Ο Πρίφτης, η Ούνικς Καζάν και η καταληκτική 30η του Ιούνη

Ο Πρίφτης, η Ούνικς Καζάν και η καταληκτική 30η του Ιούνη

bet365

Ανοιχτό είναι το μέλλον του Δημήτρη Πρίφτη στην Ούνικς Καζάν σε μια υπόθεση η οποία προφανέστατα απασχολεί και την ΑΕΚ…

winmasters.gr: Παίξε νόμιμα από το κινητό σου! Ζωντανές προτάσεις στοιχημάτων κατά την εξέλιξη του αγώνα

Μάλλον πρόκειται για μια επανάληψη της περσινής ιστορίας. Υπό την έννοια ότι και πέρυσι ο Έλληνας προπονητής ήταν ο κύριος στόχος της ΑΕΚ για την τεχνική ηγεσία δίχως τελικώς οι συζητήσεις να καταλήξουν σε συμφωνία. Επί τούτου να σημειώσουμε ότι τότε ΑΕΚ και Πρίφτης δεν διαφώνησαν (π.χ.) στο οικονομικό ή στη διάρκεια του συμβολαίου. Επρόκειτο για μια απόφαση του έμπειρου τεχνικού η οποία πήγαζε από τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί ως άνθρωπος.

Στη συνέχεια προέκυψε η Ούνικς Καζάν και ο Δημήτρης Πρίφτης υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η λεπτομέρεια του τελευταίου έχει να κάνει με το δικαίωμα ενεργοποίησης του δεύτερου χρόνου το οποίο ανήκει στη ρώσικη ομάδα. Για την ακρίβεια, μπορεί να το πράξει έως τις 30 Ιουνίου 2018. Συνεπώς, αυτή η ημερομηνία είναι η πλέον καταληκτική για το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η φετινή χρονιά για την Ούνικς Καζάν άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Στην κανονική διάρκεια της VTB πραγματοποίησε απίστευτη πορεία μετρώντας μόλις δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχα και τερμάτισε στη 2η θέση. Μέσω των playoffs της διοργάνωσης πρκρίθηκε στο Final Four αλλά στον ημιτελικό έχασε στις λεπτομέρειες από την Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στην πραγματικότητα, η Ούνικς Καζάν άγγιξε την υπέρβαση καθώς κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο μιας ομάδας με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Στο Eurocup αποκλείστηκε στα playoffs της διοργάνωσης από την Μπάγερν Μονάχου. Η αλήθεια είναι ότι πλήρωσε βαρύ τίμημα για την εντός έδρας ήττα της από τη Βιλερμπάν με συνέπεια να πάει στην τελική φάση με μειονέκτημα έδρας.

Τα παραπάνω έχουν αξία διότι πολύ απλά στην Ούνικς Καζάν νιώθουν ικανοποίηση για το επίπεδο δουλειάς του Έλληνα τεχνικού, ενδεχομένως να υπάρχει και η πρόθεση ενεργοποίησης του δεύτερου έτους του συμβολαίου. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν πριν από περίπου 24 ώρες όπου προχώρησαν σε αξιολόγηση της πορείας της ομάδας, αλλά δεν μπήκαν σε ουσιαστική συζήτηση σχετική με το μέλλον της συνεργασίας τους. Είναι προφανές ότι και οι Ρώσοι θέλουν να κερδίσουν χρόνο, τους τον προσφέρει εξάλλου το συμβόλαιο και η δυνατότητα λήψης απόφασης έως τις 30 Ιουνίου. Αυτό βέβαια διατηρεί σε αναμμένα κάρβουνα και την ΑΕΚ η οποία ούτως ή άλλως είναι σε θέση αναμονής.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα