Παπαθεοδώρου: «Τώρα παίζουν ρόλο οι προσωπικότητες»

Gazzetta team
Παπαθεοδώρου: «Τώρα παίζουν ρόλο οι προσωπικότητες»
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τους τελικούς της Basket League, στάθηκε στα κλειδιά ενόψει του 5ου και τελευταίου αγώνα, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Παίξε νόμιμα live στοίχημα στις μεγάλες διοργανώσεις από κινητό & τάμπλετ με τις συνταγές της Θείας Βίστα!

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ με δηλώσεις του στον Sport Fm εξήγησε μεταξύ άλλων ότι στην τελευταία αναμέτρηση της σεζόν, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ισχυροί χαρακτήρες και οι προσωπικότητες των παικτών.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου

Για το πού κρίθηκε ο τέταρτος τελικός: «Αυτό που μέτρησε χθες πάνω από όλα ήταν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήθελαν να τελειώσει η δουλειά στο ΣΕΦ. Είδα λιγότερο κομμάτια τακτικής και περισσότερο πάθος και λάμψη στα μάτια. Ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο αθλητική ομάδα όσο ο Παναθηναϊκός και είχε πολλές έξτρα κατοχές, ενώ πήρε τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ μετά από βολές. Καλοί οι προπονητές, αλλά τώρα μετρούν περισσότερο οι χαρακτήρες. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καταπονημένος, έχει έναν παίκτη σαν τον Γκιστ που πρέπει να σπρώχνεται με τους σέντερ, να κυνηγά τους κοντούς και να αλλάζει στην άμυνα. Το ίδιο και με τον Σίνγκλετον, που μετά την απόφαση να υπάρχει back up ο Μήτογλου που δεν έχει παραστάσεις, μετρά μέσο όρο 36 λεπτά συμμετοχής στους τελικούς και είμαστε στις 15 Ιουνίου».

Για τις προσωπικότητες που κρίνουν τη διαφορά: «Είναι κυρίως θέμα προσωπικότητας. Χθες εμφανίστηκε σε ένα σημείο ο Λοτζέσκι και ο Τζέιμς και λίγο έλειψε να περάσει μπροστά ο Παναθηναϊκός. Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες που στην καλή τους μέρα μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Έχουμε δει πέμπτο τελικό που κρίθηκε από τον Δημήτρη Παπανικολάου, που ως τότε δεν είχε παίξει. Αν το παιχνίδι πάει στο τέλος στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλος παίκτης που θα πρέπει να πάρει την απόφαση πλην του Σπανούλη».

Για το επίπεδο ανταγωνισμού και θεάματος στους τελικούς: «Οι διαφορές είναι πολύ μικρές, από την αρχή της χρονιάς. Οι δύο ομάδες είχαν καλά και άσχημα διαστήματα μέσα στη σεζόν. Δίκαια βάσει εικόνας και κατάστασης αυτή τη στιγμή θα πάνε σε πέμπτο τελικό. Ο Ολυμπιακός στις δύο νίκες που έχει κάνει έχει περιορίσει τον Παναθηναϊκό στις 8 ασίστ και ο Παναθηναϊκός έχει σπάσει τη δημιουργία του Σπανούλη. Βλέπουμε ένα παιχνίδι που βασίζεται αρκετά στο ένας εναντίον ενός κι αυτό οι τελικοί είναι αρκετά μονότονοι και όχι τόσο θεαματικοί».

Για το πέμπτο ματς: «Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σε ένα γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα παίζοντας στο γήπεδό του, αλλά πρέπει να διαχειριστεί την πίεση. Διαθέτει έναν έμπειρο κορμό που μπορεί να το αντιμετωπίσει. Ο Ολυμπιακός έχει πάει τη σειρά σε πέμπτο ματς και από τη στιγμή που έχει κάποια παιδιά με εμπειρία και ψυχολογία, όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, από τη στιγμή που δεν ‘σκουπίστηκαν’ έχει τις πιθανότητές του και θα τις διεκδικήσει».

Για το αν μπορούμε να δούμε κάτι διαφορετικό στο πέμπτο ματς: «Στο σημείο που έχει φτάσει η σεζόν και το χρόνο μεταξύ των αγώνων λίγο και να αφιερώνεται σε αποκατάσταση και βίντεο, είναι λίγο δύσκολο να βάλεις καινούρια πράγματα».

Για τη διαιτησία και τα πολλά φάουλ στο χθεσινό ματς: «Πρέπει να δούμε με πάρα πολλή συμπάθεια τους διαιτητές, γιατί είναι εγκλωβισμένοι-όσοι έχουν δυνατότητες γιατί δεν είναι όλοι-σε μικρόκοσμους από διαφορετικά στρατόπεδα, που δεν τους αφήνουν να κάνουν αυτό που πρέπει. Είναι αναγκασμένοι να παίζουν και να σκέφτονται. Μπορείς να γνωρίζεις ποιο σάιτ θα γράφει τι, ποιος θα φωνάζει, γιατί θα φωνάζει, τι θα λέει ο νικητής και τι ο ηττημένος. Μετράμε τις βολές, είναι το πρώτο κριτήριο… αδικίας. Ακόμη και ο ικανός διαιτητής όταν ξέρει ότι δεν αξιολογείται με βάση την απόδοσή του, αλλά με βάση το αν αρέσει ή όχι αυτό που σφύριξε. Κι εγώ πολλές φορές έχω παρασυρθεί από την αγωνία της νίκης, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως η πίεση που ασκείται είναι μεγάλη. Θεωρώ πως η διαιτησία πρέπει να γίνει επαγγελματική, γιατί όσο υπάρχουν διαιτητές εξαρτώμενοι από διάφορες συνθήκες θα έχουμε πολλούς μέτριους».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ: «Χρειάζεται υπομονή και στήριξη σε όλους τους ανθρώπους που προσπαθούν να παράγουν έργο. Περάσαμε έναν πάρα πολύ δύσκολο μήνα με άσχημα αποτελέσματα και εμφανίσεις. Αρχίσαμε τη σεζόν στα πρώτα έξι ματς με τραυματία τον Κόνιαρη και τον Ντίλαρντ με πρόβλημα όρασης. Υπήρχε έντονη αμφισβήτηση, αλλά το προσπεράσαμε. Προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε όχι για ποιο λόγο υπάρχει αρνητική κριτική, αλλά τι λάθη είχαμε κάνει. Το κάναμε με το σωστό τρόπο και καταφέραμε να διορθώσουμε την εικόνα μας με κάποιες αλλαγές σε παίκτες, την επιστροφή αρκετών τραυματιών που είχαμε και την αντίδρασή μας. Υπάρχουν κάποιοι που αμφισβήτησαν προτού δουν και κάποιοι που αμφισβήτησαν στην πορεία. Καταφέραμε όμως να εξελίξουμε την ομάδα και είναι μεγαλύτερο επίτευγμα και από την τρίτη θέση ότι καθημερινά σαν σύνολο προοδεύαμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα