Σερέλης: «Είχε πιο καθαρό μυαλό ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό»

Gazzetta team
Σερέλης: «Είχε πιο καθαρό μυαλό ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό»
Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε για τους τελικούς της Basket League και την επόμενη σεζόν του Λαυρίου.

Ο προπονητής του Λαυρίου φιλοξενήθηκε στον «Sport fm» και μίλησε για τους τελικούς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, καθώς επίσης και για την δική του ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Σερέλη:

Για τον πρώτο τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: «Έχουν αντιστραφεί τα πράγματα, καθώς παλιά λέγαμε ότι το αβαντάζ το έχει ο γηπεδούχος. Αλλά, τα τελευταία χρόνια δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Νομίζω υπήρχε μία σιγουριά στον Παναθηναϊκό, η οποία πέρασε και στην ομάδα, ότι θα κερδίσει και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός. Γενικά είναι αμφίρροπο και αυτό το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει φαβορί και δεν υπάρχει σταθερά ότι αν ισχύει είναι φαβορί μία ομάδα. Ο φιλοξενούμενος παίζει πιο ελεύθερα και αυτό έχει φανεί και στην Euroleague. Δεν δίνει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα η έδρα πλέον».

Για το τι θα δούμε στον δεύτερο τελικό: «Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να είναι πιο πιεστικός στην άμυνά του. Όχι μόνο στον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Είδαμε ότι χωρίς να είναι καλοί αυτοί οι δύο, νίκησε ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να τρέξει παραπάνω, όχι βιαστικά όμως, γιατί αυτό του στοίχισε στο πρώτο ματς και αν έχει τη δυνατότητα, να βάλει τον Καλάθη στο επιθετικό κομμάτι. Ίσως μέσα από κάποιο ποστάρισμα. Φάνηκε μέσα από τις αλλαγές του Ολυμπιακού ότι ο Καλάθης δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Έδινε το τρίποντο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος. Αν δεν είναι εύστοχος θα έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έβαλε πολλούς παίκτες στην εξίσωση. Ο Ρόμπερτς, ο Μάντζαρης που ήταν καθοριστικός, ο Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς… Είχε πιο καθαρό μυαλό ο Ολυμπιακός και ένιωθε ότι δεν έτρωγε καλάθι εύκολα».

Για τη φετινή σεζόν του Λαυρίου: «Ήταν μία πολύ καλή χρονιά. Θεωρητικά φτάσαμε εκεί που μπορούσαμε καλύτερα. Αυτό που μετράει είναι πως παίξαμε καλά κιόλας. Γενικά κάναμε καλά παιχνίδια στη σεζόν».

Για την επόμενη ημέρα της ομάδας: «Σιγά σιγά όλα θα βγουν προς τα έξω. Ήταν μία μεγάλη χρονιά για εμάς, οπότε χρειαζόμασταν αποφόρτιση».

Για τον ΜακΚένζι Μουρ: «Είναι πολύ ακριβός για το Λαύριο πλέον ο Μουρ και από ‘δω και πέρα μπορεί να δείξει τις δυνατότητές του σε μεγαλύτερες ομάδες και πρωταθλήματα. Του δώσαμε αυτό που ήθελε και γι’ αυτό έπαιζε καλά για εμάς. Αυτός ο παίκτης θέλει την μπάλα. Πρέπει να βρει μία ομάδα που μπορεί να του δίνει την μπάλα, ώστε να δείξει και αυτός την αξία του».

Για τους στόχους του Λαυρίου τη νέα χρόνια: «Δεν μπορείς να βάλεις στόχο για πιο πάνω. Νομίζω ότι είμαστε οριακά στο δυνατότερό μας σημείο. Θέλουμε να δείξουμε μία σταθερότητα, παντού. Ότι δεν είμαστε πυροτέχνημα και έτσι κάθε χρόνο πρέπει να το αποδεικνύουμε. Θα είναι σημαντικό να βγάζουμε νέα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε και φέτος να βρούμε νέους ξένους που θα αναδειχθούν και η ομάδα μας θα είναι σημείο αναφοράς για τους παίκτες»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα