Τρεις νίκες ακόμη... για να γιατρέψουν τις «ερυθρόλευκες» πληγές

Τρεις νίκες ακόμη... για να γιατρέψουν τις «ερυθρόλευκες» πληγές

Τρεις νίκες ακόμη... για να γιατρέψουν τις «ερυθρόλευκες» πληγές
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα καλά στοιχεία που έδειξε ο Ολυμπιακός με τον Προμηθέα και τα οποία πρέπει να επαναληφθούν στους τελικούς για έναν τίτλο που θα σβήσει από τη μνήμη ΑΕΚ και Ζαλγκίρις.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την ημιτελική σειρά όπως όφειλε πρωτίστως στον εαυτό του. Η απαράδεκτη εικόνα του Game 2 έφερε την απαιτούμενη σοβαρότητα στην Πάτρα. Μετά από καιρό είδα τους Πειραιώτες συγκεντρωμένους για μεγάλο διάστημα του 40άλεπτου, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να δείξουν στα επόμενα παιχνίδια.

Τα σκαμπανεβάσματα πρέπει να εξαφανιστούν αν ο Ολυμπιακός θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Επίσης καλό είναι να επαναληφθούν αρκετά από όσα έκαναν κόντρα στον Προμηθέα στον τρίτο ημιτελικό. Φυσικά και αναγνωρίζω τις τεράστιες διαφορές μεταξύ Παναθηναϊκού και Προμηθέα, αλλά καλό θα είναι να κυνηγήσουν το εύκολο καλάθι και στους τελικούς.

Στην Πάτρα βρήκαν δύο lay up ύστερα από καλάθι που δέχτηκαν. Αυτό δε μπορεί να συμβεί με τους «πράσινους», αλλά ας το κυνηγήσουν. Γενικά ο αιφνιδιασμός μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις ειδικά σε μία ομάδα που το σετ παιχνίδι δεν της ταιριάζει.

Στους τελικούς χρειάζονται άπαντες να βοηθήσουν. Ο Ουίλτζερ με έχει κερδίσει το τελευταίο δίμηνο με την προσπάθειά του και πιστεύω πως το μακρινό του σουτ θα παίξει ρόλο. Το ίδιο ισχύει και για τον Στρέλνιεκς ο οποίος στους τρεις ημιτελικούς σούταρε 11/15 τρίποντα! Για τον Λετονό με προβληματίζει λίγο ο τρόπος που θα ανταποκριθεί, ειδικά εκτός έδρας.

Θα ήθελα να δω τον Μάντζαρη με την ίδια διάθεση όπως ήταν στην Πάτρα. Ο Έλληνας γκαρντ μετά από καιρό έβγαλε... επιθετικότητα στο παιχνίδι του, πόσταρε, έτρεξε, εμπιστεύτηκε τη μακρινή του πάσα, έδωσε ρυθμό, σούταρε. Ο Μάντζαρης είναι από τους παίκτες κλειδιά στους τελικούς αφού αποτελεί βαρόμετρο για τους Πειραιώτες.

Τέλος, είδα μέρος του παλιού καλού Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος πονάει και ουσιαστικά στους ημιτελικούς έκανε συντήρηση παίζοντας λίγα λεπτά. Αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία όμως για την άθλια άμυνα που έπαιξε στα δύο πρώτα παιχνίδια. Στο Game 3 εμφανίστηκε πεισμωμένος και σκέπασε τα καλάθια είτε κόβοντας, είτε αλλοιώνοντας τις προσπάθειες των αντιπάλων.

ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαίος οργανισμός για να αντέξει δεύτερη συνεχόμενη σεζόν χωρίς τίτλο. Από τη στιγμή που χάθηκε το Κύπελλο από την ΑΕΚ σε εκείνη την ντροπιαστική βραδιά και δεν πήγαν στο Final 4 με πλεονέκτημα έδρας, το πρωτάθλημα είναι μονόδρομος.

Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο φαβορί και λόγω έδρας, αλλά κυρίως γιατί παίζει καλύτερα αυτή την εποχή.

Πρέπει να καταλάβουν στην ομάδα πως αν πετύχουν τρεις νίκες στα επόμενα πέντε το πολύ παιχνίδια, όλοι θα ξεχάσουν και την ΑΕΚ και την Ζαλγκίρις. Το πρωτάθλημα θα σβήσει τα πάντα από τη μνήμη και ο κόσμος της ομάδας θα γεμίσει χαρά και ικανοποίηση.

Τρεις νίκες είναι αρκετές να αλλάξουν όλο το κλίμα της αμφισβήτησης που ορθώς έχει δημιουργηθεί κατά των παικτών και των προπονητών.

Τρεις νίκες που δεν είναι εύκολο να έρθουν, αλλά οφείλουν άπαντες να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα που τους αναλογεί.

Αν βέβαια επιστρέψουν στα παλιά τα «χούγια», οι τελικοί θα εξελιχθούν άσχημα, πολύ άσχημα.

ΥΓ: Άστοχος ο Πρίντεζης, αλλά πήρε 10 ριμπάουντ. Η απουσία του λόγω τραυματισμού τον έχει βγάλει εκτός ρυθμού, αλλά είναι από τους παίκτες που έχουν την εμπειρία να ανταποκριθούν.

ΥΓ 2: Ο Παπανικολάου όταν σουτάρει χωρίς να το σκέφτεται πρέπει να έχει 80% στο τρίποντο.

ΥΓ 3: Όλα τα playoffs κύλησαν με βασικούς Ουίλτζερ και Μπόγρη. Αμφότεροι ανταποκρίθηκαν. Κατανοώ πως ο Παναθηναϊκός είναι άλλης δυναμικότητας αντίπαλος, αλλά δεν πρέπει να εξαφανιστούν από το rotation.

ΥΓ 4: Δεν υπάρχει περίπτωση να σφυρίξουν Ευρωλιγκάτοι διαιτητές στους τελικούς. Πιστεύω θα μοιραστούν Αναστόπουλος, Παναγιώτου, Μάνος στα δύο πρώτα ματς. Ένας στο Game 1 «Ν. Γκάλης» και δύο στο Game 2 στο ΣΕΦ. Για να δούμε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.