Το πρωτάθλημα θα το πάρει αυτός που...

Το πρωτάθλημα θα το πάρει αυτός που...
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναλύει τα στοιχεία τα οποία πιστεύει πως θα χαρίσουν τον τίτλο σε όποια ομάδα τα βρει.

Το πρωτάθλημα λοιπόν θα κριθεί σε ένα παιχνίδι, σε ένα σαραντάλεπτο αφού ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός κατάφεραν να φτάσουν στις τρεις πολυπόθητες νίκες σε τέσσερις αγώνες.

Οι παίκτες είναι κουρασμένοι από ένα εννιάμηνο με περισσότερες από 67-68 αναμετρήσεις, αλλά πλέον βρίσκονται ένα βήμα από αυτό για το οποίο πάλευαν.

Σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχει η λέξη κούραση, δεν υπάρχει το «ήθελε περισσότερο και το πήρε», δεν υπάρχει περιθώριο να διορθώσεις ένα λάθος...

Αντιθέτως υπάρχει η «άσχημη βραδιά», απλά θα στοιχίσει έναν τίτλο και θα κρατήσει μία εκ των δύο ομάδων στο μηδέν, στο απόλυτο τίποτα σε ό,τι αφορά τους τίτλους.

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ...

1. Το βασικότερο για μένα στοιχείο του αυριανού τελικού είναι η πνευματική ετοιμότητα, η συγκέντρωση των παικτών. Όποια ομάδα καταφέρει να μείνει προσηλωμένη στο στόχο και να μην χαλάσει το μυαλό της, θα έχει σημαντικό προβάδισμα.

Σε αυτό το κομμάτι φοβάμαι περισσότερο τους «ερυθρόλευκους» και πως θα αντιμετωπίσουν το πρώτο κακό σφύριγμα (κατά τη δική τους κρίση, κακό ή όντως κακό). Αν αρχίσουν τη γκρίνια, τη μουρμούρα, τη διαμαρτυρία και τα συναφή, θα νικήσει ο Παναθηναϊκός. Αν εμφανιστούν με την πνευματική δύναμη του πρώτου αγώνα, τότε θα έχουν αυξημένες πιθανότητες να πανηγυρίσουν.

2. Στα τρίποντα. Με έχετε μάθει πια, αλλά επιμένω πως με τον τρόπο που παίζουν οι ομάδες είναι υπερχρήσιμα. Όποιος από τους δύο καταφέρει να ευστοχήσει σε τουλάχιστον 9 τρίποντα με ένα ποσοστό της τάξης του 38%, θα έχει τον πρώτο λόγο.

3. Όπως είχα γράψει παραμονές του Game 1, o Ολυμπιακός δεν θα έχει την παραμικρή τύχη αν δε βρει τουλάχιστον 27-28 πόντους από τους ξένους του.

4. Στους παίκτες της ρακέτας. Από τη μία Γκιστ, Σίνγκλετον, Βουγιούκας, Όγκουστ και από την άλλη ΜακΛιν, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Ουίλτζερ. Θεωρώ αναγκαίο για τον Ολυμπιακό να βρει ένα ποιοτικό διάστημα 7-8 λεπτών από τον Σέρβο του. Να τελειώσει δηλαδή με 9 πόντους και 6 ριμπάουντ.

5. Στις βολές. Ο Παναθηναϊκός και στα τέσσερα προηγούμενα ματς ήταν εώς και άθλιος από τη γραμμή των βολών με 67/109, (61.4%). Ο Ολυμπιακός έχει 78/109 (71.5%), επίσης τραγικό, αλλά όχι τόσο. Όποια βρει ποσοστό μεγαλύτερο του 77% θα είναι σούπερ. Παρεμπιπτόντως σατανικό ότι έχουν σουτάρει ίδιο αριθμό βολών. Ούτε επίτηδες να είχε γίνει.

ΥΓ: Η σιωπή του Βασίλη δείχνει την ποιότητά του και ως ανθρώπου.

ΥΓ 2: Τελειώνει η πιο αλλοπρόσαλλη σεζόν του Ολυμπιακού, τουλάχιστον την τελευταία πενταετία. Να δούμε με ποιον τρόπο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.