Σι: «Άλλα μού έλεγε ο προπονητής στην ΑΕΚ, άλλα έκανε»

Σι: «Άλλα μού έλεγε ο προπονητής στην ΑΕΚ, άλλα έκανε»

Σι: «Άλλα μού έλεγε ο προπονητής στην ΑΕΚ, άλλα έκανε»

bet365

Ο Μπάντζα Σι μίλησε σε γαλλικό μέσο και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη θητεία του στην ΑΕΚ και την διαχείρισή του από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Ο Γάλλος φόργουορντ ήρθε στην «Βασίλισσα» στα μέσα Σεπτεμβρίου, για να αντικαταστήσει τον ΚλιΆντονι Έρλι, ωστόσο δεν πήρε ποτέ τις ευκαιρίες που περίμενε και αποχώρησε στα μέσα Ιανουαρίου από την ομάδα.

Ο 27χρονος παίκτης μίλησε στο «bebasket.fr» για τη θητεία του στους «κιτρινόμαυρους» και για το τι οδήγησε στην αποχώρησή του, αφήνοντας υπόνοιες για το Σωτήρη Μανωλόπουλο.

«Όλα πήγαιναν καλά στην αρχή. Ήρθα στην ομάδα τον Σεπτέμβριο. Κάναμε πολλές συναντήσεις για το χρόνο που θα έχω. Τότε, στο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη έμεινα στο παρκέ για μόλις οκτώ λεπτά. Ο κόουτς (Σωτήρης Μανωλόπουλος) με βρήκε στο τέλος του ματς και μου είπε να μην ανησυχώ και μου ζήτησε να του περιγράψω τα συστήματα στο "3" και στο "4". Απάντησα πως γνωρίζω τα συστήματα και θα είμαι υπομονετικός. Μετά δεν άλλαξε τίποτα, είχα λιγότερο από 10 λεπτά μέσο όρο (8 στο BCL, 13 στην Basket League). Οπότε, πήγα να βρω τον κόουτς να δω τι γίνεται και μού είπε το ίδιο πράγμα, όπως την τελευταία φορά. Ότι του αρέσει ο τρόπος που δουλεύω κλπ. Δεν μπορώ να πω ακριβώς τι έγινε, αλλά η ομάδα χώρισε τους δρόμους της με τον προπονητή και με ενημέρωσαν πως θα ήμουν ο 7ος ξένος στην Basket League.

Ο νέος κόουτς (Ντράγκαν Σάκοτα) ήρθε και μού εξήγησε πως αν μείνω στην ομάδα, θα παίζω μονο 5-6 λεπτά στο BCL, επειδή υπήρχαν πολλοί παίκτες. Συνέχισα να προπονούμαι με την ομάδα για δύο μήνες, μέχρι που μού δόθηκε η ευκαιρία να φύγω και να πάω σε άλλη ομάδα».

Για το αν πλέον είναι πιο... αφυπνισμένος, όσον αφορά την εμπειρία του στο εξωτερικό, σχολίασε: «Ήταν η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό. Μίλησα πολύ με τον Αμάρα και μου είχε πει να μην ξεχνάω πως ήμουν ο τελευταίος που έφτασε. Δεν σκέφτομαι πολύ το παρελθόν, εστιάζω στο παρόν και το μέλλον. Δεν μετανιώνω».

Όσο για το αν ήθελε να κατακτήσει το BCL η Μονακό, λόγω του αδερφού του Αμάρα, ή η ΑΕΚ, απάντησε: «Η οικογένεια πάνω από όλα (γέλια)! Μπορώ να εγγυηθώ πως δεν ήταν μια εύκολη σεζόν για την ΑΕΚ, ειδικά στην Ευρώπη. Η πρώτη φάση ήταν πολύπλοκη, προκρίθηκαν στο τελευταίο ματς. Μετά έγιναν αλλαγές, νέες προσθήκες και νέος προπονητής. Επιδίωξε να αποκαταστήσει την ομάδα, πόνταρε στην ποιότητα του καθενός κι έκανε καλή δουλειά, από την στιγμή που κατέκτησαν και το BCL. Χάρηκα γι' αυτούς! Προφανώς και υποστηρίχω τον αδερφό μου και ήθελα να πάρει έναν τίτλο, αλλά επίσης ξέρω τον δρόμο που πέρασαν οι παλιοί μου συμπαίκτες για να φτάσουν εκεί, οπότε είμαι χαρούμενος γι' αυτούς».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα