ΠΑΟΚ: Το σχέδιο της επόμενης χρονιάς

ΠΑΟΚ: Το σχέδιο της επόμενης χρονιάς

ΠΑΟΚ: Το σχέδιο της επόμενης χρονιάς

bet365

Βαγγέλης Μαργαρίτης και Φιλ Γκος είναι οι δύο παίκτες που σίγουρα θέλει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ ενώ υπό προϋποθέσεις υφίσταται σενάριο παραμονής και του Λάκι Τζόουνς.

Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ξέρουν πολύ καλά ότι τα πλάνα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου – ως ένα βαθμό – καταστρώνονται από την άνοιξη. Προφανώς συνυπολογίζεται η αντίδραση των παικτών στους… do or die αγώνες, είναι ευνόητο επίσης ότι μετράει στο μυαλό τους η τελευταία εικόνα του κάθε καλαθοσφαιριστή, λίγο πολύ όμως (μέσα από την πολύμηνη συνύπαρξη) είναι σε θέση να σφυγμομετρήσουν και φυσικά να αντιληφθούν το επίπεδο των δυνάμεων του καθενός αλλά και το αντίστοιχο της ικανότητας.

Ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ έχει 5+1 συμβόλαια. Αντώνης Κόνιαρης και Θόδωρος Ζάρας έχουν ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο, Λίνος Χρυσικόπουλος, Απόλλων Τσόχλας και Θόδωρος Καρράς δεσμεύονται για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Δημήτρη Κατσίβελη. Ο τελευταίος έχει συμβόλαιο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο αλλά έχει το δικαίωμα καταβολής ενός ποσού (buy out) και της αποδέσμευσης.

Στο πλάνο της επόμενης χρονιάς συμπεριλαμβάνονται σίγουρα οι Κόνιαρης, Κατσίβελης, Χρυσικόπουλος, Καρράς και ο Απόλλων Τσόχλας του οποίου η περίπτωση διαφέρει σε σχέση με τις υπόλοιπες. Κι αυτό διότι η σχέση του ΠΑΟΚ με τον έμπειρο γκαρντ έχει προσπεράσει προ πολλού τη στενή επαγγελματική σχέση που υπάρχει μεταξύ ενός παίκτη με το σωματείο. Για τον Θόδωρο Ζάρα, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, στοιχείο το οποίος προφανώς καταδεικνύει την απαίτηση για μεγαλύτερη προσφορά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο Ζάρας θα αποτελέσει παρελθόν, αλλά το δικό του ζήτημα είναι υπό σκέψη.

ΟΙ… ΦΕΥΓΑΤΟΙ

Ουσμάν Κρουμπάλι, Νταρνέλ Τζάκσον και Τεράν Πέτεγουεϊ ουσιαστικά βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου. Ο πρώτος λειτούργησε περισσότερο με ξεσπάσματα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, αναμφίβολα ήταν η βάση του ΠΑΟΚ στην άμυνα αλλά σε επίπεδο επιθετικής προσφοράς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου περίμενε περισσότερα. Ο Νταρνέλ Τζάκσον θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και φυσικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έγινε καμία συζήτηση μαζί του για την επόμενη χρονιά. Σε ότι αφορά τον Πέτεγουεϊ, ο ΠΑΟΚ θα ήθελε πολύ να τον κρατήσει στην ομάδα αλλά το κασέ του Αμερικανού υπερβαίνει τα 15.000 δολάρια ετησίως και με τη σεζόν που πραγματοποίησε θεωρείται εξαιρετικά εύκολο να βρει αυτό το ποσό στην αγορά.

2+1 ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

Και πάμε στις τρεις υποθέσεις που είναι στο προσκήνιο. Ή μάλλον στις… 2+1. Το συμβόλαιο του Βαγγέλη Μαργαρίτη τελείωσε και ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρη πρόθεση υπογραφής (τουλάχιστον) νέου διετούς. Στον Δικέφαλο γνωρίζουν το ενδιαφέρον (σε επίπεδο επίσημης πρότασης) από τον Προμηθέα Πατρών καθώς επίσης και ότι εκφράστηκε προφορικό ενδιαφέρον από τουλάχιστον μία ακόμη ελληνική ομάδα. Εκτιμούν όμως ότι έχουν τον πρώτο λόγο και η αλήθεια είναι ότι θα προκαλέσει έκπληξη… μεγατόνων ενδεχομένη αποχώρηση του αρχηγού της ομάδας. Γιατί, όπως ισχύει και στην περίπτωση του Τσόχλα, η σχέση του ΠΑΟΚ με τον Μαργαρίτη έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Ο Δικέφαλος είναι η ομάδα η οποία έδωσε τη δυνατότητα στον αθλητή να πραγματοποιήσει το όνειρό του έπειτα από αρκετά χρόνιας μπασκετικής αναζήτησης στο Πρωτάθλημα της Α2.

Η δεύτερη υπόθεση που βρίσκεται σε καθεστώς προτεραιότητας είναι του Φιλ Γκος. Με τον Αμερικανό έχουν γίνει συζητήσεις, έχει διαπιστωθεί η θετική προδιάθεση αλλά όλα θα εξαρτηθούν α)από το επίπεδο της οικονομικής προσφοράς του ΠΑΟΚ και β) από τις άλλες προτάσεις που θα πάρει στα χέρια του ο Γκος. Είναι προφανές ότι ο έμπειρος γκαρντ θα επιδιώξει πρωτίστως μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό ατζέντη του και αναλόγως θα αποφασίσει. Για το πλάνο της επόμενης χρονιάς όμως, η παραμονή του Φιλ Γκος συμπεριλαμβάνεται στις άμεσες προτεραιότητες.

Η 3η υπόθεση είναι αυτή του Λάκι Τζόουνς. Δεν αμφισβητείται η εκατέρωθεν επιθυμία για επέκταση της συνεργασίας, αλλά διαπιστώθηκε διαφορά στο οικονομικό. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή, θα κοιτάξουν άλλες περιπτώσεις. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Τζόουνς έχει στα χέρια του ενδιαφέρον από δύο ελληνικές ομάδες αλλά και από ομάδα της Γερμανίας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα