) αγωνιστική ιστορία του. Λες και βαστούσε ένα μαγικό ραβδάκι και ξαφνικά το… ασχημόπαπο μεταμορφώθηκε σε κύκνο. Κυρίως όμως είναι η επαγγελματική προσέγγιση όλων των καταστάσεων. Το επίπεδο αντίληψης του είναι αρκετά υψηλό και φυσικά αυτό διευκόλυνε τη δουλειά του Ηλία Παπαθεοδώρου, πέρα από τη σχέση ειλικρίνειας που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και από την άλλη πλευρά, αυτή του αθλητή. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έλεγε στους επιτελείς του Δικεφάλου για την πρόταση που έχει στα χέρια του εδώ και αρκετούς μήνες από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Αυτή προβλέπει την ένταξή του στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας με αφετηρία το summer league στο Λας Βέγκας. Αυτός είναι ο βασικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Η προοπτική προπονητικής καριέρας σ’ έναν σπουδαίο οργανισμό και φυσικά το γεγονός της παροχής μιας μοναδικής ευκαιρίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Φιλ Γκος καλείται να πάρει (ίσως) τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής του σε επίπεδο καριέρας. Αν δηλαδή θα «θυσιάσει» τον αθλητή ο οποίος νιώθει ότι έχει τουλάχιστον μία ακόμη παραγωγική χρονιά, για να φορέσει το κουστούμι του προπονητή. Η πρόταση των Ουίζαρντς είναι ξεκάθαρη και προβλέπει άμεση ενεργοποίηση. Αυτή του ΠΑΟΚ είναι το ίδιο, καθώς τον θέλει για έναν ακόμη χρόνο και μάλιστα με αυξημένες οικονομικές απολαβές.

Τα παραπάνω οδηγούν στο λογικό συμπέρασμα ότι αυτή η υπόθεση δεν θα κλείσει μέσα στις επόμενες ώρες. Ο Φιλ Γκος θα είναι στο τεχνικό επιτελείο των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς στο summer league στο Λας Βέγκας, θα νιώσει την εμπειρία και αναλόγως θα αποφασίσει. Αφού προηγηθεί η συνάντησή του με τους Ηλία Παπαθεοδώρου, Νίκο Σταυρόπουλο στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς οι επιτελείς του ΠΑΟΚ θα βρεθούν στην πόλη του «τζόγου». Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Γκος γιατί πολύ απλά η περίπτωσή του δεν εμπεριέχει «τζόγο». Ξέρει τι μπορεί να πάρει από τον Αμερικανό κι αυτό καλλιεργεί καθεστώς απόλυτης αγωνιστικής ασφάλειας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα