Πρώτη δικαίωση για Άρη επί της υπόθεσης Μούρτου

Πρώτη δικαίωση για Άρη επί της υπόθεσης Μούρτου

Πρώτη δικαίωση για Άρη επί της υπόθεσης Μούρτου

bet365

Η ΕΕΟΔΑΚ έκανε απολύτως δεκτές τις θέσεις της ΚΑΕ Άρης επί της προσφυγής που κατέθεσε ο Σπύρος Μούρτος και ανέβαλε την υπόθεση για τις 10 Ιουλίου καλώντας τις δύο πλευρές να βρουν συμβιβαστική λύση.

Ο Άρης πέτυχε την πρώτη δικαστική νίκη του επί της υπόθεσης του Σπύρου Μούρτου, από τη στιγμή που έπεισε τα μέλη της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών στη συγκεκριμένη εκδίκαση. Οι «κίτρινοι» παράθεσαν τα γεγονότα και επί της ουσίας το πραγματικό ιστορικό της υπόθεσης εστιάζοντας στη στάση που κράτησε ο ίδιος ο αθλητής. Η ΕΕΟΔΑΚ δέχθηκε τις θέσεις του Άρη γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου ανέβαλε την υπόθεση για τις 10 Ιουλίου και ζήτησε από τις δύο πλευρές να βρουν συμβιβαστική λύση για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέας μετάθεσης για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!

Για την ακρίβεια, η ΚΑΕ Άρης παραθέτοντας τα γεγονότα σημείωσε ότι ο Σπύρος Μούρτος στη συνάντησή του με τον Βαγγέλη Αγγέλου ζήτησε την αποδέσμευσή του και μάλιστα του ζήτησε να μην καταβάλει προσπάθεια να τον μεταπείσει. Επίσης, η ΚΑΕ Άρης σημείωσε ότι ο ίδιος ο αθλητής παραιτήθηκε από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του αρκεί να εξασφαλίσει την ελευθερία του και τόνισε αρκετές φορές ότι απαιτεί την πληρωμή μόνο των οφειλόμενων (65.000 ευρώ).

Πάνω σ’ αυτό η ΚΑΕ Άρης ισχυρίστηκε ότι το ποσό της οφειλής δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αναγράφεται στο κείμενο της προσφυγής καθώς ο παίκτης αξιώνει το ποσό των 200.000 ευρώ! Επί τούτου, η ΚΑΕ εξέφρασε έντονα τις απόρροιες της και την έκπληξή της καθώς το ποσό που οφείλεται με αυτό που αναφέρει το έγγραφο της προσφυγής δεν έχουν καμία σχέση. Η πλευρά του Άρη σημείωσε επίσης την έκπληξή της αλλά και την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη νομική ενέργεια έγινε κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων και παρά την όλη καλή διάθεσή της, φαίνεται ότι η η υπόθεση αυτή είναι μεθόδευση για να υποχρεωθεί ο Άρης να συνθηκολογήσει.

Επί της ουσίας, η απόφαση της ΕΕΟΔΑΚ να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 10/7 αναμφίβολα στοιχειοθετεί μια πρώτη δικαίωση της ΚΑΕ, όπως επίσης και η γενικότερη στάση της επιτροπής να βρουν συμβιβαστική λύση. Σε περίπτωση εξάλλου που δεν επιτευχθεί λύση έως τις 10/7 και μετατεθεί εκ νέου η υπόθεση για τον Σεπτέμβριο, αυτό το σενάριο θα είναι αρνητικό για τον ίδιο τον αθλητή ο οποίος ζήτησε την ελευθερία του για να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Στον Άρη δεν θέλησαν να καταθέσουν επισήμως σχόλιο για τη συγκεκριμένη εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά σημείωσαν ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές όπου η ΚΑΕ ήταν αδύναμη σε νομικό επίπεδο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα