Ολυμπιακός και Σπανούλης θέλουν να συνεχίσουν μαζί

Ολυμπιακός και Σπανούλης θέλουν να συνεχίσουν μαζί

Ολυμπιακός και Σπανούλης θέλουν να συνεχίσουν μαζί
Το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα της συζήτησης του Ολυμπιακού με τον Βασίλη Σπανούλη για την ανανέωση της συνεργασίας την οποία αμφότεροι επιθυμούν.

Να είσαι πρώτος στην ιστορία της Euroleague στις ασίστ, δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης και free agent αποτελεί «εκρηκτικό» συνδυασμό ακόμη και αν είσαι 36 ετών.

Ο Βασίλης Σπανούλης ολοκλήρωσε το τρίτο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά σκέφτεται το τέταρτο. Ανάλογα σκέφτεται και η διοίκηση των Πειραιωτών.

Για να γίνει η σκέψη... πράξη, χρειάζεται ειδικός χειρισμός στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» κατανοεί πως ο χρόνος περνά, αλλά επίσης ξέρει και πόσο καλά έπαιξε για ένα τρίμηνο περίπου που ήταν απόλυτα υγιής και πόσα μπορεί να προσφέρει στο μέλλον.

Επίσης καταλαβαίνει πως η οικονομική κατάσταση της χώρας παραμένει σε πλήρη αβεβαιότητα. Αυτό που δεν συζητάει είναι την υπογραφή ενός συμβολαίου ενός χρόνου αφού πιστεύει πως μπορεί να αγωνιστεί στο τοπ επίπεδο τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.

Ο Σπανούλης δε θα είχε το παραμικρό πρόβλημα σε μείωση των αποδοχών του αρκεί να υπογράψει διετές κλειστό συμβόλαιο το οποίο θα δείχνει σεβασμό προς το πρόσωπό και την προσφορά του.

ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ

Παρά τα αντιθέτως γραφόμενα και θρυλούμενα τον Βασίλη Σπανούλη τον ενδιαφέρουν οι εγχώριοι τίτλοι (μοναδικός που πάλεψε στον τελικό Κυπέλλου κι ας είναι... χορτασμένος) και πως θα κατακτήσει μία ακόμη φορά την Euroleague πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ο 36άχρονος γκαρντ τα δύο περασμένα καλοκαίρια, πίεζε ώστε να ενισχυθεί η ομάδα στην περιφέρεια με έναν παίκτη που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα. Το ίδιο επιθυμεί και θα πράξει και φέτος.

Με ένα απλό παράδειγμα για να γίνει πιο κατανοητό, ο Σπανούλης προτιμά να παίζει 22 λεπτά και να έχει 12 πόντους με 10 προσπάθειες και 6 ασίστ, παρά να παίζει 33 λεπτά και να έχει 16 πόντους με 20 προσπάθειες.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δε φαντάζονται την ομάδα τους χωρίς τον Σπανούλη στο ρόστερ. Τον σέβονται, τον λατρεύουν και κυρίως τον πιστεύουν για όσα έχει ακόμη να προσφέρει.

Το θέμα είναι οι λεπτοί χειρισμοί στο ένα (συνήθως δεν χρειάζεται δεύτερο) ραντεβού που θα γίνει, να πείσουν και τις δύο πλευρές πως το μέλλον τους είναι κοινό.

Ξεκάθαρα πάντως τόσο ο Σπανούλης και η οικογένειά του όσο και ο Ολυμπιακός θέλουν να συνεχίσουν μαζί.

Η ΕΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Η Αναντολού Εφές έχει προσεγγίσει τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς για να αποκτήσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού προσφέροντάς του αρκετά χρήματα. Ο Σέρβος ατζέντης ισχυρίζεται πως μπορεί να φέρει κι άλλες προτάσεις στον Σπανούλη, αλλά το μήνυμα του Λαρισαίου γκαρντ είναι ξεκάθαρο πως προτεραιότητά του είναι η παραμονή του στον Πειραιά και όχι οι τουρκικές λίρες.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως ο Σπανούλης θα εξέταζε μία λύση από το εξωτερικό μόνο αν η συγκεκριμένη ομάδα να είχε στόχο την παρουσία της στο Final 4 και την κατάκτηση της Euroleague.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα