Το 2ετές συμβόλαιο στον Μαργαρίτη και η αισιοδοξία για Γκος

Το 2ετές συμβόλαιο στον Μαργαρίτη και η αισιοδοξία για Γκος

Το 2ετές συμβόλαιο στον Μαργαρίτη και η αισιοδοξία για Γκος

Ο ΠΑΟΚ έχει τοποθετήσει σε κατάσταση προτεραιότητας την παραμονή των Βαγγέλη Μαργαρίτη, Φιλ Γκος και νιώθει ότι έχει το πάνω χέρι για τη διατήρησή τους στο ρόστερ.

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο περιπτώσεις είναι ιδιαίτερες. Ο μεν Βαγγέλης Μαργαρίτης ήδη έχει συμπληρώσει έξι χρόνια στην ομάδα, είναι ο αρχηγός της και ο ΠΑΟΚ του προσφέρει τη δυνατότητα να κλείσει την καριέρα του διατηρώντας όλα τα προνόμια που του αξίζουν. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές ολοκλήρωσαν τις συζητήσεις τους και απομένει η απάντηση του αθλητή. Υπό την έννοια ότι οι επιτελείς του Δικεφάλου κατέθεσαν πρόταση για διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη βεβαιότητα ότι καλύπτουν τα «θέλω» του αθλητή τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Γνωρίζουν ότι ο Προμηθέας Πατρών είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά δεν νιώθουν φόβο για την απώλειά του.

Πάμε στον Φιλ Γκος. Η πρόταση στον Αμερικανό περιλαμβάνει συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους και εμπεριέχει (σε οικονομικό επίπεδο) σαφέστατο στοιχείο αναγνώρισης της προσφοράς του στην ομάδα. Δηλαδή, ο ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται ότι ο έμπειρος γκαρντ θέλει να εξαργυρώσει τη χρονιά που έκανε και η πρόταση που του κατέθεσε αποσκοπεί στο να μην αδικηθεί. Οι επιτελείς του Δικεφάλου εκτιμούν ότι ο Φιλ Γκος θα παραμείνει στην ομάδα, θεωρούν ότι καλύπτουν τις απαιτήσεις του τόσο σε επίπεδο ποιότητας του περιβάλλοντος εργασίας, όσο σε αντίστοιχο αγωνιστικού ρόλου. Καταλαβαίνουν επίσης ότι ο παίκτης θέλει πρώτα να κάνει μια συζήτηση με τον Αμερικανό ατζέντη του, όπως όμως και στην περίπτωση του Βαγγέλη Μαργαρίτη, νιώθουν ότι έχουν το πάνω χέρι.

Σε ότι αφορά τον Τεράν Πέτεγουεϊ, η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ ήξερε από καιρό ότι ο Αμερικανός έχει βρει συμβόλαιο αντάξιο της αγωνιστικής αξίας τους καθώς επίσης και πως δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κοντράρουν την προσφορά της Σάσαρι. Σχετικά με τον Λάκι Τζόουνς, ο Αμερικανός δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή του Ηλία Παπαθεοδώρου. Αναγνωρίζεται η προσφορά του, αλλά δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε σε ουσιαστικά συζήτηση ή στην κατάθεση επίσημης προσφοράς για την διατήρηση του παίκτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Τζόουνς έχει φύγει από το μυαλό του Ηλία Παπαθεοδώρου, δεν είναι όμως προτεραιότητα.

Best of internet