Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στο Ρέθυμνο

Gazzetta team
Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στο Ρέθυμνο

bet365

Το Ρέθυμνο έμεινε εκτός playoffs μετά από τέσσερα χρόνια και ο ΕΣΑΚΕ έκανε την ανασκόπηση των Κρητικών στο πλαίσιο των αφιερωμάτων για τις 14 ομάδες της Basket League.

Tennis Leaderboard με τα εντυπωσιακά έπαθλα*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αναλυτικά:

«Τι έμεινε από τη σεζόν για το Ρέθυμνο Cretan Kings;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 10 νίκες – 16 ήττες – 10η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Νίκος Βετούλας ολοκλήρωσε μια διαδρομή 16 μηνών στην κρητική ομάδα την οποία είχε αναλάβει τον Φεβρουάριο του 2017 αντικαθιστώντας τον Τόνι Κωνσταντινίδη. Ο Πατρινός κόουτς αποχωρεί μετρώντας 19 νίκες και 23 ήττες στον πάγκο του Ρεθύμνου Cretan Kings.

Ο ΜVP: Ο Σακίλ Γκούντγουϊν πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχημένων επιλογών Αμερικανών που έκανε τα τελευταία χρόνια το Ρέθυμνο Cretan Kings. Δεν ήταν μόνο ο πολυτιμότερος παίκτης του αλλά και αυτός με τον 2ο μεγαλύτερο αριθμό ranking της κανονικής περιόδου με 389 μετά από εκείνον του Μακένζι Μουρ του Λαυρίου Megabolt. Τον ακολούθησε με 366 ο Στέφαν Μούντι ενώ αρκετά πιο πίσω ήταν με 274 ο Τράβις Ντάνιελς. Την εικόνα της 3άδας άλλαξε στους μέσους όρους ο Μάλκολμ Άρμστεντ με 10,89 πίσω από τους Γκούντγουϊν (15,56) και Μούντι (14,07).

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Όσο μπόι του λείπει, τόσο μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα έχει ο Στέφαν Μούντι που ήταν μία από τις ατραξιόν του φετινού Πρωταθλήματος και του Ρεθύμνου Cretan Kings. Έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία της κρητικής ομάδας που αναδείχτηκε 1ος σκόρερ του Πρωταθλήματος μετά τον Ντιόντε Κρίστμας τη σεζόν 2011-12. Είχε 391 πόντους σχεδόν 100 περισσότερους από τον 2ο σκόρερ της ομάδας, τον Σακίλ Γκούντγουϊν που είχε 299 αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο. Τους δύο Αμερικανούς ακολούθησε ο Χάρης Γιαννόπουλος με 283 πόντους. Όπως στη λίστα των πολυτιμότερων -βάσει του ranking- έτσι και σε αυτή των σκόρερ ο Άρμστεντ άλλαξε την σύνθεση της πρώτης 3άδας σκοράροντας 11,53 πόντους έναντι των 10,88 του Γιαννόπουλου. Στην πρώτη 2άδα ο Μούντι με 15,04 και ο Γκούντγουϊν με 11,96.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Η κυριαρχία του Σακίλ Γκούντγουϊν δεν αμφισβητείται. Ο Αμερικανός τελείωσε το Πρωτάθλημα με 187 ριμπάουντ και τον ακολούθησαν σε απόλυτους αριθμούς ο Τράβις Ντάνιελς με 130 και ο Άντονι Λι με 105. Τα πράγματα δεν ήταν διαφορετικά σε μέσους όρους. Ο Γκούντγουϊν έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings μετά τον Κένι Γκάμπριελ της σεζόν 2013-14 (9,34) και τον Μουχάμεντ Φαγιέ της σεζόν 2014-15 (8,5) που κατέκτησε την πρωτιά των ριμπάουντερ της Stoiximan.gr Basket League έχοντας 7,48 ριμπάουντ ανά αγώνα. Από πέντε είχαν οι Ντάνιελς, Λι και Χόμπσον.

Ο ΠΑΣΕΡ: Όπως το σκοράρισμα έτσι και η δημιουργία ήταν υπόθεση Στέφαν Μούντι. Ο Αμερικανός είχε τα πρωτεία και στις ασίστ αφού από τα χέρια του έφυγαν 99 τελικές πάσες. Τον ακολούθησε ο Μάλκολμ Άρμστεντ με 84 ενώ οι υπόλοιποι ήταν πολύ πίσω με τον Σακίλ Γκούντγουϊν να τους ακολουθεί με 37. Δεν ήταν μεγάλο το δείγμα γραφής αφού έπαιξε σε τρία μόνο παιχνίδια στο τέλος της σεζόν, ωστόσο ο Άντονι Χίκι είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο μεταξύ των παικτών της ομάδας με 6,33 ασίστ. Ο Άρμστεντ είχε 4,42 και Μούντι ήταν 3ος με 3,8 ασίστ ανά αγώνα.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Η σχεδόν μνημειώδης εμφάνιση του Στέφαν Μούντι στο ματς της Ήλιδας με τον Κόροιβο άφησε και την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος του φετινού Πρωταθλήματος αφού ο Αμερικανός σταμάτησε στους 44 πόντους. Μία επίδοση που είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 12ετίας για τη Stoiximan.gr Basket League και βέβαια η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings. Ο βραχύσωμος Αμερικανός σημείωσε και τις τέσσερις κορυφαίες επιδόσεις σκοραρίσματος των Κρητικών στη σεζόν αφού είχε 32 με τον Παναθηναϊκό Superfoods εντός, 28 στα Τρίκαλα και 25 με την ΑΕΚ εντός έδρας.

Ο Άντονι Λι έπαιζε χωρίς αντίπαλο στο ματς της 24ης αγωνιστικής με τα Τρίκαλα BC Aries φτάνοντας τα 17 ριμπάουντ, 10 εκ των οποίων στην επίθεση, στην κορυφαία επίδοση του Ρεθύμνου Cretan Kings στη σεζόν και 2η καλύτερη του φετινού Πρωταθλήματος πίσω από τα 18 του Νίκολα Μιλουτίνοφ στα Τρίκαλα. Ο Σακίλ Γκούντγουϊν είχε δύο φορές από 13 -με ΑΕΚ εντός και Τρίκαλα εκτός έδρας- και μία ο Άντονι Λι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Ακόμη μια πρωτιά για τον Στέφαν Μούντι. Είχε εννιά ασίστ στο ματς της 6ης Ιανουαρίου στα Τρίκαλα ενώ τον ακολούθησαν με οχτώ ο Άντονι Χίκι και μάλιστα δύο φορές στα εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο και τα Τρίκαλα και ο Μάλκολμ Άρμστεντ επίσης εντός έδρας με την ΑΕΚ.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα